Aan de politie

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Beste politie,

Aan de Zandsteenweg in het buitengebied van Deurningen en Oldenzaal heeft dinsdagmiddag even voor half drie een schietincident plaatsgehad. Daarbij raakte een persoon gewond. Deze persoon is met verwondingen, waarvan de ernst onbekend was, naar het ziekenhuis overgebracht. Er was veel politie op de been. De politie deed onderzoek.

Dat blijkt uit een bericht dat de Persgroep-courant Tubantia op basis van uw informatie publiceerde.

Het lijkt een keurig bericht.

Maar bij mij roept het toch vooral vragen op.

Heeft er ‘een persoon’ op ‘een persoon’ geschoten?

Hebben er meerdere ‘personen’ op elkaar geschoten?

Of was er sprake van één ‘een persoon’ die op blikjes aan het schieten was en daarbij per ongeluk de verkeerde kant op richtte?

Was ‘een persoon’ een meneer, een mevrouw of iemand uit de tussengroep?

Is inmiddels bij de politie bekend of ‘een persoon’ een woonplaats en een leeftijd had?

Is inmiddels bekend of ‘een persoon’ ook ‘een bekende van de politie’ was?

Is inmiddels bekend hoe ernstig de verwondingen van ‘een persoon’ zijn?

Leeft ‘een persoon’ überhaupt nog?

Zo ja, heeft ‘een persoon’ al een verklaring afgelegd over de toedracht van de gebeurtenissen?

Heeft het onderzoek van de vele politie die op de been was al iets opgeleverd?

Is inmiddels ‘een persoon’ of zijn meerdere ‘personen’ aangehouden als verdachte?

Zo nee, waarom niet?

Dat laatste lijkt mij eigenlijk de meest relevante vraag, omdat u mijn gabber Jan Bennink terechtwees toen hij het waagde om zich op Twitter af te vragen de hoeveelste schietpartij dit dinsdag was.

U reageerde daarop met: “Dag Jan, we spreken niet van een schietpartij, maar van een schietincident“.

Ten eerste maakt Jan zelf wel uit waar ‘we van spreken’.

Ten tweede zal de zaak dan wel opgelost zijn, als u tijd heeft om de tweets van Jan Bennink te lezen en er op te reageren.

En verder past zo’n ongevraagde reactie natuurlijk perfect bij de natte tosti-mentaliteit die tegenwoordig bij de politie heerst. Vooral geen aangiftes opnemen, vooral misdrijven downplayen ten behoeve van geruststellende misdaadstatistieken en vooral vaagtaal als ‘een persoon’ (of: ‘een Amsterdammer‘) gebruiken om maar te voorkomen dat de onnozele krantenlezer ongerust raakt.

Het bewijs daarvoor leverde u zelf door te reageren op een directe vraag van Bennink wat het verschil is tussen ‘schietpartij’ en ‘schietincident’.

Het juiste antwoord op die vraag zou zijn: geen. Volgens de Dikke Van Dale is een ‘schietpartij’ namelijk “een incident waarbij geschoten is” – en dat is precies wat er aan de Zandsteenweg gebeurde. (‘Schietincident‘ kent de Dikke Van Dale niet)

Maar u gaf een ander antwoord.

Dag Jan, het gaat om de sfeer die de term met zich meebrengt”.

I kid you not.

De politie maakt zich druk om ‘de sfeer’ van een woord en wijst een burger terecht die ‘een schietpartij’ geheel terecht ‘een schietpartij’ noemt.

Als wij nou niet meegaan in die Orwelliaanse newspeak van jullie, krijgen we dan een boete? Of komen jullie op een dag met vier man op onze deur bonken om ons af te voeren naar een heropvoedingskamp?

Groet,

JanD

PS. Hebben jullie ze al?

UPDATE Het was geen grap hè, over dat downplayen ten behoeve van gunstige misdaadstatistieken. Zelfs de Staatsomroep geeft het toe.

