Aan Diederik Gommers

Computer

Beste meneer Gommers,

Ik las dat u vindt dat de Tweede Kamerverkiezingen minstens vier tot zes weken uitgesteld moeten worden.

Er zijn wel duizend redenen waarom dat een bijzonder slecht idee is, maar laat ik me beperken tot drie.

Ten eerste: u bent intensivist.

Een intensivist is een medisch specialist die zich verder gespecialiseerd heeft in de intensieve zorg. Uw aandachtsgebied op de IC is beademing ARDS. ARDS staat voor Acute respiratory distress syndrome, ook wel: shocklong. Dat is een levensbedreigende plotselinge ontstekingsreactie in de longen waarbij zich ophopend vocht de zuurstofopname bemoeilijkt.

Dat specialisme staat héél ver af van kennis over het op veilige wijze houden van verkiezingen in een land waar een bezoek aan de supermarkt duizend keer risicovoller is dan aan een stemloklaal.

Misschien moet de schoenmaker zich (juist in een land waar de laatste twee kabinetten de rechtsstaat al met voeten traden!) bij zijn leest houden?

Ten tweede: u bent geen ezel.

En dit is toch al de tweede keer dat u zich aan dezelfde steen stoot: nuttige idioot spelen voor het (nu demissionaire) kabinet.

U hééft zich al een keer laten misbruiken. Of bent u vergeten dat u op verzoek van CDA-minister Hugo de Jonge bereid was te liegen over het aantal IC-bedden in de Nederlandse ziekenhuizen?

Gezondheid

Tóen gek genoeg om het kabinet ‘het volk’ de geruststellende boodschap te kunnen laten geven dat er voldoende IC-bedden zouden zijn om het ‘zwarte scenario’ te voorkomen.

Paniek voorkomen, was het doel. En nu gaat u zelf paniek zaaien, waardoor stemgerechtigden angst voor het ongetwijfeld perfect ‘beveiligde’ stembureau wordt aangepraat.

Ten derde: u houdt oprecht van mensen.

Dat dacht ik althans.

Maar ik ga nu twijfelen.

Want wilt u ons echt vier tot zes weken éxtra laten confronteren met die stuitende Sigrid Kaag-propaganda bij alle omroepen en in alle kranten?

Ik denk dat we ons langzamerhand onder het motto ‘God zegene de greep’ liever in ons gezicht laten hoesten dan dat.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Met enige symboliek uiteraard.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.