Aan de VVD’ers

Beste VVD’ers,

Een jaar en een week geleden zette jullie toenmalige staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers zijn handtekening onder het Verdrag van Marrakesh.

Het belangrijkste argument waarmee hij steun van de ‘rechtsere’ partijen (met uitzondering van PVV, FvD en SGP) kreeg, was dat Nederland met dat verdrag in de hand gemakkelijker landen als Marokko kon dwingen om afgewezen asielzoekers terug te nemen.

Inmiddels is gebleken wat dat in de praktijk betekent.

Harbers’ opvolger, jullie Ankie Broekers-Knol, slaagt er niet eens in een áfspraak over dat onderwerp te maken met de Marokkaanse ambassadeur in Nederland. Althans: als er eindelijk een afspraak is, zegt de Marokkaanse ambassadeur die op het laatste moment af.

Even laten zien dat Marokko baas in eigen huis is en de billen afveegt met dat nota bene in dat land getekende Verdrag van Marrakesh.

We mogen dus concluderen dat dat verdrag voor de úitstroom van economische gelukszoekers niet werkt.

Op het gebied van de ínstroom worden tegelijkertijd wél stappen gezet.

 

Traditionele Nederlandse media zullen het vooral negeren, maar in Duitsland is een nieuwe ‘Wir schaffen das’-mevrouw opgestaan: de vice-voorzitter van het Duitse parlement, Claudia Roth van Die Grünen.

Zij wil dat ‘Europa’ (ze bedoelt: het asielzoekerswalhalla West-Europa) de komende 30 jaar 140 miljoen mensen opvangt die ‘vluchten voor het klimaat’. En niet alleen opvangt, maar meteen een EU-paspoort geeft. Wat in Afrika bekend staat als een ticket voor levenslang gratis wonen, gratis zorg en gratis geld.

En weten jullie wat nou zo erg is?

Dat is dus geen dom hersenspinsel van een op hol geslagen groen gekkie.

Nee, dat is een maatregel die naadloos past binnen het Verdrag van Marrakesh waarvoor jullie VVD-staatssecretaris namens jullie VVD-premier Mark Rutte op 10 december 2018 bij het kruisje tekende.

Wel de lasten, niet de lusten.

Jullie worden bedankt!

Groet,

JanD

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

3 thoughts on “Aan de VVD’ers

  1. Het onvolprezen Marrakesh pact, op de valreep van 2018 nog net voor de massale klimaatgekte de politiek ging domineren. Gisteren bij de Vlaamse staatsomroep een item over de wissel van de macht. Het ‘Zweedse’ kabinet van eurofiel Charles Michel viel een jaar geleden over ‘Marrakesh’ omdat coalitiepartner NV-A van Bart de Wever, geheel terecht, dit gedrocht van een document niet wou ondertekenen. Die zagen de bui al hangen. Natuurlijk werd in het calvinistische Nederland dit vod papier klakkeloos ondertekend. Niet eens een inlegvel erbij dit keer. Even nog over Frau Roth, een extreem linkse ‘dyke’ behorend tot de radicale vleugel van de groenen. Een roomblanke versie van Sylvana Simons die achter elke schaduw racisme en discriminatie ziet. Frau Roth houdt heel erg van Arabieren en heeft een hekel aan ‘Zionisten’. Godzijdank ziet 85% van de Duitsers haar liever vandaag nog dan morgen ‘Verpissen’. Wat meer zorgen baart, in Duitsland wil men weer terug naar het oude spook van de ‘gastarbeiders’. Allemaal leuk en aardig dat onze kroost tegenwoordig massaal naar de universiteit gaat. Nadeel is dat er zo geen vakarbeiders en ambachtslieden meer worden opgeleid. Daar heeft Duitsland alweer een oplossing voor, laten we ze weer net als vroeger van ver weg halen. Bij voorkeur van buiten Europa. We hebben er tenslotte nog niet genoeg. Momenteel circa 25% ‘Migrationshintergrund’. Vandaag jubelt het NRC dat Nederland in 2060 zal bestaan uit 40% bevolking met een ‘migratieachtergrond’ waarvan 4,5 miljoen ‘niet-Westers’. Volgens het NRC ‘iets’ meer dan nu.. Zalige kerstdagen, geniet er nog maar even van.

  2. Deze zetelplakkende mevr. dient
    accuut te verdwijnen zonder wacht-
    geld.
    Geen kennis, alleen arogant gedrag.
    Zet haar maar aan de schoonmaak.

Comments are closed.