Aan de VVD

Miljoenen artikelen
Een-tweetje met Wouter de Winther.

Beste VVD’ers,

Jammer voor je, joh.

Het is te laat.

Nog maar 67 dagen en de verkiezingen voor de Provinciale Staten en (veel belangrijker) de Eerste Kamer worden gehouden.

En dit gaat niet meer weg.

De stemgerechtigden vergeten niet hoe VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz nog maar kort geleden trots met VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff de door GroenLinks en de PvdA (!) geïnitieerde Klimaatwet stonden toe te juichen als een stel enthousiaste kleuters dat voor het eerst op schoolreis ging.

En als ze het wel vergeten, dan zórgen we dat ze het zich weer zullen herinneren.

Zo:

En de stemgerechtigden vergeten niet hoe VVD-baantjesverzamelaar Ed Nijpels nog maar kort geleden kwam vertellen dat dat waanzinnige Klimaatakkoord van hem móet worden ingevoerd. Dat wij van het gas, uit de benzine- en dieselauto en op hoge kosten moeten worden gejaagd omdat we weer eens als voorbeeldland voor de rest van de wereld moeten dienen (want dat werkte met ontwikkelingsgeld en ‘vredesmissies’ naar Mali ook zo goed). En dat VVD-minister Eric Wiebes alvast beloofde dat ‘we’ dat gaan doen.

En als ze het wel vergeten, dan zórgen we dat ze het zich weer zullen herinneren.

Zo:

Laat ik hier ook het Verdrag van Marrakesh meteen maar even meepakken.

Daar voelen de stemgerechtigden vandaag nog weinig van, maar daar gaan hun kinderen en kleinkinderen de komende decennia heel veel last van krijgen. Namelijk als ze nóg moeilijker een huis kunnen krijgen, nóg hogere zorgpremies moeten betalen en nóg meer bijstandsuitkeringen mogen opbrengen voor economische gelukszoekers.

Ook dáár zullen we ze de komende maanden fijntjes aan herinneren.

Zo:

En had ik het Groot Europeesche Rijk al genoemd? De aanval op de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van meningsvorming? De… (nee, komt wel).

‘We’ zijn trouwens niet de mainstream media.

Die lopen aan de leiband. Straks, om 12.10 uur, mag Mark Rutte een uur lang (!), ongehinderd door andere gasten zijn promopraatje komen vertellen in Buitenhof. Need I say more?

‘We’ zijn ook niet de schuldigen, de politici van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA.

Die proberen de aandacht de komende 67 dagen uiteraard juist te verleggen. Die pakken weer, zoals in jullie geval, twee pagina’s in De Telegraaf om te mogen doen alsof de soep niet zo heet gegeten wordt als-ie wordt opgediend. Verkiezingspraat.

Nee, ‘we’ zijn de ‘alternatieve’ media.

‘We’ zijn de kiesgerechtigden zelf, die via social media opeens hun stem van de huiskamer naar het hele land kunnen brengen.

‘We’ zijn de mensen die het zat zijn dat het bestuur er niet meer voor de burger is, maar de burger voor het bestuur.

Het is te laat.

Op 20 maart worden jullie weggestemd. Jullie en jullie vrienden van CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA.

Jullie gaan ongenadig op jullie flikker krijgen.

Allemaal.

De geest is uit de fles.

En het lekkere is: ‘we’ merken aan alles dat jullie het wéten.

Het loopt jullie de hele dag dun door de broek.

Weten jullie óók eens wat hulpbehoevende bejaarden voelen die het slachtoffer zijn geworden van acht jaar Rutte c.s.

Groet,

JanD

14 thoughts on “Aan de VVD

 1. Dit gevoel bij veel Nederlanders zal zijn weerklank hebben op de verkiezingen van 20 Maart 2019. De kartelpartijen zullen ongenadig worden afgestraft en ik hoop dat de (echte) oppositiepartijen zoveel stemmen zullen binnenhalen dat vervolgens de politieke koers in Nederland 180 graden gaat draaien. Toch ben ik bang dat veel mensen uit desinteresse in de politiek (of inmiddels zijn afgehaakt) weer op de kartelpartijen gaan stemmen uit gewoonte. Ze zijn meer bezig met sport en de pulp tv wat we avond aan avond over ons uitgestort krijgen. Maar ik blijf hopen, dat zeker.

