Aan de politieke elite

Sale Januari 2019

Beste politici,

Ik weet dat de meeste van jullie alleen zenden.

Toch vraag ik jullie om één keer te ontvangen.

En dan écht.

Ik kreeg afgelopen zaterdag voor de gele hesjes-demonstratie in Rotterdam van een keurige mevrouw die net iets ouder was dan ik een envelop in handen gedrukt met ‘een bijdrage voor de strijd’. Er zat een tekst bij. Met haar toestemming publiceer ik die.

“Waarom ik elke zaterdag in geel hesje over de Erasmusbrug zal lopen tot het niet meer nodig is of het verboden wordt.

Mijn moeder was bang. Ze verstopte, ver weg onderin haar kledingkast, pakken koffiebonen en thee. Voor als er weer oorlog kwam. Begrijpelijk, ze had de oorlog aan den lijve ondervonden. ’s Avonds, maar vaak ook overdag, sloot ze de gordijnen. Het zonlicht, maar ook de boze buitenwereld, kreeg niet de kans om naar binnen te komen. Zo was ze. Ik begreep het als kind alleen nog niet zo goed.

Nu ben ik voor het eerst in mijn leven ook bang. Niet voor ziekte en dood, die overkomen je. Deze vijanden kun je van verre zien aankomen. En als ze opeens, toch onaangekondigd, voor je deur staan, moet je ze binnenlaten als een ongenode gast.

Ik heb de oorlog dus niet meegemaakt, maar door levenservaring herken ik een vijand van verre. De vijand kan zich vermommen in een lachende premier die zijn land verkwanselt om naar een hoge functie in de Europese Unie te vertrekken, in een Kasja Ollongren die nepnieuws als haar grootste vijand ziet, in een Timmermans die ooit een onschuldig PvdA’ertje was en nu samen zijn bondgenoten (Juncker in een rolstoel, anders valt hij om) over een rode loper marcheert naar een Groot Europeesch Rijk.

Deze vijanden zijn al onder ons. Sterker nog: deze vijanden hebben zich in onze huiskamers, nog net niet in onze hoofden, genesteld waar we nog vrij zijn om te denken wat we willen. Nog wel. De gordijnen dichtdoen helpt niet meer, de boze buitenwereld is al binnen. De Googles kijken al mee, de Sleepwetmensen slepen zich een ongeluk om onwelgevallige meningen op te dreggen en onze werkgevers kijken mee op de socials wat we posten.

Het helpt niet meer als je geen strafblad hebt, je kinderen netjes opvoedt en elke dag je werk goed doet. Je kan mantelzorg verlenen tot je er bij neervalt. Vrijwilligerswerk doen tot je scheel ziet. Als je anders denkt, dan je wordt geacht, ben je verdacht. Vrijheid van meningsvorming is er nog, in je hoofd. Maar hardop zeggen wat je denkt, leidt bij anderen tot beschimpingen zoals ‘islamofoob’ (vul het rijtje zelf maar aan).

Ik ben bang voor de zeer nabije toekomst. Ik zie de tanks met Europese vignetten de straten van Parijs binnenrollen om de mensen met de gele hesjes weg te vagen. Mijn vrienden en kennissen zeggen dat ik ben geradicaliseerd (alleen omdat ik wakker ben geworden en kritisch ben geworden op elk geluid dat vanuit MSM komt en ik sinds kort in een geel hesje over de Erasmusbrug loop). Ik wacht nu op het moment dat Ollongren een meldpunt opent waar je de onwelgevallige meningen van mensen kunt aangeven. Dan wordt zwijgen goud.

We zijn het er allemaal over eens op de Erasmusbrug: het is nu of nooit

Nee, ik ben niet bang voor mezelf. Voor het eerst in 60 jaar demonstreer ik, loop ik schuchter met een geel vestje achteraan op de Erasmusbrug, samen met mensen die ook schuchter lopen, bang zijn om hun baan te verliezen als ze worden herkend op de MSM. We zijn het er allemaal over eens op de Erasmusbrug: het is nu of nooit. Als we nu niet gaan lopen, hoeven we nooit meer te gaan lopen.

