Aan de weglachpremier

Films en series

Meneer Rutte,

In Italië zijn de scholen dicht.

In Denemarken zijn de scholen dicht.

In Frankrijk zijn de scholen dicht.

In Oostenrijk zijn de scholen dicht.

In Ierland zijn de scholen dicht.

In België gaan de scholen dicht.

In Portugal gaan de scholen dicht.

En wat zegt Nederland, op advies van die toppers, die kanjers en die geweldenaars van onder meer het RIVM die zes weken geleden nog riepen dat het corona-virus zich slecht van mens op mens liet overbrengen?

In Nederland blijven de scholen open.

Ergens komende week, als we qua statistieken weer een paar stapjes richting Italiaanse toestanden hebben gezet, zal het kabinet vast alsnog besluiten om ook in ons land de scholen dicht te gooien.

Maar tot die tijd komen ouders, leraren en kinderen vijf dagen per week in groten getale bij elkaar.

En welke argumenten heeft u voor die labbekakkerigheid?

Ik hoorde tussen wat geneuzel over ‘gering gevaar voor kinderen’ zowel u als stamelminister Bruna Bruins eigenlijk maar één argument vol overtuiging aandragen: als de kinderen thuis blijven, blijven hun ouders ook thuis en komen we op belangrijke plekken (zorg, politie) personeel tekort.

De leraren en leraressen op de basisscholen en de docenten op de middelbare scholen en in het mbo zijn nu ook officieel verworden tot kinderopvangmedewerkers.

Offervlees.

Zullen we een aantal corona-doden afspreken waarbij u éindelijk de eer aan uzelf houdt als deze ellende straks achter de rug is?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank!