Aan Erik Akerboom

Beste meneer Akerboom,

De politieagenten in het land zijn te druk met zaken als het beschermen van moskeebesturen tegen enge witte mensen of het bewaken van ‘het merk Ellie Lust’, dus ik richt me maar even tot u, de hoogste baas van de Nationale Politie.

Het gaat over de moorden op de 14-jarige meisjes Romy uit Hoevelaken en Savannah uit Bunschoten.

Verschrikkelijk!

Nu kwam ik op Facebook een aantal interessante vragen aan de politie tegen van mijn oud-collega bij het Rotterdams Nieuwsblad Jolande van der Graaf. Als u haar niet kent als misdaadverslaggeefster van De Telegraaf (ze lijkt wel op sabbatical), dan zoekt u maar even op ‘AIVD’, ‘inval’ en ‘Nationale Ombudsman’.

Die, ja.

Dit zijn Jolandes vragen:

– Op grond waarvan concludeerde de politie zelfs nog voordat Savannah werd aangetroffen dat er geen verband is met de moord op het in de nabijheid teruggevonden meisje Romy?
– Hoe kan de politie dit überhaupt vaststellen op het moment dat Savannah nog niet is gevonden en dus nog niet vaststaat of zij al of niet door een misdrijf om het leven kwam?
– Waarom ging de politie na de onrustbarende verdwijning van Savannah niet uit van een mogelijk misdrijf, kwam er geen Amber Alert voor dit vermiste meisje en bleef een moordonderzoek achterwege? Dat alles terwijl de politie wist dat Savannah – tegen haar gewoonte in – opeens niet meer op haar gsm bereikbaar was en niet bij haar vriendin en weer thuis aankwam.
– Waarom nam de politie in deze afweging klaarblijkelijk niet het feit mee dat tal van andere meisjes in de dagen ervoor in Bunschoten en omgeving al waren achtervolgd/klemgereden door twee lichtgetinte mannen in een kleine, donkere auto? Van deze feiten is steeds melding gedaan door de slachtoffers. De politie was dus van deze eerdere zaken op de hoogte.
– Waarom kwam de politie niet met een opsporingsbericht met signalement van deze mannen en beschrijving van hun auto, nadat er meerdere pogingen van ontvoering van jonge meisjes waren in de nabijheid van elkaar? Eea geeft immers aan dat (zeden)misdadigers in de omgeving actief kunnen zijn.
– Is de politie van mening dat daarmee mogelijk de moord op Savannah (en wellicht ook op Romy) voorkomen had kunnen worden? Zo nee, waarom niet?
– Indien er sprake is van mogelijke seriedaders die elk moment opnieuw kunnen toeslaan, waarom is er dan nog steeds geen landelijk opsporingsbericht verschenen? Ook zaterdag, een dag na de dood van de twee meisjes, is in Soest weer een meisje van twaalf jaar achtervolgd door een kleine donkere auto met daarin twee mannen. Moet er opnieuw een slachtoffer vallen aleer de politie met een getuigenoproep komt?
– Komt er een intern onderzoek/onderzoek door de rijksrecherche naar het politieoptreden in deze zaken? Zo nee, waarom niet? Zo ja, worden de uitkomsten openbaar, en als dat niet het geval is, waarom niet?

Het lijken mij relevante vragen.

Want ouders moeten hun dochters in dit land veilig over straat kunnen laten gaan. 

Toch?

Aan de slag, kerel!

Groet,

JanD

UPDATE Er zijn wat knullen van het minderjarige ras opgepakt. Mooi zo!

UPDATE 2 De politie komt met antwoorden. Nou ja, met holle frasen…

 

Vaderdag 2017 NL

20 thoughts on “Aan Erik Akerboom

 1. En ja hoor de facebook page is al weer verwijderd waarom door wie vragen vragen vragen als het een beetje te heet word onder den voeten met vragen dan laten we de vragen toch lekker verdwijnen dit stinkt nu al naar incompetenty en positieven discr.