Ik ben bang voor de huidige generatie en de generaties die daarna komen. We zijn beland in het 1984 van Orwell. 1+1= nu 3. De mening van ‘Het Volk’ is bedreigend. Bedreigend omdat ze het Pact van Marrakesh en de Klimaatwet voorzien van zeer kritische kanttekeningen. Waarom? Omdat deze niet in een referendum zijn aangeboden (klopt, referendum is geëuthanaseerd) en deze zaken niet in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen hebben gestaan. Bovendien hebben ze zo’n grote impact op de huidige en komende generaties dat Het Volk er wel iets over te zeggen moet hebben.

Kritische mensen zijn een pain in the ass voor de huidige machthebbers.

Deze kritische mensen doen misschien af en toe wel de gordijnen dicht, maar laten zich ook steeds zien. Een keer per week op de Erasmusbrug. Zonder vlaggen, indoctrinatie, spandoeken en geschreeuw. Wel met gezang. De laatste keer was de pers er niet meer bij. Tja, er zijn geen rellen en er zijn geen tegendemonstraties.

Ik werd, lopend over de Erasmusbrug, geïnterviewd door een mevrouw van het AD/Rotterdams Dagblad en een mevrouw van de Volkskrant. Als ik me goed herinner werden we in een kop in de Volkskrant ‘witte boze mensen’ genoemd. Ik liep naast een lange Antilliaan. Hij zei niet veel. Hij woonde op Zuid. In dezelfde buurt waar ik ooit ook woonde. Ik vroeg hem tijdens het lopen waarom hij daar was. Hij was kort van stof: ‘Ik ben bang voor wat er komen gaat’. Na afloop was hij ineens verdwenen. Ik had hem een hand willen geven, als dank voor zijn aanwezigheid.

De Ruttes, de Ollongrens, de Timmermansen, ze zijn bang voor wat er komen gaat. Ik en de mensen op de Erasmusbrug ook. We zitten alleen op een verschillende golflengte. We hebben ook nog verschillende radio’s. De kloof tussen de elite en de gewone mensen is zo beangstigend helder op dit moment in de geschiedenis. Het komt allemaal samen op die zaterdagen in Rotterdam. De stad waar ik heb gewoond, gewerkt, lief heb gehad en vaak naar de Maas ben gelopen. De stad van Fortuyn, van mijn Feyenoord, van hard werken en duidelijke taal (niet lullen maar poetsen). De stad van havenarbeiders en de watertaxi’s die vroeg in de ochtend die arbeiders bij de diverse havenonderdelen afleveren. De stad die zonder morren werd opgebouwd na het grote bombardement.

Door dezelfde mensen die nu gekort worden op thuiszorg en zich blauw betalen aan de zorgkosten. De mensen die straks letterlijk in de kou komen te staan omdat de energierekening niet meer op te brengen is. De eerste dode door de Klimaatwet zal snel werkelijkheid zijn. Gaat Klaver dan zijn papadag opofferen om bij de begrafenis te zijn?

Als ik ben gecremeerd, word ik uitgestrooid onder de Erasmusbrug. De plek die elke zaterdag staat voor geweldloos verzet. De plek waar een agent zei (toen ik hem na de loop over de Erasmusbrug bloemen aanbood en hij die moest weigeren omdat hij in functie was): ‘We staan achter jullie’.

Dat is de plek waar ik een half uur per week even niet meer bang ben. Even kan lopen en praten met mensen die ook bezorgd zijn en boos en bang voor de toekomst van Nederland en Europa. Het is het enige dat we kunnen doen, behalve onze stem in het stemhokje te laten horen (‘Stem Ze Weg!’). Wij blijven netjes. Wij wel.

Lidnr. #66” *

Ik weet dat die mevrouw voor jullie slechts één potentiële stem bij de verkiezingen is – en verder een leeg te trekken kassa.

Voor mij is ze de reden waarom vorig jaar The Post Offline moest worden opgericht en waarom wij de aanzet gaven tot de wekelijkse onorthodoxe (want ogenschijnlijk zoetsappige) gele hesjes-demonstratie op de Erasmusbrug in Rotterdam.

Jullie luisteren niet.

Gelukkig hoeven we niet te schreeuwen en te knokken met de politie om te zorgen dat jullie ons toch horen.

Op 20 maart en 23 mei zijn wij namelijk aan het woord.

