MET UPDATE Aan Eberhard van der Laan

Beste meneer Van der Laan,

U heeft zich als burgemeester de afgelopen jaren nogal fanatiek bemoeid met de kleur van Zwarte Piet bij de intocht in uw stad.

Gisteren las ik op Nu.nl dat “tenminste 75 procent” van de Pieten in Amsterdam bij de intocht niet zwart gekleurd zal zijn.

Daar is geen woord aan gelogen.

En toch worden we bedonderd.

Want het wordt gewoon: 100 procent.

Dat blijkt uit een WhatsApp-bericht dat Bob Maas, voorzitter van de Pietencommissie in de stichting Sinterklaasintocht Amsterdam, heeft gestuurd naar de ‘hoofden en commandanten’ en dat iemand een man in een regenjas (uitgeprint) bij mij door de schoorsteen gooide.

“Dames en heschermafbeelding-2016-11-04-om-09-59-50ren, hier even een uitleg m.b.t. hetgeen vandaag in de media is gecommuniceerd. We gaan 100% schoorsteen en met pruiken. De reden dat er TENMINSTE 75% is gecommuniceerd is dat we de extreme pro-pieten niet op ons dak willen en dus rust tijdens de intocht. We hebben altijd 75% gecommuniceerd dus geen verrassing, nu is er TENMINSTE bijgekomen. We voorkomen dan ook nog gezeik als er wel plotseling een zwarte piet over de hekken komt.”

Paar vraagjes, meneer Van der Laan.

Ten eerste: bent u op de hoogte van de afspraak dat álle Zwarte Pieten in Amsterdam bij de intocht vervangen worden door veegpieten?

Ten tweede: zo ja, waarom dan dat laffe taalspelletje en niet gewoon eerlijk zijn?

Ten derde: vindt u met Bob Maas, die jarenlang hoofdpiet was in uw stad, ook dat ‘extreme pro-pieten’ bij de hele Zwarte Piet-discussie de mensen zijn die al een paar jaar dit kinderfeest versjteren?

Ik hoor graag van u!

Groet,

JanD

PS. Voor straf stuur ik dit Blendle-stuk naar uw echtgenote Femke, met wie ik ooit nog geknikkerd heb.

UPDATE Volgens Het Parool was u inderdaad op de hoogte en speelde u het spelletje dus mee.