Aan de Tweede Kamerleden

Back2Study 2019

Beste Kamerleden,

Sinds Mark Rutte premier van dit land is, ontvluchten elk jaar meer inwoners Nederland.

De kille cijfers volgens het CBS:

2010 – 121.351

2011 – 133.194

2012 – 144.491

2013 – 145.669

2014 – 147.862

2015 – 149.509

2016 – 151.545

2017 – 154.292

2018 – 157.366

Jaar op jaar op jaar op jaar vertrekken meer inwoners van Nederland naar elders.

Sinds Mark Rutte als premier samenwerkt met achtereenvolgens de PvdA en het CDA, D66 en de Christenunie, krijgt Nederland er elk jaar meer ‘buitenlanders’ bij.

De kille cijfers volgens het CBS:

2012 – 158.374

2013 – 164.772

2014 – 182.949

2015 – 204.615

2016 – 230.739

2017 – 234.957

2018 – 243.737

Jaar op jaar op jaar op jaar komen meer inwoners van andere landen naar Nederland.

Ik weet dat jullie geen rekenwonders zijn, maar als er meer mensen bij komen dan er vertrekken, dan groeit de bevolking (los van autonoom, door sterfte en geboorte).

Maar met hoeveel groeide de bevolking door migratie?

Nou, dat zal ik jullie vertellen.

In 2012 met 13.883 personen

In 2013 met 19.103 personen

In 2014 met 35.087 personen

In 2015 met 55.087 personen

In 2016 met 79.194 personen

In 2017 met 80.665 personen

In 2018 met 86.371 personen

Wat je hier ziet, zelfs als je de rekenskills van Jesse Klaver hebt, is dat er niet alleen elk jaar een ‘positief migratiesaldo’ is, maar dat dat ‘positieve migratiesaldo’ sinds Rutte 2 en Rutte 3 knipmessen voor Brussel en Jesse elk jaar gróter wordt.

Kregen we er in 2012 aan buitenlanders een dorpje als Reusel-De Mierden of Woudenberg aan ‘buitenlanders’ bij, vorig jaar was dat al een stad ter grootte van Oss, Hilversum of Heerlen.

Voor wie die dorpen en steden niks zegt: we hebben het over een stijging van het ‘migratiesaldo’ met 522 procent onder de kabinetten Rutte 2 en Rutte 3.

Voor jullie nou zeggen dat 2012 een jaar was met een uitzonderlijk láág ‘positief migratiesaldo’: dat is niet zo. Sterker: van 2003 tot en met 2007 hadden we een ‘negatief migratiesaldo’: er kwamen die jaren minder ‘buitenlanders’ bij dan er ‘Nederlanders’ emigreerden.

Als jullie zeggen dat het niet alleen asielzoekers zijn, maar ook Europese arbeidsmigranten, dan hebben jullie gelijk. Het zouden ook nog eens alléén maar toekomstige bijstandtrekkers uit Somalië moeten zijn, zeg!

Nu kunnen jullie vanuit jullie ivoren toren met een rapport van Leo Lucassen-achtigen op de iPad voor je en de beelden van de zieligheidsindustrie in het NOS Journaal in je geheugen beweren dat een ‘positief migratiesaldo’ goed is voor het land. Zo’n invasie van architecten, hersenchirurgen, onderwijzers, enzovoort, enzovoort, enzovoort zorgt dat onze economie draaiend wordt gehouden en onze inwoners gezond en hoog opgeleid.

Maar jullie kunnen ook denken: hoe gaan we dit stoppen?

Ik denk niet: met die 15 miljoen die Robbie Jetten heeft ‘geëist’ om de Tweede Kamerleden aan extra ondersteuning te helpen nu ze het bij de controle van de macht ‘moeten opnemen’ tegen ministers met busladingen vol ambtenaren op elk onderwerp.

Ik denk wel: met gezond verstand.

Doe dit weekend eens jullie best!

En als dat jullie niet lukt, logisch nadenken, ga dan naar de plaatselijke voetbalvereniging en leg daar langs de lijn je oor eens te luister. Ik weet wel dat dat eng is, gewone hardwerkende mensen ontmoeten buiten officiële werkbezoeken enzo, maar het is voor de goede zaak.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

16 thoughts on “Aan de Tweede Kamerleden

 1. Best Jan,
  Is er ook iets bekend over de samenstelling van de groep die ons land verlaat?
  Ik kan me iets voorstellen dat dat niet de eerste de besten zijn.
  Corina

 2. Hoi Corina,
  Ja wij zijn vorig jaar verhuisd. Lekker naar Spanje met het gezin. Gewoon, omdat het (financieel) kan haha. Nou succes dan maar aan de achterblijvers met al die extra kansparels, dat moet wel een succesnummertje worden in NL haha!
  Groeten, Erik

 3. Hoi Jan,
  Helemaal goed. Het effect van immigratie op de lange termijn is, minder belastingbetalers omdat veel immigranten niet willen werken. Of ze zijn te laag opgeleid.
  Hoe gaat de regering dat oplossen?