 2. Aanhoudingen verricht in onderzoeken naar dood van Romy en Savannah

  Laatste update:
  05-06-2017 | 11:40
  Utrecht – In de beide onderzoeken naar de dood van de twee meisjes uit Hoevelaken en Bunschoten heeft de politie vannacht aanhoudingen verricht. Het gaat in beide zaken om een minderjarige verdachte. Gelet op de informatie uit de onderzoeken tot nu toe, ziet het er uit als twee op zichzelf staande zaken.

  In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken is in de nacht van 4 op 5 juni een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Romy werd vrijdagmiddag 2 juni aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden. Het onderzoek naar de omstandigheden en toedracht is in volle gang. De verdachte zit vast en wordt vandaag verhoord. De familie van Romy is hierover geïnformeerd.

  Ook in het andere onderzoek, naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten die op zondagochtend 4 juni is aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, is afgelopen nacht een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit gemeente Den Bosch. Ook dit onderzoek is nog in volle gang. De familie van Savannah is hierover geïnformeerd.

  TGO teams
  Voor beide zaken is een eigen TGO-rechercheteam (Team grootschalige Opsporing) aan het werk en de twee onderzoeksteams delen waar nodig onderzoeks-informatie. Op basis van de bevindingen uit de onderzoeken tot nu toe, lijkt het er niet op dat er een verband is tussen beide feiten.

 3. Ja mensen de houding van Oom en Tante Agent wordt toch wel steeds merkwaardiger? Als je het zo leest dan bekruipt je het gevoel of er dan geen gezond verstand meer werkt bij Justitie en Politie? En eerlijk gezegd zijn we al aardig aan het wennen dat af laten weten van hun! Steeds minder mensen die zich geroepen voelen om melding te maken van wat dan ook! Onze Hermandat verliest de binding met de bevolking, waarvan zij echt wel afhankelijk zijn om met resultaten te kunnen komen! Als je dan hoort dat zij in Helmond bekogeld zijn met stenen en glas!!! Dan wordt het toch tijd dat zijzelf een een vuist gaan maken naar hun bazen!! En niet naar hardere maatregelen naar burgers, wat natuurlijk wel erg voor de hand ligt? Zouden ze zich dan niet realiseren dat na al die jaren de andere kant op kijken ze bij veel mensen, niet erg hoog meer staan? Toch zeker na de invoering van hun nieuwe aanhoudings methodes, welke nogal erg gemakkelijk een heel wat ander resultaat laat zien, dan oom agent zelf wil! Hij mag er wel de rest van z’n leven over tobben! En dat is zo unfair tegenover Oom en Tante Agent maar evenzeer naar de burgers van dit land, die wel betalen voor de door hun bazen gegarandeerde en beloofde veiligheid!

 4. We weten de antwoorden allemaal. En gezien de laatste verkiezingsuitslag hebben de meesten er vrede mee. Het is over en uit in Nederland. De overheid beschermt haar eigen autochtone burgers niet, de rechterlijke macht heeft het druk met de schaamtecultuur en uitdelen van fopstrafjes en de uitvoerende macht heeft het druk met ervoor te zorgen dat essentiële informatie de burgers niet bereikt. Het enige wat we nog kunnen doen is het ons toe-eigenen van het morele recht om onszelf te bewapenen

 5. Te erg voor woorden ! worden we met zijn allen bedonderd of niet? Neem het recht in eigen hand! ERG erg erg ……………………

 6. De onzin en hetze reacties van Jan en zijn sympathisanten worden ondertussen gelogenstraft door de actualiteit. Gedegen politieonderzoek leidt tot conclusies die slechts één kant kunnen op gaan namelijk die van excuses aan politie en aan Nederlandse inwoners met roots elders. Maar dat is ijdele hoop want dat doet extreem rechts niet.

 7. laten de heren politie maar zelf eens echt eerlijk worden steeds meer berichten worden naar buiten gebracht van in beslag genomen spullen die gestolen zijn door meneer agent.

