Aan Dick Schoof

Beste meneer Schoof,

Ik neem aan dat u als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid gisteravond meteen dacht aan de Vierdaagse van Nijmegen, die dinsdag begint?

Daar maakte de organisatie enkele uren voor er in Nice een moslim soldaat van de religie van de vrede met zijn vrachtwagen tientallen mensen het graf in joeg bekend dat ze is voorbereid op… Pokémon-jagers. “Op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen worden speciaal ontworpen verkeersborden geplaatst, om te voorkomen dat wandelaars, feestvierders, automobilisten en Pokémon-jagers elkaar in de weg zitten”, las ik in De Telegraaf.

Het lijkt mij een stuk verstandiger als er een veelvoud van veertig ME-busjes op die plekken staat om te voorkomen dat “Allah Akbar” roepende treurwilgen de 100ste editie van de Vierdaagse van een metersdikke rouwrand komen voorzien. Want de tijd dat u met de Sargentiniërs mocht hopen dat Franse toestanden ons bespaard blijven, ligt helaas na het verstoorde Quatorze Juillet-feest in Nice echt achter ons.

Toch?

Groet,

JanD