Aan de Rabobank

Beste Rabobank,

Bij een Nexit, een uittreden van Nederland uit de EU, krimpt de Nederlandse economie met 10 tot 15 procent en verdubbelt de werkloosheid.

Was getekend: de Rabobank.

Nu zou ik natuurlijk heel flauw kunnen wijzen op de voorspellingen die voor de Brexit werden gedaan. De Britten zouden nog net niet allemaal massaal aan de geeuwhonger gaan, de beurskoersen zouden in elkaar donderen en weet ik welke rampspoed het eiland allemaal nog meer zou treffen. Terwijl de waarheid was: schrikreactie, herstel en straks wil en zal iedereen minstens net zo fanatiek zaken blijven doen met Groot-Brittannië als al decennia het geval was.

Maar ik ben niet flauw.

Ik las ‘Rabobank’.

En ik dacht: is dat niet die bank die sjoemelde met de rekenrente Libor? Die betrokken was bij vastgoedfraude? Die middenstanders een oor aannaaide met ondeugdelijke rentederivaten? Die zogenaamd niks wist van doping bij de eigen wielerploeg? En die nu ook nog verdacht wordt van het witwassen van crimineel Mexicaans geld?

Ik denk dat ik maar even niet geloof in de eerlijke intenties van de Rabobank.

Groet,

JanD

PS. En uit de Pechtold-collectie: een aanbieding!