Aan Dilan Yesilgöz

Beste kakelkip,

Tot zover je gezag.

Wordt er gehandhaafd als winkels en horeca zich niet (meer) aan de wet houden en hun zaken mórgen al massaal open gooien?

Naleving is meer wat u en ik ervan maken dan dat de politie er rond moet gaan lopen”, zei je. “Iedereen moet zich aan de regels houden, maar het is aan de mensen zelf.”

Is dit buigen voor wanhopige ondernemers die éindelijk een beetje ballen lijken te gaan tonen?

Of is dit nou het bewijs dat je beter geen omhooggevallen alfameisje zonder juridische opleiding de sleutel van het ministerie van Justitie en Veiligheid in handen kan geven?

Eentje die zo níet serieus wordt genomen door het lokaal gezag, de burgemeesters, dat die al laten weten morgen hun boa’s zeker niet de straat op te sturen om de strop om de nek van hun lokale ondernemers nog verder aan te trekken omdat ze de open winkels zien als ‘demonstratie’.

De vraag stellen, is ‘m beantwoorden.

De ordinaire schreeuwlelijk die bij de redacties van eerst PowNed en later WNL onder voorkeuzeknop 1 zat om bij elk incident in de criminele sfeer “Keihard aanpakken dat tuig!” in de camera te komen krijsen, debuteert als hoogste baas van het ministerie dat verantwoordelijk is voor handhaving van de wet met: “Het is aan de mensen zelf”.

Wáánzin.

Al kan het natuurlijk óók zijn dat dit weer een trucje is van de baas van het Middelvingerkabinet, Mark Rutte.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Dat hij je deze woorden heeft ingefluisterd, omdat hij ook heeft gezien dat D66-minister Ernst Kuipers minimaal net zo’n ijdeltuit en machtswellusteling is als Hugo de Jonge en sowieso wel even formatiewinnares Sigrid Kaag wil laten voelen wiens doctrine hier nou eigenlijk heerst.

En dat hij jou op pad heeft gestuurd met instructies om nog vóór het kabinet vergadert over de verlenging van de lockdown de opstand tegen de macht van het OMT, Ernst Kuipers én Jan ‘eerst 2G en dan de vaccinatieplicht’ Paternotte op weinig subtiele wijze de zegen te geven.

Dat jij daardoor nu op je ministerie helemáál wordt gezien als een dom blondje is voor hem slechts collateral damage.

En zelf heb je toch niks door, maar wel dat baantje 🙂

Groet,

JanD

UPDATE Hoe krabbelen kakelkippen terug? Kotkotkotkotkot?

PS. Cadeautje. Zodat het niet té pijnlijk wordt de komende maanden.

PS2. En natuurlijk speelde je weer een rolletje in de #MeToo-special van de Nare Jongens.

3 thoughts on “Aan Dilan Yesilgöz

  1. En zou kakelkip eens herrie kunnen maken, dan wel het OM kunnen benaderen (en haar mediacollega) over het huiveringwekkende fenomeen dat de publieke(!) zender FUNX, podcast maakt (zie Youtube) waarin een paar zeer domme “bro’s”, in een onbegrijpelijk en totaal onsamenhangend doorgesnoven “urban” black straattrashtaaltje, doodleuk zo goed als oproepen tot/dreigen met geweld tegen Dennis Schouten/Jan Roos? Waar blijven de Kamervragen? Waar is de “aanpakken”-VVD van kakelkip? Of mag Martin Bosma het weer opknappen en dan weer ritueel weggezet worden als extreem rechts? Het is echt heel erg nu in Nederland en dit kabinet zal alles doen het erger te maken. Er zullen dieptepunten komen qua rechtsstaat, publieke omroep, woketerreur, burgerbejegening, waarvan we zelfs onder Rutte niet dachten dat het zo diep kon.
    Rutte heeft veel kostbaars kapotgemaakt en zal niet stoppen. Kakelkip is gewoon een pion voor hem, een gehoorzaam baantjesjager die Capo Rutte zal behagen, aan wie zij haar baantjes te danken en haar integriteit verloren heeft. Het hele kabinet is als een maffiaclan om de Capo heen. Ollongren, Kuijpers etc. Allemaal beloond voor buiggedrag.
    Rutte is de hoogfunctionerende psychopaat die alles en iedereen in zijn pad crusht en onze samenleving behendig sloopt. Omdat hij zo is, omdat hij niet anders kan en er op kickt.
    “Bro”…..

Comments are closed.