Aan de VVD-kiezers

Sint

Beste VVD-kiezers,

Als jullie bij de autodealer een nieuwe rode Audi bestellen en betalen (of leasen) en jullie krijgen een gebruikte bruine bakfiets geleverd en geen geld terug, hoe zouden jullie dat dan vinden?

Als jullie bij Jonnie Boer Librije’s voor een 10x mini-menu van 252,50 euro reserveren, met oester, Noordzeekrab, langoustine, beekforel, zeeduivel, Perle Imperial kaviaar, zwezerik, Ermelo’s eend’, epoisses (moest ik googelen) en braam en hij dondert voor dat bedrag een bitterbal, een kroket, een frikandel, een nasibal, een kaassouflé, een bamihap, een patatje oorlog, een klef huzarenslaatje, een blikje cola, een plastic vork en een plastic mes op een kleverig dienblad, hoe zouden jullie dat dan vinden?

Als jullie dochter aangifte zou willen doen van een verkrachting door een gozer uit het nabijgelegen azc en bij het politiebureau krijgt ze te horen dat het misschien voor alle partijen beter is dat ze even afwacht of hij misschien bereid is bij het foei-gesprek ‘sorry’ te zeggen, opdat het justitieel systeem niet verder verstopt raakt, hoe zouden jullie dat dan vinden?

Eerlijk gezegd weet ik het antwoord wel.

Jullie zouden het helemaal top vinden!

Niks mis met een ouwe bakfiets!

Lekker man, een kleffe bamihap en een patatje oorlog voor 252,50 euro!

En goed toch, dat je dochter niet de toekomst verziekt van iemand die dat hele eind van Somalië naar Luttelgeest is komen rennen en die er ook niets aan kan doen dat hij zo getraumatiseerd is dat hij ‘iemand groeten op straat’ verwart met ‘beestachtig verkrachten’?

Anders kan ik het écht niet verklaren, die meer dan 30 zetels in de peilingen.

Waar dit op slaat?

Nou, luister maar!

Groet,

JanD

PS. En jullie moeten de groeten van Jim hebben!

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me. En anders lekker niet. Vrij land.

6 thoughts on “Aan de VVD-kiezers

 1. 100% mee eens. En Rutte? Wat doet hij als hij het briefje leest en de video heeft bekeken? Schaapachtig lachen en verklaren dat regeren nu eenmaal compromissen sluiten betekent.
  De man is het loopjongetje van de EU geworden en laat zich gijzelen door DDD66 en GL.

 2. Wanneer je het zo terug hoort, geloof je je oren niet, toch? Maar wat gaan we er nu aan doen? Ik zie alleen maar makke schapen die met de kudde meerennen. Er verandert niets. Of in elk geval weinig. Ze komen werkelijk overal mee weg. Als burger hoef je dat niet eens te proberen; de overheid houdt je in de gaten. Desnoods via Whatsapp.

  Je hoort mensen zeggen “maar hij heeft het ook niet makkelijk , hoor!” Nee, klopt, maar wel over zichzelf afgeroepen. Ook vandaag weer, geen enkele herinnering aan het bombardement met burgerslachtoffers.

  Hé, als je meedoet in een oorlog, dan kunnen er ook fouten worden gemaakt. Klopt. Maar wat is er makkelijker dan wanneer je vanaf de zijlijn de Amerikanen de schuld kan geven? Tja, dat kan nu even niet, dus dan de “ik heb er geen herinnering aan” oplossing. Als je als MP van dit soort zaken niet op de hoogte zegt te zijn, ben je domweg ongeschikt voor de job. Ongeschikt in combinatie met defensie, ik zou zeggen: pun intended.

  Maar ongeschikt is Den Haag op meer vlakken. Wanneer je beziet wat er zo per dag, per week, per maand, de revue passeert, dan krijg je toch knikkende knieën van de zenuwen? Wanneer houdt het nu eens op?

 3. Beste Jeanine,
  Jan Dijkgraaf wil nog wel eens de realiteit van een oorlog uit het oog verliezen en dan vooral de VVD betichten van liegen.
  Hij wil zelf ook nog weleens de waarheid uit het oog verliezen..
  Sommige dingen kun je misschien beter niet weten
  Als je Jan serieus gaat nemen dan ben je echt de weg kwijt.
  Lach om wat hij zegt en schrijft
  Jij doet momenteel uitstekend werk. Groeten en trk het je niet aan .Hij is mar een clown.

 4. Gelukkig kennen wij de realiteit van oorlog wel Kees. Het is vrij gebruikelijk dat een VVD politicus een selectief geheugen heeft. Ik vergeet ook wel eens wat. Maar dat gaat dan vaak maar om enkele doden Wat nou onschuldige mensen. Voor hetzelfde geld waren het wel terroristen. Nee hoor ik ben trots op wat onze vertegenwoordigers hier neerzetten. Drie hoeraatjes voor Mark en twee voor Jeanine. (ik noem ze bij de voornaam want we vertrouwen elkaar)

Comments are closed.