Aan Derk Sauer

Lees alle reviews over Irish Republican Army Manual of Guerrilla Warfare

Beste Derk,

Dat was best schaamteloos.

Een tweet van jou over de Duitse parlementsverkiezingen waarin je zegt: “86.5% van de Duitsers hebben dus op een fatsoenlijke partij gestemd. Niet slecht.”

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat het raar is dat je alleen AfD labelt als een onfatsoenlijke partij. Immers, Die Linke, goed voor 9 procent van de stemmen gisteren, staat ook gewoon onder toezicht van het Bundesambt für Verfassungsschutz, de dienst die toeziet op naleving van de Duitse grondwet, en in sommige deelstaten zelfs onder volledige observatie.

Dat je dat niet doet heeft alles te maken met je eigen achtergrond; als je in Duitsland zou wonen, zou je ongetwijfeld op Die Linke stemmen.

Want dat is het punt, Derk. Jij bent wel de laatste die partijen onfatsoenlijk moet noemen. Sinds je de wapens leverde waarmee de IRA in Noord-Ierland burgers afknalde, ben je officieel een terroristenvriendje. Fouter dan 99,99 procent van de AfD-stemmers.

Wel grappig trouwens dat het interview waarin je die wapensmokkel toegaf door de Volkskrant uit het archief is verwijderd. Dat lukt weinig mensen.

Groet,

JanD

PS. Ben je trouwens nog mede-eigenaar van NRC Handelsblad? Of heb je daar ook al gecasht?