Aan Eric van der Burg

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022

Beste meneer Van der Burg,

Laat u ons als oud-wethouder van de gemeente Amsterdam toch nog iets na.

Een nieuw spreekwoord.

Gisteren had uw zoon een akkefietje met het illegale krakerstuig van ‘We are here’. Ze braken in bij het pand waarin uw zoon anti-kraak woont en werkt en eisten op de toon die we kennen van ‘activisten van kleur’ dat hij vertelde hoe weinig huur hij betaalde, hoe veel hij verdiende en waarom hij hen niet toestond ook in dat pand aan de Weesperzijde te gaan wonen. Want schandalig zus, recht op huisvesting zo, verblijfsvergunning dit en onrechtvaardig dat.

Als fractievoorzitter (van 2004 tot 2010 en sinds kort) en wethouder (van 2010 tot 2018) namens de VVD was en bent u er keihard medeverantwoordelijk voor dat ‘We are here’ van pand naar pand kan trekken. Het maakt het stadsbestuur van Amsterdam geen fuck uit dat in die groep mensen zitten die al in 2002 naar Nederland kwamen, procedure op procedure verloren, hun paspoorten opaten om te voorkomen dat bekend zou worden uit welk veilig land ze waren ‘gevlucht’ en weigeren mee te werken aan een terugkeer naar hun thuisland. Sterker, u zei vorig jaar, als wethouder namens de VVD, nog letterlijk in de Stadsschouwburg: “Hoe meer asielzoekers, hoe beter.” (‘asielzoekers’ hè, niet eens ‘vluchtelingen’…)

Compleet van het padje. Net als dat extreemlinkse schorremorrie in de gemeenteraad dat ze ondanks wetten en gerechtelijke uitspraken liever gisteren dan morgen levenslang van gratis huizen, gratis eten en gratis geld voorziet, want zielig.

Flikker toch op.

Oh ja, dat spreekwoord.

U twitterde gistermiddag: “Gewoon even als vader, je wordt gebeld door je zoon, je ziet deze beelden, beelden van je zoon, en je bent van slag, angstige momenten, gelukkig is het met hem en zijn huisgenoten allemaal goed.”

En toen dacht ik: wat gij niet wilt dat uw zoon geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Groet,

JanD

Disclaimer Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door maandelijkse donaties via Backme en losse donaties via Bunq. Waarvoor mijn dank. En die van mevrouw Dijkgraaf.

(Advertentie, tijdelijk €19,45)