Aan Dick Advocaat

Alecto babyfoons

Beste Dick,

Een dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Wit-Rusland en Nederland zet De Telegraaf Max Verstappen op de voorpagina. En op de voorpagina van het Telesport-katern.

Ik denk dat daarmee alles gezegd is.

Het Nederlands elftal leeft niet meer.

Jullie spelen morgen dus tegen Wit-Rusland. Ik heb geen flauw idee hoe laat. En dinsdag de allesbeslissende wedstrijd tegen Zweden. Of is dat woensdag? Ik weet nog net dat je maar één Feyenoorder hebt opgeroepen. Want waarom zou je Feyenoorders oproepen als Daryl Janmaat (met dit seizoen 136 speelminuten bij zijn club Watford) ook wel tijd had voor een tripje? Bovendien: Ryan Babel kon.

Van mij mogen jullie morgen winnen. Of verliezen. Het maakt me eerlijk gezegd geen zak uit.

Ik zal best kijken. Met een schuin oog.

Maar dat is het dan ook.

Heel anders dan zondagochtend om 7.00 uur. Dan rijdt Max. Een topsporter. Hadden die spelers van jou maar 80 procent van zijn drive gehad, dan was Oranje al lang gekwalificeerd voor dat WK.

Maar ja…

Groet,

JanD