 2. JanD,
  Dat Dijkhoff op zich voor een klimaatwet is, maar duidelijk de vraag stelt: “Hoe dan?” Als daar vervolgens op wordt aangegeven dat dat nog niet is vastgelegd kraakt hij dus niet bij voorbaat af. Het principe van de klimaatwet is goed. De “Hoe dan” is essentieel. Nu geeft hij dus aan dat hij het niet eens is met de “Hoe dan”. Dat is dus GEEN tegenstelling zoals je suggereert. Dat wat jij de alternatieve media verwijt is “de pot en de ketel”…
  Maar ja, de lezers moeten dan wel de details lezen/luisteren om een eigen mening te vormen anders herhaal je gewoon wat een ander roept en dat is weinig intelligent… Denk maar eens aan die man met dat snorretje een jaar of wat geleden, heel gevaarlijk om niet zelf na te denken maar gewoon te herhalen wat een ander roept.

 3. Ik mis hierin de tip/het advies.
  Dat velen niet blij zijn met zoals het nu gaat is duidelijk… maar hoe kan het beter?

 4. Even een reminder voor de politici van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA. ! Jullie hebben ons genaaid, dus wordt er ook gezoend over 67 dagen !!!

 5. Het spel dat gespeeld wordt is zo smerig .
  De industrieën die de enorme hoeveelheden aardgas nodig hebben zijn nog steeds aan het uitbreiden .
  Omdat er na sluiting van Groningen minder gas is moeten de huishoudens de rekening betalen ten goede van de industrie .
  VVD zal ten aller tijde de industrie voorrang verlenen , het is immers de partij van de grootmachten.
  Oplossing? Natuurlijk is die er , gewoon weer een democratie ambiëren .
  Voor de Bevolking , Door de bevolking .

 6. Het gaat allemaal instorten. EU – UN – Nederland – UK etc.
  Het corruptie +slaven-systeem is voorbij.
  ” a nation cannot survive treason from within ” Marcus Tullius Cicero
  Ik ben dankbaar dat ik getuige mag zijn van deze Revolutie.

 7. De volgende video is belangrijk. President Soekarno + President JFK.
  President JFK is kort hierna vermoord.
  Doe eens moeite om het te bekijken. Gesara is coming !!!
  Een nieuw geldstelsel.
  Freeing Humanity
  https://youtu.be/Eh6lOhaCGkk

 8. Een stemplicht, zoals in België invoeren. Dan komt VVD ‘ineens’ niet meer als grootste partij uit de bus. Het zijn een stel gore ratten en mogen wat mij betreft ook als zodanig behandelt worden! Zelden heb ik zo’n grote viezerik als Mark Rutte gezien. Mijn vader heeft de laatste 13 jaar geen cent bij gehad met zijn pensioen, terwijl die man keihard mee heeft geholpen en gewerkt om ons land mee op te bouwen na de Tweede Oorlog! Ook nog eens veel overgewerkt. Verder mogen ‘we’ (de hardwerkende Nederlanders) werken tot we er kapot bij neervallen met de steeds verder opschuivende AOW. Intussen lacht en wuift Rutte alles maar weg. Iedereen klaagt al jaren over de VVD en toch worden ze steeds weer de grootste partij……. Natuurlijk wordt VVD steeds de grootste partij en dat ligt aan onszelf!! Veel mensen gáán niet eens stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, terwijl men er wel recht op heeft. Vaak met de gedachte; ‘ach, mijn stem doet er toch niet toe’. Mensen met geld of denken te hebben en werkgevers (en doorgaans ook intellectueler dan de gemiddelde arbeider, sorry, dat is nu eenmaal zo) gaan doorgaans wél stemmen en zo komt VVD steeds als grootste partij naar voren. Daarom ben ik absoluut voor een stemplicht!! Nog mooier is als mensen zich eens gaan verdiepen in diverse partijen vóórdat er gestemd wordt. Het land zal waarschijnlijk een stuk socialer worden. Vluchtelingen zijn wat mij betreft zeker welkom, maar dan ook échte vluchtelingen, geen gelukszoekers!

 9. Een hele kleine minderheid slechts 2% dat lid is van een politiek clubje bepaalt wel even hoe de overgrote meerderheid 98% moet leven !

Comments are closed.