 4. Het grappige is dat de door links en vele christenen ongebreidelde import van immigranten/gelukzoekers het racisme tot ongekende hoogte is gestegen. Dit zal alleen maar toenemen met het toenemende geweld, criminaliteit, werkloosheid, racisme en geloof dat deze nieuwelingen met zich meebrengen, ondanks het wegmoffelen en framen van de vele onwelgevallige feiten en cijfers.

  Steeds meer gebieden in Nederland worden negerghetto’s of moslimghetto’s, waar de wetten van de jungle regeert en de Nederlandse wetten en normen met minachting worden bezien en verworpen.

  Men hoeft maar wereldwijd naar de voorbeelden te kijken om te zien wat ons te wachten staat. Zimbabwe is van de voedselschuur van Afrika afgegleden naar een moordende negerjungle met hongersnood en een ontwikkelingsniveau waar apen in onze dierentuin zich voor zouden schamen en hen zelfs les zouden kunnen geven. Sommige negers herinneren zich nog de weldadige tijd dat het Rhodesië was en er werk, recht, orde, onderwijs, gezondheidszorg en voedsel was. Die negers vragen nu dezelfde blanken die voor een groot deel door hen zijn doodgemarteld om weer meester te worden teneinde hun kinderen te kunnen doen overleven.
  Zuid-Afrika glijdt dezelfde richting op, volgens het oude socialistische recept: iedereen gelijk dus iedereen arm.

  Van de moslimlanden hoef ik geen voorbeeld te geven omdat zijn allemaal falende staten zijn waar recht door de racistische Sharia wordt bepaald en het als vooruitgang wordt gezien als weer wordt geleefd als hun moordverkrachtende lichtende voorbeeld Mohammed. Weldenkende mensen zouden zeggen: je zal er maar naar worden genoemd. Zij dragen die naam ongehinderd door enig historisch of intellectueel besef met trots.

  Er is geen ras dat zo weinig racistisch is als het blanke ras. Er is geen ras dat zo weldoenend voor de mensheid is als het blanke ras. Er is geen ras waar andere rassen zoveel kansen krijgen als het blanke ras. Er is geen ras dat zoveel voor de ontwikkeling van de mensheid heeft betekend als het blanke ras. Natuurlijk niet foutloos, maar vergeleken met de andere rassen bijna heilig. In feite kan worden gesteld dat met de toename van pigment de hoeveelheid geweld, bijgeloof, barbaarsheid en achteruitgang toeneemt. Iedereen weet dat, niemand durft of mag dit zelfs hardop zeggen.

  Om ons te behoeden voor ineenstorting zoals de shithole landen waar die falende barbaren vandaan komen doen wij goed dit te herkennen en erkennen zodat de norm kan worden gesteld en vooral een streep in het zand. Tot hier en niet verder!

 5. Wij hebben het ook geprobeerd. Maar helaas niet gelukt. We wachten nu tot dochterlief klaar is met school. Gaan we nog eens kijken of we niet ergens anders heen kunnen. Als iemand nog tips heeft? Een land wat dichter bij de evenaar, waar we in eerste instantie met Engels uit de voeten kunnen en waar geen corruptie heerst? En liefst buiten de EU.

 6. Ja, we importeren een nieuwe onderklasse en mensen die de economie draaiende houden vertrekken. We hebben ook nog een een links, populistische, masochistische houding naar deze onderklasse: geven ze een uitkering, onze huize , etc. Gevolg: problemen in het inderwijs, huisvesting, gezondheidszorg en ga maar door. De samenleving zal uiteindelijk enorm gaan lijden onder deze politiek door opstand, stakingen, looneisen, versobering gezondheidszorg en onderwijs. Bedankt, Merkek, Rutte en Macron en vele anderen.

 7. Huiveringwekkend. Is het een rare gedachte dat over een tijdje Nederlanders verplicht worden Arabisch te studeren en daarna de Koran?
  En is het dan ook een rare gedachte dat ik (man), daar warme gevoelens bij krijg omdat ik ik mijn vriendin graag eens een klap voor haar bek wil geven. Zomaar! Mits ik de studies voltooi, dat spreekt voor zich. En dat ik in naam van iemand die ik nooit had, vrouwen mag verkrachten en stenigen, nadat ze erop betrapt zijn door mij te zijn verkracht en dat ik ze mag bedekken. Godverdomme (mag nu nog he), er breken mooie tijden aan.

 8. Helemaal waar. Die cijfers liegen er niet om. Er zijn arbeidsmigranten meegeteld, maar dat is niet het grootste probleem. Van de migranten werkt minimaal 95% niet. En die worden goed onderhouden hier. Ze kunnen zelfs naar hun eigen gevaarlijke land op vakantie! Hoezo een verrijking.

 9. Wat is er mis met migratie, Behalve dan de onbewezen cliché’s? Misschien moeten andere landen de geëmigreerde Nederlanders maar terug sturen.

 10. Hallo Jan, Nederland wil mij ook kwijt! Hard gewerkt en een paar huisjes gekocht, na 2022 plm 40K extra aftikken, tijd dat ik ga! gr, Hans B

Comments are closed.