Aan de ridders van het vrije woord

Boekenweek 2019

Beste mensen,

Doe eens normaal, zeg.

Gaan wij nou serieus het ontslag eisen van een universitair docent die in zijn vrije tijd vraagt waar Volkert van der Graaf blijft?

Dan zijn we toch geen haar beter dan al die linkse kneuzen die doen alsof met Thierry Baudet de nieuwe Hitler het parlement is binnengevaren? Dan zijn we toch net zo erg als die GroenLinks-stemmers, die een man die massamoordenaar Pol Pot verheerlijkte in de Eerste Kamer hebben gekozen?

We snappen toch wel in welke staat van onmacht die man dat berichtje op Facebook zette?

Ik zou haast zeggen: als geen ander.

Toch?

Zelf ben ik niet zo van de indirecte oproepen aan moordenaars om nóg een klusje voor mijn politieke vrienden op te knappen. Ik kan me niet voorstellen dat ik, als Frans Timmermans straks onverhoopt toch tot Zonnekoning van het Groot Europeesch Rijk wordt verkozen door het Europees Parlement, ga twitteren: “Anders, waar ben je?”

Maar laat ik nou eens goudeerlijk zijn: als ik zo’n megalomane gek als Frans Timmermans hoor of lees, met name zijn oorlogsretoriek tegen politici ter rechterzijde, zijn bangmakerij voor ‘rechtse’ politici… Of als ik Kajsa Ollongren, die ‘het volk’ en de vrijheid van meningsuiting werkelijk tot in het diepst van haar vezels háát, aan het werk zie…

Ja, dan denk ik ook weleens dingen.

Die ik niet zeg of opschrijf.

Mij hoor je geen “Waar is de sniper?” vragen.

Dat komt doordat ik weet hoe berichten op social media door mijn vijandjes misbruikt kunnen worden.

En vooral: doordat ik (wel) een democraat ben.

Als Amsterdam de extreemlinkse onbeschofte criminelenknuffelaar Rutger Groot Wassink als onderkoning wil en de stembusuitslag faciliteert dat, dan leg ik me daar bij neer. Als Nederland Mark Rutte nog twee jaar een kneiterlinks klimaat- en migratiebeleid laat voeren nu GroenLinks of de PvdA stiekem mag meeregeren, dan leg ik me daar bij neer.

Een volk krijgt de leiders die het wil.

Dat is democratie.

En in een echte democratie gun je een linkse loser zijn niet zo slimme Facebook-bericht.

“Volkert, waar ben je?” was een verkapte mening over Thierry Baudet. Die universitair docent vindt het blijkbaar prima als Thierry Baudet dood gaat.

Nou en?

Het is misschien onsmakelijk dat-ie die gedachte heeft. En ‘m uit.

Maar het is maar een mening.

Als je de ander monddood wilt maken, klaag dan straks niet als je zelf ook monddood wordt gemaakt.

Dat moment is met ‘Rutte 3’ en ‘Timmermans 1’ véél dichterbij dan je denkt.

Het lijkt me een stuk belangrijker om vóór de vrijheid van meningsuiting te strijden, dan tegen één kneus van de universiteit in Utrecht. Of een seniele narcist. Of een domme kakelkip.

Denk daar maar eens over na dit weekend.

Groet,

JanD

PS. Met de code ‘PaulPot’ krijg je vandaag en morgen het zeteltal van GroenLinks in de Eerste Kamer (9) als korting bij een lidmaatschap van The Post Offline.

5 thoughts on “Aan de ridders van het vrije woord

 1. JanD
  vaak met je eens, je bent niet te bang om stevige standpunten in te nemen
  Chapeau..!!
  Echter:
  Nanninga schrijft : “lekker joden vergassen”
  Ik wil heel veel relativeren; de HOLOCAUST nu net niet
  Niet nu, nooit……!!
  De enigen, die dat mogen, zijn de joden
  En dan nog de joden (wellicht), die de holocaust hebben overleefd
  NIEMAND ANDERS
  P.S. niet aan banden leggen, hoor, die vrijheid.

 2. Beste Jan Van Bankstel… lees nou gvd eerst de context van inktzwart sarcasme, voor je oerdomme dingen zegt en bijdraagt tot een dreigend klimaat tegenover de liefste vrouw in de politiek.

 3. Eens Jan, je vergeet alleen Duivendak en Karimi een eervolle vermelding te geven. Leuk lijstje: De Criminelen van GL in de 1ste Kamer, zijn er nog meer?

 4. Waar het om gaat is dat zij al lang oorlog tegen ons voeren.

  Zij vermoorden onze politieke leider. Zij binden onze vrijheid van meningsuiting in met hulp van politie, justitie en het OM, terwijl diezelfde organen vrijwel schaamteloos het partijkartel voortrekt waardoor schuldigen nu vrij rondlopen en onschuldigen in de terroristenafdeling van Vught zitten. En vele andere voorbeelden.

  Zíj laten geen middel onbetuigd.

  Dan kunnen wij wel roomser dan de paus blijven, maar duidelijk is dat dat in ons nadeel werkt en in hun voordeel.

  Denkfouten kan je op twee manieren bestrijden:
  -De meest bewonderde methode is door middel van een moreel hoge positie duurzaam te laten zien dat het gedrag van de ander fout is waardoor de politieke basis van dat gedrag wordt ondergraven. Gandhi en Mandela waren daar voorbeelden van.
  Dit lukt echter alleen bij een mentaal gezonde populatie waar correctie van ziek gedrag niet wordt verhinderd door een stoornis in de geestelijke vermogen. Het is duidelijk dat vanwege het semi-religieuze karakter van groen, links, policor en antifa, dit gezond denken in de weg staat. Bovendien moet deze methode langdurig worden toegepast met veel slachtoffers tot gevolg om het stroperige middendeel in beweging te krijgen.
  -De meest toegepaste methode is quick and dirty: hetzelfde nóg harder terugdoen. Bewezen werkzaam omdat als de tegenpartij niet wil of kan begrijpen wat het gedrag met de ander doet vanwege een gebrek aan empathie enof rationalisatie van het verwerpelijke gedrag (Pim Fortuyn is een gevaar dus ik heb geen andere keuze dan hem vermoorden).

  Nu is bijvoorbeeld bewezen effectief voor links de moord op Pim Fortuyn. Het heeft niet alleen gewerkt, zij zijn er ook nog mee weggekomen want anders dan de fopstraf van Volkert van der Graaf, die is veroordeeld voor een moord en niet voor terrorisme, wat het was. Geen van de betrokken haatzaaiers is ter verantwoording geroepen, terwijl meerderen semi-direct danwel impliciet opriepen tot het ‘beëindigen van dit gevaar Fortuyn’. Het moge duidelijk zijn dat als deze oproepen ten aanzien van Ad Melkert waren gedaan en die vermoord was, velen veroordeeld voor haatzaaien en aanzetten tot moord zouden zijn veroordeeld.
  Kortom, zij komen ermee weg en worden er politiek mee bevoordeeld. Er is geen evenwicht noch willen zij dat.

  Nogmaals, zij voeren al lang oorlog tegen ons en het is tijd om het zwaard te heffen en slachtoffers aan hun kant te maken.

  Slechts op die manier zal er weer evenwicht ontstaan. Slecht op die manier zal er van hun kant de behoefte aan geweldloze politie ontstaan.

  Quid pro quo!

Comments are closed.