Dan rekenen mensen zoals Lidnr. #66 en ik met jullie af.

Tot die tijd wandelen we met gelijkgestemden over die brug.

Morgen weer.

Kom eens luisteren.

Er overkomt je niks.

Bezorgde burgers zijn niet eng.

Het zijn mensen.

Zij wel 😉

Groet,

JanD

* Naam en adres uiteraard bij redactie bekend.

17 thoughts on “Aan de politieke elite

 1. Zou verplichte lectuur moeten zijn voor goedgelovige D66 aanhang. Mevrouw heeft het niet eens over de paralelle samenleving die is ontstaan door integratie t verwaarlozen.

 2. Ik sta achter de acties en heb ook een hesje op de hoedenplank van mijn auto. Wil meelopen in Alkmaar.
  Maar alleen 1 vraagje, wat wordt er bedoeld met lidnr.#66.
  Ook wil ik lid worden zodat ik je krant kan ontvangen.

  Verder wens ik jullie heel veel succes morgen.

 3. Deze brief komt recht uit je hart , erg aandoenlijk ,je beschrijft het leven zoals het er nu uit ziet ,tragisch zoals óns Nederland er aan gaat, door dit beleid van dit waardeloze kabinet .
  Hoop dat er ooit nog een licht puntje komt , en dit tij nog kan keren.

 4. Wat geweldig correct geschreven ik ben ook van voor de tweede wereldoorlog en voel
  Precies aan wat er bij deze mevrouw leeft.
  Ons land en heel Europa gaat verloren en hiervan is de oorzaak Brussel en consorte, ook
  de PvdA heeft hiervan meegeholpen. Was vroeger mijn parij nu al jaren lang niet meer
  In de tijd van Joop gingen we de straat op, op de Barricaden heeft men niet de moed meer
  Voor. Het zal mijn tijd wel uitdienen. Dit jaar word ik 87 ben bang voor hetgeen wat komen
  Gaat en voor mijn kleinkinderen .wat hebben we binnengehaald aan mislukkelingen die
  Wij met z’n allen moeten voeden en huisvesting geven,voor eigen volk geen huis snap u dit.????

 5. Voor Jan en lid #66…Dank u wel!

  Om verplicht geknield te leven,in de modder van de macht.
  Zullen zij die niets meer bezitten,voorzien zijn van de sterkste kracht.
  Zoveel is al opgegeven,van wat met trots was opgebouwd.
  De angst,de stress,het onrecht voelen..dat maakt verliezen zo benauwd.
  Er komt een dag te kunnen kiezen,tussen vaasje en veiligheid.
  Het ene is gedwee berusten..het ander gezamenlijke strijd.
  Maar wie maalt er om een vaasje waar een ongekende geest in huist.
  Uiteindelijk zal het een geel hesje worden,als menig status is verguist.
  Want geen status meer om te verliezen,geen geld,.geen werk..geen eigen haard.
  Waar gisteren nadeel aan beleeft was,blijkt dan opeens het meeste waard.
  En zie de statusloze strijden..geen angst,geen stress maar vol belangen.
  En om de vrijheid te behouden,zelfs bereidt een klap te vangen.

 6. De reden dat ik niet meeloop is niet dat ik niet bang ben.Ik ben bang voor mij kinderen en kleinkinderen. Hun toekomst is er niet meer door de islam. Dat hebben de Nederlanders zelf veroorzaakt. Nog steeds stemmen zij niet op de PVV of het FvD. Zij blijven blind. Zij weigeren in te gaan op de grote problemen die de asielparasieten en de islam mee brengen. Ik probeer de boel wel te veranderen door op de PVV of het FvD te stemmen.

 7. Slechts een hele kleine minderheid namelijk 2% van de bevolking is lid van een politiek clubje en die bepaalt wel even hoe wij de overgrote meerderheid dus 98% van de bevolking moeten leven !

 8. Een vooruitziende blik. Alleen zo jammer dst bij velen de angst regeerd. Velen trappen in mooie smoesjes van gladde jongens in dure pakken. De realiteit is ddor velen al uit het oog verloren(helaas maar waar) Het wordt tijd dat de evhte nederlanders wakker worden en dan maar samen op de barricaden om dat stelletjemooipraters(huichelaars en zakkenvullersdie aan de wieg staan van de ondergang van Nederland)weg te stemmen en te verbannen uit de politiek.Mensen wordt wakker laat jullie niet als makke schapen naat de slachtbank leiden.