 8. Grenzen dicht nu het is al te laat het wordt met de dag erger 2 meisjes vermoord ,Ramadan door het hele land plunderingen vernielingen en geweld,binnenkort is Nederland de dupe van aanslagen etc etc zijn ze nu blind daar in Den Haag en bij Justitie en politie het is gvd niet normaal meer heel Nederland wordt kapot gemaakt door die klote moslims uitkeringen intrekken paspoort afpakken en direct de grens over want anders is het te laat als wij als Nederlander wat uitspoken worden we streng gestraft maar dat smerige tuig wat Nederland uitbuit wordt op handen gedragen en geholpen door alle instanties dit moet stoppen.
  Nederland kom massaal in actie voor het te laat is we mogen ons land niet af laten pakken door die gewelddadige moslims

 9. Zo Jan, dat had je even lekker fout geanalyseerd.
  Ongetwijfeld ga jij ervan uit dat de Politie deze verdachten heeft opgepakt om de moslimterreur in de doofpot te stoppen. Die twee getinte mannen waren natuurlijk IS strijders die hier een heilige oorlog aan het voeren zijn en die worden nu door de linkse elite beschermt om hun werk voort te kunnen zetten. Ofzo…
  Al dit gezwets en ongefundeerde aannames over de ruggen van die arme meisjes heen is eigenlijk het meest trieste van deze afschuwelijke zaak.

 10. briefje van Axel, nooit en te nimmer wordt er gepubliceerd over het feit dat de politie ontzettend veel mankracht, moet of wil zelf, afstaat aan krankzinnige acties van deurwaarders cq incassobureaus om mensen aan de onderkant van de samenleving uit hun huis te zetten.
  Wanneer deze onzinnige politie ondersteuning in de toekomst wordt ingezet om de burger te ondersteunen of bij te staan, zijn wij de normale burger al een stap verder.
  Geen blauw om mensen uit hun huis te ztten, maar blauw om de burger veiligheid te bieden

 11. Jan schrijft van het MINDERJARIGE ras. Twee tieners dus.
  Iets beter lezen . En wie vermoordde ook al weer Marianne Vaatstra ? Geen asielzoeker, maar een Fries boertje.
  Maar los hiervan is het wél een feit dat de Ramadan ( “lege maagjes, hoofdjes en lange teentjes”) voor ellende zorgt en dat kan, mag, ja moet benoemd worden. En bestreden.
  Een schone taak voor de ouders en de Imans !

 12. Discussies op Facebook, of ‘meningen’ is echt iets voor domme heikneuters..

 13. Is het niet erg makkelijk om aan de zijlijn te staan en dan adhv allerlei geruchten je eigen conclusies te trekken en je eigen waarheid te maken? Als je de gegevens niet hebt en de bewijzen niet hebt die de politie wel had/heeft hoe kun jij dan deze trieste misdaden al oplossen en er gelijk van uitgaan dat het wel ommedelanders met een buitenlandse komaf gaat. Helderziend? Of is het gewoon makkelijk om met je vinger naar anderen te wijzen. Hoef je in ieder geval niet naar jezelf en je veroordelende gedachten te kijken. Laat experts hun werk doen zodat voor 100% zeker is wie dit gedaan hebben. Bid en leef mee met de nabestaanden.

 14. @Sytze Vliegen: Nou, voor een bijna gepensioneerde journalist lees je slecht. Maar och… Journalisten, die zitten er beroepshalve vrijwel altijd naast. Die luisteren slechts naar hun broodheer.
  En voor de rest: Ach Jan, je had het kunnen weten: Mensen kunnen niet lezen en als zij al kunnen lezen is het selectief.

 15. Raar de politie heeft niets gevonden of ze hebben er geen moeite voor gedaan .
  Het meisje word wel gevonden door vrijwilligers en passanten.
  Wat schetst mijn verbazing…Na zeer korte tijd aanhoudingen van een paar kleuters.
  Ik denk dat we belazerd worden door incompetente politie. ..pinokkio metaliteit.

Comments are closed.