Aan Edwin van der Sar

Sport

Beste Edwin,

De spelers van Ajax waren nog maar net gearriveerd in Qatar om zich voor 700.000 euro te laten misbruiken als pr-instrument of je zette je volgende handtekening onder een contract dat niet deugt.

Nu rinkelt de kassa voor een ‘samenwerkingsverband’ met Sharjah FC, een club uit het emiraat Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten, waar ‘Sjeik Dokter Sultan’ de scepter zwaait.

De Verenigde Arabische Emiraten is zo’n shariastaat die buitenlandse arbeiders uitbuit, waar vrouwen hun mannen moeten gehoorzamen, waar kritiek op de koninklijke familie je je handen kost, waar verkrachte vrouwen de cel in worden gegooid vanwege buitenechtelijke seks en waar transgenders van de hoogste toren worden gegooid.

Een land ook waarvan Amnesty International zegt dat het de voetballerij misbruikt om het zwaar besmeurde imago wit te wassen – met het eigendom van Manchester City als meest in het oog springende voorbeeld.

En daar tekent Edwin van der Sar dus weer blind namens Ajax een contract mee, want sport is geen politiek en andere clubs doen het ook en blablablablabla.

Je kunt het ook níet doen.

Net als je als hoofdredactie van de Volkskrant geen ruimte hóeft te geven aan een hysterische randgroepcolumnist die over Thierry Baudet en Geert Wilders schrijft: “Klimaatcriminelen die inmiddels met het oog op de zeespiegelstijging een grotere bedreiging voor onze nationale veiligheid vormen dan ooit de NSB.”

Het zal vast geen toeval zijn dat Ajax en de Volkskrant beide zetelen in Amsterdam.

De stad die niet eens meer zóekt naar het verdwenen morele kompas

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

4 thoughts on “Aan Edwin van der Sar

 1. Laat die oliedollars maar lekker terugrollen naar ons, al is het via zo’n samenwerkingsverband met een clubje islamitische honden.
  Bovendien: wie kan verontwaardigd zijn als die vrouwen daar worden onderdrukt en mishandeld en verkracht door hun eigenaren? Het zijn geen mensen maar moslims! Als je erop schijt dan wordt je drol vies. Als je ze probeert te onderwijzen dan komen zij met een nog nooit waargenomen fictieve randdebiel aan als voorbeeld. Als je een hand uitsteekt om ze te helpen dan snijden ze je kop eraf, verkrachten je dochter en maken je zoon een kindsoldaat.

  Dus nogmaals: lekker terugverdienen dat geld van die minderwaardige mensen met een minderwaardige cultuur uit een minderwaardig land met minderwaardig DNA. Totdat olie niet meer nodig is en zij vervallen tot wat zij altijd zijn geweest: menselijk vuilnis.

  Hun opa reed kameel. Hun vader reed een middenklasser. Zij rijden een Ferrari. Hun kinderen rijden weer middenklasse. Hun kleinkinderen rijden de bus: voor het eerst in generaties op weg naar noodzakelijk werk. De kinderen van die kinderen zitten weer op een kameel en beseffen dat al het geld is weggegooid vanwege een idee-fixe die leidde tot het volgen van een door mensen verzonnen niet-bestaande hypothetische bovennatuurlijke entiteit die zij allah noemden.

  Zij zullen bespot worden door de rest van de wereld. Alleen al de naam Mohammed zal in lachen doen uitbarsten, zo sterk is die geassocieerd met achterlijkheid.

 2. Allemaal Bull Shit. Laat de sport lekker zijn eigen sponsorgelden binnen halen. Waarom zou Ajax daar niet mogen zijn. Dakar rally en wk en weet ik veel wat mag allemaal, maar als Ajax daar heen Gaat is de wereld te klein. Hier in Nederland moeten ze eens ophouden met al dat domme gelul wat wel en niet mag. Kijk lekker naar jezelf en bemoei je niet met een ander. Hier in Nederland is iedereen ziek. Al onze tradities moeten we inleveren voor de buitenwacht. Alleen maar kijken en handelen voor hetgeen voor de derde wereld goed is is. Schei toch uit allemaal, al dat ontwikkeling geld zou besteed moeten worden aan sterilisatie van de derde wereld. Problemen zijn dan zo opgelost.

 3. Nee dan onze eigen J.Pz.Coen; die liet 10.000 Molukkers onthoofden omdat zij de nootmuskaat niet voor een “goede prijs” wilden leveren. Alleen dat staat niet in de schoolboeken; de inhoud wordt n.l. “gecontroleerd” door enen Paul Rosenmoeller.

Comments are closed.