Aan de Tweede Kamerleden

Bol.com Algemeen

Beste Kamerleden,

Het is een grap toch?

Alleen de PVV, 50Plus en de eenlingen Van Kooten en Van Haga wilden tijdens het ‘meireces’, van vrijdag 24 april tot en met maandag 11 mei, het wekelijkse coronadebat met premier Rutte en minister De Jonge laten doorgaan, zoals Geert Wilders meldt?

De VVD gelooft het verder wel?

Het CDA gelooft het verder wel?

D66 gelooft het verder wel?

De ChristenUnie gelooft het verder wel?

Maar ook de ‘oppositiepartijen’ GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, SGP, Denk én Forum voor Democratie vinden hun vakantie belangrijker dan die éne vergadering waarin het kabinet voor het oog van de natie kan worden ‘gecontroleerd’?

Werkelijk waar?

Jullie vertrouwen allemaal blind op “Mark” en “Hugo”, die weer blind vertrouwen op “Jaap en zijn mensen”, die zo ongeveer álles anders (minder, minder, minder) willen doen dan álle ons omringende landen?

Ondanks alle zaken die nog níet goed geregeld zijn?

Tijdens wat Rutte “de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog” noemt?

En ja, ik weet ook wel dat het wekelijkse debat met de minister-president en de minister van Volksgezondheid een rituele dans is.

Maar een Kamerdebat heeft ook een signaalfunctie.

Naar de zieken.

Naar de kwetsbare groepen.

Naar de nabestaanden.

Naar de mensen in de zorg, voor wie ‘reces’, vakantie dus, een utopisch vergezicht is, en die bizarre diensten draaien. In grote delen van de zorg nog altijd zonder bescherming.

Naar de ondernemers, die hun levenswerk zien instorten.

Naar de werkenden, die hun werk al kwijt zijn of vrezen te gaan verliezen.

Die mogen gewoon verwachten dat jullie tijdens “de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog” éven niet aan jezelf denken, maar werken voor jullie ruim 120.000 euro per jaar.

Dat alleen Wilders en Krol en hun fracties en de eenpitters Van Kooten van Van Haga dat beseffen, zegt alles over de afstand tussen ‘Den Haag’ en het land.

De Tweede Kamer is het hoogste politieke orgaan in Nederland.

De kapitein van het land.

En deze kapitein verlaat nu voor een paar weken het schip dat grote averij heeft.

Dat is werkelijk ontluisterend.

Groet,

JanD

PS. Voor de 124 Kamerleden die liever vakantie houden dan hun werk doen heb ik een toepasselijk cadeautje gevonden. Geef wel even door of je een man of een vrouw of iets in-betweens bent.

UPDATE Excuses aan Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt (CDA). Die werken altíjd.

UPDATE 2 De versie voor mensen met een afstand tot het leesplankje:

UPDATE 3 Nog altijd een puinhoop in de thuiszorg en de verpleeghuizen, maar dat zien jullie over een kleine drie weken wel weer…

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid