Aan Erik Mouthaan

Computer algemeen

Beste Erik,

Of jij als RTL-correspondent in de Verenigde Staten vooringenomen bent over president Donald Trump? Of de mensen die jou vooringenomenheid verwijten juist vooringenomen zijn?

Let’s agree to disagree, zou ik bij voorbaat zeggen.

Laten we samen vaststellen dat Donald Trump een ongeleid projectiel is, dat nooit president van Amerika had mogen worden. Laten we vaststellen dat hij daar alleen maar zit omdat de Democraten met niks beters kwamen dan Hillary Clinton.

Dat gezegd hebbende, wil ik het met je hebben over ‘beeldverklaring’. Helaas is dat in tegenstelling tot tekstverklaring geen vak op school.

Daardoor heb jij gisteren nogal eh… vooringenomen gereageerd op een cartoon waarin een CNN-reporter met weinig succes de voortdenderende Trump-trein trachtte tegen te houden. Volgens jou stond er een verslaggever van CNN op de rails en reed Donald Trump die man dood.

Tja.

Om dergelijke blunders voortaan te voorkomen, wil ik je graag trainen in beeldverklaring, Erik. 

We beginnen vandaag met een eerste foto.

 

Wat zie jij op deze foto, Erik?

Om het niet te moeilijk te maken, doen we de meerkeuzevorm.

Zie jij:

a) Amerikaans rapalje dat in Durham het beeld neerhaalde van een onbekende Amerikaanse soldaat die vocht voor de zuidelijke staten in de Amerikaanse Burgeroorlog?

of

b) Jonge Amerikaanse magiërs die door middel van telekinese trachten het door de orkaan Asha omgewaaide beeld van een onbekende Amerikaanse soldaat terug op de sokkel te krijgen?

Hint: op een telefoon van een Nederlandse deelnemer die ter plekke is gevonden zat ‘AFD’ onder sneltoets 1 en Wijnand Duyvendak onder sneltoets 2.

Weet je het al?

Het juiste antwoord vind je >>>HIER<<<.

Groet,

JanD

6 thoughts on “Aan Erik Mouthaan

 1. Links Rechts
  Rijkdom Armoede
  Islam Geen Islam
  Honger Geen Honger
  Oorlog Geen Oorlog
  Ik weet het Beter Ik weet het Beter
  Ik Deug beter dan jij, zuuuuuchttttttttt.
  Bij de Konijnen kijgen ze bij een overtal “gewoon” Myxomatose

 2. De vooringenomenheid die er nog steeds wordt gebezigd heeft totaal geen toegevoegde waarde als je van het buitenland verslag wilt doen!
  Bepaalde vormen van berichtgeving, al dan niet grappig bedoeld, kunnen je achterhalen voordat je het besef hebt wat je nu weer de wereld ingezonden hebt.
  Wij hebben niet voor deze president van de VS kunnen kiezen en het zou wel zo fijn zijn als we daarom ook geen plaatjes hoeven gaan inkleuren, maar een onafhankelijk en objectief verslag is wel zo wenselijk!
  Daar kunnen we namelijk zelf onze mening uit destilleren, dat zou de journalistiek alleen maar ten goede komen.

 3. Jammer voor jou @Erik, dat je vriendin het dus niet heeft gered en dat de Clingon dynastie roemloos verloren is gegaan, maar deze buitenaardse vrouw werd dus geen president.
  Het enige unieke eraan zou zijn geweest, dat zij dan de eerste vrouwelijke president zou zijn geworden, dat is ons dus bespaard gebleven.
  Met al haar drang naar macht en geld is zij toch geen desplorables geworden, laat ze nu haar macht en geld eens gaan inzetten voor een nuttiger doel.
  Maar beste @Erik, bij de twee kandidaten die om de rol van president streden heeft in mijn optiek toch altijd nog de minst slechte gewonnen, daar zal de VS het voor voorlopig mee moeten doen.

 4. Het lijkt wel of er tegenwoordig uitsluitend nog maar columnisten en meningvormers werken bij de msm-media in plaats van objectieve verslaggevers die beide kanten van een verhaal willen tonen. Blijkbaar heerst er onder journalisten teveel het idee van het ‘moeten opvoeden’ van de lezer/kijker. Helaas herkennen veel mensen deze vooringenomenheid niet. De urgente vraag is dan ook hoe een dergelijke zorgwekkende ontwikkeling gestopt kan worden. Hopen op bewustwording bij de msm zelf is nagenoeg kansloos en het weerleggen van ongenuanceerd en selectief nieuws gebeurt vaak uitsluitend op internet binnen de eigen ‘bubbel’ en bereikt daardoor het grote publiek niet.

 5. Ik wou, dat we Rutte & Pechtold konden inruilen voor Trump, dan hadden die Amerikanen echt wat te zeiken. Rutte & Pechtold kunnen dan al hun economische vluchtelingen meenemen en Trump kan met ons leger nog geen deuk in pak boter schieten. Win Win.

Comments are closed.