Aan Dilan Yesilgöz

Dilan,

“Wij doen er alles aan om te voorkomen dat het hier ook gebeurt”.

Dat hoorde ik je vanochtend bij de meisjes van ‘Goedemorgen Nederland’ kakelen na de tweede onthoofding binnen een week in Frankrijk.

“Wij doen er alles aan om te voorkomen dat het hier ook gebeurt”.

Nou, dat is een hele geruststelling!

Het is inderdaad heel fijn dat wij al tien jaar een VVD-premier hebben die niet de grenzen wagenwijd heeft opengezet voor jongemannen in de kracht van hun leven die voor een paar duizend dollar een enkeltje uitkeringsparadijs kopen

Het is geweldig dat salafistische haathutten de afgelopen tien jaar onder leiding van vooral VVD-ministers van Justitie worden gesloten.

Het is top dat de geldstromen uit landen waar homo’s van flatgebouwen worden gegooid en islamcritici levend worden verbrand sinds 2010 effectief worden tegengehouden door de achtereenvolgende VVD-kabinetten.

Gezondheid

Het is heel stoer dat toenmalig VVD-staatssecretaris Mark Harbers als enige weigerde zijn handtekening te zetten onder het Verdrag van Marrakesh, dat die arme ‘vluchtelingen’ niet meer met een gammel bootje naar het rijke Europa hoeven te reizen, maar een businessclass-ticket van de KLM krijgen toegestuurd op hun iPhone.

Het is grote klasse dat uitgeprocedeerde asielzoekers door al die VVD-staatssecretarissen (Dijkhoff, Harbers, Broekers-Knol) hoogstpersoonlijk bij de terugkeer-terminal op Schiphol worden afgeleverd.

En laat ik jullie van de VVD vooral niet vergeten te complimenteren met de krachtdadige wijze waarop VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft aangepakt toen bleek dat die kwibus niet zat te wachten op de criminele rif-apen die de asielindustrie niet aan een verblijfsvergunning had weten te helpen.

Ja, jullie doen er álles aan.

En jullie vinden het héél erg dat in Frankrijk nu zelfs in een kérk een vrouw wordt onthoofd door zo’n gelukszoeker met toegang tot een keukenmes.

Naar buiten toe dan.

Want wat jullie écht vinden, laat zich beter samenvatten op de manier die Dichter des Vaderlands Thierry Baudet zou kiezen.

“Dikke lul, drie bier, lekker door naar Rutte 4!”

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Geheel in stijl uiteraard, voor jou én je man!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)