Aan Edwin Wagensveld

Klussen

Beste Edwin,

Wat zou er gebeuren als jij namens Pegida Nederland in Amsterdam melding zou maken van een demonstratie waarbij je het verkeer lam legt?

Burgemeester Halsema zou ‘m verbieden natuurlijk. Daar is ze consequent in.

Maar dat je dan toch gaat.

En dat je met een mannetje of honderd voor de ochtendspits begint op de Stadhouderskade gaat zitten.

Dat je liedjes zingt als ‘Police, we love you, we do this for your children’ – wat volgens mij in jouw geval ook je heilige overtuiging is.

Dat jullie je aan elkaar vastketenen met tie-ribs.

Dat een paar van jullie je met secondenlijm vastkitten aan het wegdek.

Wat denk je?

Zouden de in groten getale opgekomen politiemensen en ME’ers zorgen dat jullie geen strobreed in de weg wordt gelegd?

Zouden ze vol in beeld van de AT5-stream gezellig met jullie gaan staan babbelen?

Zou het ook tot het begin van de avondspits, dus zeker elf uur (!), duren voor burgemeester Halsema en de andere leden van de driehoek jullie laten verwijderen “omdat jullie geweldloos protesteren”?

Zouden de politiemensen met vuilniszakken achter jullie aanlopen om de plastic zakjes, de papieren koffiebekers en andere rotzooi op te ruimen?

Zouden maar van maximaal tien procent van jullie de gegevens worden genoteerd, zodat het Openbaar Ministerie eventueel (!) tot vervolging over kan gaan?

Zouden jullie ’s avonds bij DWDD, Beau én Pauw zitten om zonder enige serieuze tegenwerping van de talkshowhosts jullie ingestudeerde zinnetjes over de apocalyps op te dreunen?

Of zou de Fidel Castro van 020, GroenLinks-voorman Rutger Groot Wassink, de beroepsactivisten van Antifa en andere bijstandsverslaafden en subsidieslurpers voor één keer vroeg uit hun nest bellen en ze naar de Stadhouderskade dirigeren om te zorgen dat jullie demonstratie, nog vóór de eerste ambtenaar over de Stadhouderskade fietst, opgebroken kan worden omdat zijn partijgenoot Halsema opgelucht “bedreiging van de openbare orde” kan roepen?

Zodat de politie vanaf negen uur weer gewoon aangiftes van verkrachtingen gaat opnemen en boeven kan gaan vangen.

Of appende fietsers

Groet,

JanD

UPDATE En waar ik ‘tie-rib’ schreef, moet ‘tiewrap‘ staan (anders blijven demense daar weer over emmeren).

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

5 thoughts on “Aan Edwin Wagensveld

 1. Allemaal zo duidelijk en voorspelbaar , en het volk (word ) tot op het bod verdeeld door politieke malversaties die links aandragen , door rechts als racistisch weg te zetten , en door snotneuzen de wetten voor te laten schrijven ,want zo zie ik Jette en klaver , onervaren kwatsers , niks meegemaakt en doen voorkomen of ze alles weten , gesteund door hen die veel stemmen verloren hebben de P v d A die straks weer met een bosje rozen de tehuizen langs gaan , en na de verkiezingen die zelfde huizen sluiten , wel voor A Z C stemmen maar niet voor woningen voor onze kinderen .

 2. Het is werkelijk ongehoord wat in Amsterdam gebeurt en Nederland dit maakt je in heel de wereld niet mee wat een tering zooitje.
  Police papier prikken, illegalen knuffelen mocromaffia geen strobreed in de weg leggen koppensnellers der gang, verwarde mensen los lopen. Emigreren naar Hongarije is beter.

 3. Volledig met bovenstaande van Chris Kanters. Er is voor ons burgers niets goeds meer te verwachten van dit fraai en slijm kabinet.

 4. …….gewoon rechts stemmen! (Let Op; de VVD is volledig links geworden, raadsel dat nog steeds mensen op deze totaal verloederde club stemmen….) Alle andere opties zijn onmogelijk gemaakt door Het Kartel in Den Haag…….en dan nog maar hopen dat bij het tellen van de stemmen (bijv. in Hellhole 020…….de rechtse stemmen niet per ongeluk OOK bij de linkse stapel worden gegooid…..want wie controleert dat…….

 5. Je snapt toch ook wel dat een demonstratie die het regeringsbeleid ondersteunt anders wordt behandeld als een demonstratie die daar haaks tegeningaat.
  Kick Out Zwarte Piet en Extinction Rebellion hebben de steun van de overheid en de staatsmedia.
  Pegida en Blokkeerfriezen hebben dat niet.
  De boeren ook niet maar die kwamen met dusdanige aantallen en middelen aanzetten dat het die capaciteit van de ME overtroefden, dus hebben ze hun protest maar tegen heug en meug gedoogd.
  Als ons legers nog tanks had dan zouden ze het hele Malieveld ermee hebben afgezet.

Comments are closed.