Aan Ebru Umar

Gefeliciteerd, kleine!

Heel deugend Nederland heeft je weer gevonden.

Als aasgieren doken ze bovenop je toen je in je column in Metro een oud D66-plan uit de la trok om de overbevolking aan te pakken: verplichte sterilisatie.

Vanuit Turkije eiste PKK-fangirl, Kick Out Zwarte Piet-activist én zelfbenoemd kwaliteitsjournalist Fréderike Geerdink je ontslag bij Metro.

Een club van advocaten die hun salaris en karmapunten verdienen in de vluchtelingen- en gelukszoekerindustrie had dat D66-voorstel uit 1970 blijkbaar gemist, want die greep terug naar de jaren ’40-’45 en maakte meteen een nazi van je.

En gisteren meldde ook de grote Peter R. de Vries, makelaar in voetballertjes, directeur van het advocatenkantoor dat onder anderen rapper Boef verdedigt en blijkbaar ook afgestudeerd in de psychiatrie, zich. “Iemand die dat durft te schrijven moet je verplicht onder psychiatrische behandeling stellen. Hoe moeilijk kan het zijn?”, twitterde hij.

Nogmaals, alleen maar omdat je een oud D66-plan uit de kast haalde, in dit geval om te zorgen dat kinderen van gelukszoekers niet de dupe zouden kunnen worden van het onverantwoordelijke gedrag van hun ouders.

Een stom plan.

Dat was het al toen D66 het slechts 25 jaar na de dood van Adolf Hitler (en 48 jaar voor de invoering van D66’s Orgaanleegtrekwet) voorstelde.

En dat is het nog.

Ook nu jij het oppert.

De beste oplossing om het leed van asielkinderen te verzachten is: tegenhouden van de (aanstaande) ouders bij de poort en als dat niet gebeurt –omdat onze poort nu eenmaal wagenwijd open staat- een snelle procedure en uitzetten wie uitgezet moet worden.

Maar ja…

Sale Januari 2019

Het grappige aan dit hele verhaal is dat er echt mensen zijn die denken dat de hoofdredactie van Metro (en dus het moederbedrijf TMG) de stekker uit jouw column gaat trekken als zij maar hard genoeg schreeuwen dat dat moet gebeuren.

Je staat sinds 2 november 2005 op een plek in Metro die het jaar daarvoor letterlijk leeg was gebleven.

Die plek was leeg als eerbetoon aan de Metro-columnist die op 2 november 2004 door een moslimterrorist werd vermoord.

Jouw voorganger Theo van Gogh.

Elke keer als Metro-lezers jouw column en jouw fotootje zien, worden ze herinnerd aan het feit dat de multiculturele samenleving ons land niet alleen hersenchirurgen en architecten heeft gebracht, maar ook de uitwassen van de islam. Uitwassen waarvoor nu, met het Verdrag van Marrakesh, de deur nog verder wordt opengezet.

Verplichte sterilisatie is een slecht idee.

Maar de met PKK’ers sympathiserende Fréderike Geerdinks van deze wereld, het advocatengajes dat ook kansloze procedures tot het oneindige rekt en de criminelenvriend Peter R. de Vries gaan er echt niet in slagen om de ruggengraat van de hoofdredactie van Metro te breken.

Metro is Charlie.

Metro en al je andere opdrachtgevers moeten je juist op zulke momenten door dik en dun steunen.

Tenzij je opeens zoetsappige kutcolumns gaat schrijven, zoals Aaf Brandt Corstius. Of bij elk woord afweegt of het wel genoeg schouderklopjes oplevert in de grachtengordel, zoals Saskia Noort. Of wekelijks gaat lopen jankmuilen over hoeveel leed jouw familie 28 generaties geleden níet door mijn familie is aangedaan en dat lekker zielig op jezelf betrekken, zoals Henriette Duurvoort.

Dan moet je er meteen uit.

En verplicht onder psychiatrische behandeling worden gesteld.

Kus!

JanD

5 thoughts on “Aan Ebru Umar

  1. Geweldige brief Jan, je legt andermaal je vinger op de zere linkse gutmenschplek. Het toont andermaal aan dat links selectief lijd aan amnesie, en dat ze over elkaar heenvallen om hun afschuwen uit te spreken. Terwijl deze zgn linkse gutmenschen zelf schuldig zijn aan de ontstane situatie, en de BN’ers in de rij staan om deze situatie op te lossen, NOT.

  2. Dat heb je weer loepzuiver verwoord, Jan! Uit de winnende reeks: Geen Speld Tussen Te Krijgen. Houd dit hoge niveau vast, maestro!

  3. Bijtende spot, dat was het van Ebru en dat was het niet van Demoncraten 66… Die meid schrijft vanuit haar tenen, niet ondoordacht maar gloedvol en scherpzinnig. Zonder enige calculatie of planning. Als je haar weer een knuffel stuurt Jan, doe dat dan ook namens mij.

  4. Soms moeten zaken benoemd worden leuk of niet leuk leven gaat verder prettig om te lezen raakt mijn zienswijze.

Comments are closed.