 9. Ik herken me sterk in deze zinsnede : ‘…. mensen die ook schuchter lopen, bang zijn om hun baan te verliezen als ze worden herkend op de MSM’.
  In de omdat naar de vorige Tweede Kamer verkiezingen heb ik me in een antwoord op een artikel op de online versie van het Eindhovens Dagblad (MSM) uitgesproken dat ik (toen nog) PVV zou gaan stemmen. Ik werd benaderd door een redacteurs de vraag of ik geïnterviewd wilde worden voor de papieren zaterdageditie. Ik heb daar toen om bovenstaande redenen (en met die motivering) afwijzend op gereageerd. Ik was bang er door mijn collega’s op aangekeken te worden, zeker binnen mijn werkgebied (overheid). Nu is dat echter anders. Ik neem geen blad meer voor de mond, ga met collega’s in gesprek en in discussie en merk dat er meer en meer mensen eenzelfde mening zijn toegedaan of in ieder geval wakker aan het worden zijn. Ik hoop ze met mijn gesprekken met wakker te maken opdat ze in maart en mei een weloverwogen beslissing nemen. Allereerst hoop ik dat ze gaan stemmen, en nog meer hoop ik dat ze de politiek mee wakker gaan schudden.
  Het is erop of eronder. Wij hebben een missie tot die tijd een dat is meer en meer mensen wakker maken!

 10. Volkomen mee eens,laat die miezerige lapzwansen in den haag maar eens weten hoe het volk over ze denkt!!
  Hoogste tijd voor verandering!!
  Aan alle welwillende mensen daarom deze oproep!
  Stem tegen deze regering!

 11. Dat “Beste” in de kop van de brief kunnen we beter vervangen door “Volk &Landveraders” !
  Dat omdat het bestaansrecht van een politieke partij en haar politici in Nederland bestaat uit het behartigen, verdedigen en vechten voor de belangen van de Nederlandse burgers en hun land Nederland.
  Dat doen de huidige politieke partijen en hun politici in het Kabinet Rutte III en de voorgaande Kabinetten in de laatste decennia allang niet meer !
  Ze negeren totaal het feit dat zij door de harwerkende Nederlandse burgers in hun benodigde levensonderhoud worden voorzien en innen zonder enige schroom en of schaamte maandelijks hun salarissen uit de hard en zuur verdiende belastingcenten van diezelfde Nederlandse burgers.
  Ik met de eerste reguliere werkgever nog tegenkomen die het accepteerd dat de werknemers die hij maandelijks betaald werk verichten voor een andere werkgever, die bestaan ook niet.
  Nederland zou een democratie zijn, maar de politieke partijen en hun politici die in het huidige Kabinet ONS land en ONS leiden hebben ze zich aan hun politieke macht geholpen door een politieke partijen Kartel te vormen om daarmee hun politieke tegenstanders buiten spel te kunnen zetten,… en hebben daarmee de democratie om zeep geholpen.
  Ook de mogelijkheden om inspraak en invloed op de politieke besluitvorming voor en van de Nederlandse burgers hebben ze beperkt met totaal negeren van de uitslagen van gehouden referendums en hebben het Referendum daarna ook maar gelijk afgeschaft, waardoor eigenlijk alleen verkiezingen nog maar een mogelijkheid voor de Nederlandse burgers is om hun stem en wil kenbaar te maken eens in de 4 jaar.
  Maar zelfs dan negeren ze gewoon een flink deel van de Nederlandse burgers die op de PVV gestemd hebben door middel van hun politieke partijen Kartel.
  De Nederlandse burgers leven in werkelijkheid in een schijn-democratie en worden geleid door een nep-Kabinet !
  Als konijnen door een lichtbundel gehypnotiseerd volgen de ONS land leidende politieke partijen en hun politici het Europese en Globalistische “licht”.
  De lichtbundel van het Nederlandse volk brand nog maar op een heel laag pitje waardoor die verbleekt onder die Europese – Globalistische lichtbundel, die de huidige politieke partijen en hun politici in ONS land onder hypnose houdt !
  Wanneer de lichtbundel van de Nederlandse burgers zou doven, het protest en verzet tegen het huidige politieke beleid zou wegebben, dan hebben de Nederlandse burgers dat aan hun zelf te danken omdat ze niet massaal zijn opgestaan, de Gele Hesjes hebben omgehangen en de straat zijn opgegaan !!
  We zullen NU de Nederlandse-Volks-Lichtbundel op maximum sterkte laten schijnen !!!
  Aan al mijn Nederlandse mede burgers,… Open Uw ogen !!!

 12. Het moet doorgaan de acties we moeten opstaan tegen dit regime waardoor we uitgebuit en verraden worden.STEM ZE WEG

 13. HOPPA!!!
  Laat de pleuris gerust een keertje uitbreken – ‘t zal godsammekrake eens tijd worden! Zelf voer ik nu zo’n 50 jaar actie, steek m’n nek uit voor de meest kwetsbare doelgroepen. Ik ben een sociaal democraat in hart en nieren maar infeite ben ik niet echt van de partijpolitiek; ik gooi liever OVERAL een plons olie op het vuur! ALSTUBLIEFT – AANPAKKEN – STELLETJW PRUTSERS!!!

 14. Ik heb het nog meegemaakt, dat je gewoon je boodschappen kon doen, zonder je af te vragen of je de bloemkool wel kon betalen. Je kon veilig over straat en als je s’avonds op het station op de bus stond te wachten had je geen onveilig gevoel. De ziektekosten waren betaalbaar als je de pech had ziek te worden en na een paar jaar op de wachtlijst gestaan te hebben konden jij en je kinderen aan een betaalbare huurwoning komen. Iedereen had zijn mening , zijn politieke voorkeur, maar we konden samen door een deur. En we waren het ook over een boel dingen eens, dat mannen en vrouwen gelijkwaardig waren, beleefdheid en respect vanzelfsprekend en dat ouderen en zieken ook een zo goed mogelijk leven moesten hebben. Zo kan ik nog wel even doorgaan. 2019. Nederland verkwanselt aan Europa. Eigen cultuur wordt als minderwaardig bestempeld door al die import en zwarte pieten haters, die subsidie krijgen van Soros, de vrouwen zijn ondergeschikt aan mannen binnendringers, de eigen land verlaters, die hier weer dezelfde ellende willen, waarvoor ze gevlucht zijn, de economische vluchtelingen, die meestal viriele testosteronbommen zijn ,die eigen vrouwvolk en kinderen verlaten hebben om het hier zelf beter te hebben . In plaats van in hun eigen land iets te verbeteren en voor hun familie te zorgen. De globalisten aanhangers, de puppets van Soros Rockefeller, de Deep State, die het land verkwanselt hebben voor eigen (toekomstig) gewin. Schaam je, allemaal, ik hoop dat Karma gauw op je stoep zal staan.

 15. Deze mevrouw is verstandiger dan verreweg de meeste kamerleden. En dat is een open deur, ik weet het.

 16. Beangstigend waar.
  Is het te laat ?
  Dat lijkt het wel:
  Maar dan alleen voor de zwijgers, de bangerikken, de weg-kijkers, de ongeneesbare idealisten, de laffen, de criminelen, de gelukszoekers en nog veeeeeel meer.
  Maar dat is het niet:
  Voor de strijders, de vechters, de echte Nederlanders, de denkers en vooral de doeners, de optimisten, de nuchter denkenden en nog veeeeeeel meer.
  Waar hoor jij bij ?
  Stem op 20 maart voor het Fvd of de PVV. Laat deze ” volksvertegenwoordigers ” voor eens en voor altijd begrijpen, dat Nederland zich niet weg laat geven aan de Islam en al haar onbetrouwbare ” vriendjes”.

 17. We hebben een ministerpresident die op 4mei grote woorden spreekt zoals:
  leven gegeven voor onze soevereiniteit en gestreden tegen de dictatuur.
  Vervolgens gaat hij naar Brussel en levert dat zomaar in.
  We hebben in het verleden meer mensen gehad die zich gedroegen als een horige van een niet door ons gekozen regering in een ander land.
  70 jaar geleden werd je voor minder kaal geschoren.

Comments are closed.