7 thoughts on “Aan de politie

 1. De politie doet er alles aan om het respect dat zij zouden moeten verdienen de grond in te boren. Ze maakt zich daardoor steeds kwetsbaarder en belachelijk.

 2. Het is bekend dat de politie het tegenwoordig erg druk heeft met allerlei onzin.

  Zoals iftar vieren, gay-pride, wegmoffelen van relevante opsporingsdata van verdachten (naffers en negers), mensen lastig vallen op sociale media met betuttelende onzin of regelrecht meningspoltie spelen, voorbedrukken van formulieren bij onzin aangiftes zoals die ‘Minder Minder’ van Wilders wat de politie helemaal niet aangaat als een politicus zo’n uitspraak in politieke context doet, enz. Enz.

  Dat komt omdat de politie een politiek correcte flikkerbende is geworden. Zij zien hun primaire taak niet meer als het opsporen en oplossen van misdrijven, maar als een voorfront in hun politiek strijd.

  Dat betekent dat de politie niet meer als politie kan worden gezien maar als een politiek orgaan. In het verlengde daarvan hoeft de politie niet meer met gepast respect te worden behandeld, maar mag zij als politieke tegenstander worden gezien.

  Zelfs zijn zij daar ook van in de war geraakt want natuurlijk stikt het bij de politie van in hun hart goede dienders die het vak in zijn gegaan voor onze veiligheid en om misdaad te bestrijden. Die dienders hebben zelf ook vaak door dat zij voor politieke doeleinden worden misbruikt.

  Ondertussen is het helaas zover gekomen dat eerst moet worden afgebroken voordat weer kan worden opgebouwd. Met slachtoffers en lijden van de burgers, maar ook agenten, tot gevolg.

  Het zij zo. Want links maakt meer kapot dan je lief is.

 3. Ben wel benieuwd wie er op een feestje nog durft te vertellen dat hij ‘bij de politie’ werkt.
  Of, for that matter, journalist is, leraar op een middelbare school, politicus…

 4. Mijn dochter wil bij de politie. Ik wil dat liever niet. Maar … haar keus. Gelukkig zijn er nogal wat eisen en aan één daarvan voldoet zij niet, want zij heeft een bril met een sterkte die buiten de marges valt. Pff, opluchting. Nu maar hopen dat ze streng zijn.

 5. Helaas is het inmiddels zover gekomen dat we niet meer kunnen spreken van ‘onze’ politie maar slechts van ‘hun’ politie.

  Zij zijn er niet meer voor onze veiligheid, zij zijn er om ons te onderdrukken. Ten behoeve van ‘hen’.

  Iedereen weet dat en niemand durft erover te spreken. Bang om te worden verketterd, voor racist te worden uitgemaakt, baan te verliezen enz.
  Zodat de omvorming naar de policor sLinkse maatschappij door en door gaat. Totdat er een moment komt dat ‘wij’ vriendelijk doch dringend worden verzocht om te vertrekken. Met een kromzwaard in hun hand uiteraard.

  Als niet snel wordt ingegrepen, de mentaliteit wordt omgevormd en de vijand uit onze maatschappij verwijderd, dan stort onze maatschappij met de aan onze cultuur verbonden verworvenheden zoals democratie, sociaal stelsel, welvaart, vrijheid en solidariteit, in. Dan gebeurd er wat er in elke moslim maatschappij gebeurd. En ook wat er nu in Zuid-Afrika gebeurd met de boeren. Als die grotendeels zijn afgeslacht dan zullen die negers met de rest van de blanken beginnen. Om daarna te klagen over voedseltekort en armoede zoals in Zimbabwe wat ooit een florerende en welvarende staat was, onder blank bestuur.

  Het is nog niet te laat maar veel tijd is er niet meer. Want zij fokken doelbewust door zoals alle ongedierte. En wij zijn drukker bezig met gender vraagstukken.

 6. Het gaat niet om de politie, maar om de leerling journalist, of student journalistiek die het stukje schreef. Een gevalletje framing.

Comments are closed.