Aan de politie

Vaderdag 2019

Beste politie,

Ik denk nog weleens terug aan meneer Boerboom.

Meneer Boerboom was ‘de politie’ in Bergambacht, het dorp waar ik opgroeide.

Als hij door het dorp reed, op zijn fiets, gewoon in zijn eentje, straalde hij gezag uit.

Hij ving boeven.

Hij hielp oude vrouwtjes bij het oversteken.

En als je als kind iets geflikt had, moest je strafregels schrijven op het bureau.

Meneer Boerboom is jullie en ons al lang geleden ontvallen.

Nu hebben jullie ‘Khallil’.

En schrijven jullie: “Agent Khallil gaat vlak voor zonsondergang kickboksen. Hij eet gezond. De rust die de ramadan brengt, neemt hij mee in zijn werk. ‘Zo blijf ik energiek en scherp’.”

Van meneer Boerboom wisten we niet welke sport hij bedreef en wanneer (buiten dat fietsen). En hoe gezond hij at. En of hij rust vond in een of andere religie. Of hij überhaupt een religie had.

We wisten dat hij ‘de politie’ op het dorp was.

Hij was het gezag.

Dat was alles wat we moesten weten.

Hij hoefde door jullie niet ‘verkocht’ te worden, zoals Coca-Cola zijn blikjes suikerwater verkoopt.

Ik zal wel een hopeloze romanticus zijn, maar ik zou het zo fijn vinden als jullie stoppen met dat heulen met een religie, dat ‘verbinden’ bij iftars en dat liegen over de effecten van wekenlang veertien uur niks eten en drinken op lichaam en geest tijdens werkdagen.

Ga boeven vangen.

Help oude vrouwtjes bij het oversteken.

En laat die islampropaganda lekker over aan de moskeeën.

Groet,

JanD

10 thoughts on “Aan de politie

 1. Geboren en getogen in Rotterdam-Zuid((1967/’85), toen was er ook nog respect en ontzag voor de politie, wilde er zelf op gegeven moment bij. Maar wel goedgekeurd voor de mariniers, niet voor de politie. Mijn psychologische profiel(een eigen mening en IQ van 142 zeker). Het was 1990 en eisen waren net verlaagd ivm diversiteit, daar plukken we nu de wrange vruchten van.

 2. Vandaag ook weer een stuk in de Telegraaf …. Pffff.
  Over de autobranden in Gouda.
  Waarin de mannen van de moskee vertellen hoe erg ze het vinden allemaal. Ja, voor zichzelf! Dat de verdenking bij de moslims ligt of komt te liggen. En dat moeten we natuurlijk niet willen allemaal.

 3. Beste Jan, helemaal waar. Ik werk zelf bij de politie, ga weliswaar over 4 maanden met pensioen, maar ik wordt ook helemaal flauw van dit gedoe. Misschien zijn we ouderwets? Het is allemaal anders geworden, maar beter?

 4. Je dochter ging uit met vriendinnen en werd op de terugweg – alleen dus zonder ‘begeleiding’ – verkracht.
  Khallil, als vrome moslim, beschouwd de koran als hoogste wet dus zal die hoer die er volgens de islam zelf om vroeg weliswaar helpen, maar nét even een tandje minder dan die vrome moslima die iets overkwam. Het dossier van je dochter gaat onderop de stapel, die van de moslima bovenop.

  Een homo wordt ‘s avonds op straat door een groepje bontkraagjes beledigd over zijn homo zijn. Hij zegt wat terug en binnen korte tijd krijgt hij klappen, geeft een klap terug, en wordt vervolgens finaal tot puree geramd door de ook kickboksende bontkraagjes. Kickboksen wordt immers binnen die cultuur gerespecteerd en bewonderd, ook als voorbereiding van de Jihad.
  Khallil, als vrome moslim, beschouwd die homo als onrein die eigenlijk van het dak moet worden gegooid. Hoewel hij zijn best doet om die gevoelens niet zichtbaar te laten zijn tijdens het afnemen van de aangifte door die hond, begrijpt hij de negatieve emoties van de bontkraagjes maar al te goed en stuurt de homo richting het wederzijds niet doen van aangifte wegens ‘het wederzijds gebruik van geweld’. Tegen collega’s doet Khallil alsof het de wens van de homo was die er eigenlijk zelf vanaf wilde en mogelijk zelfs had uitgelokt en was begonnen. Khallil kan als vrome moslim vredig slapen nu hij zijn steentje van heimelijke islamisatie heeft bijgedragen.

  Khallil laat de moskee ook via via weten dat sommige van de moskee gangers worden onderzocht op radicalisatie. Of die moskee de personen in kwestie op de hoogte wil brengen voordat de gemeenschap weer onterecht negatief in het nieuws komt. Zij hebben immers al zoveel te lijden van die kafirs.

  Het kost Khallil steeds meer moeite om zich in te houden in een omgeving met ongelovigen die hij in het diepst van zijn hart minderwaardig vindt. Zijn tijd komt nog wel. Ondertussen traint Khallil vlak voor zonsondergang kickboksen, terwijl hij fantaseert dat die zak waar hij zijn ingehouden agressie op botviert zo’n kafir is. Khallil eet gezond en de rust die #ramadan brengt neemt hij mee naar zijn werk in afwachting van de Jihad. Khallil lacht vriendelijk naar zijn collega’s en praat met hen mee, alsof hij een van hen is, hetzelfde. In zichzelf moet Khallil lachen van al die geïnteresseerde collega’s die vragen hoe hij toch dat vasten en werken zo goed kan combineren? “Laat hen maar”, denkt Khallil. “De dag dat ik hun kop eraf snijdt is de dag dat zij het ook zullen begrijpen.” Want Allah boven alles”, denkt Khallil.

  Begeerlijk heeft Khallil al zijn oog laten vallen op het zesjarige dochtertje van een collega. Voor als zijn vrouw ongesteld is. Hij hoopt dat de Jihad snel kan beginnen, voordat zij te oud is..

 5. Verdomd Jan, als het weer niet waar is ! Jij noemt islam ten onrechte een “religie”.” De stupiditeit die door hele volksstammen wordt begaan. islam is slechts een archaïsche, gewelddadige IDEOLOGIE, overgoten met een religieus sausje, al 1400 jaar gericht op wereldoverheersing, geen plaats hebbend voor de menselijke Vrije Wil en het Vrije Woord, gepropageerd en met de dood bekocht door Prof Dr W.S.P. Fortuyn zaliger nagedachtenis ! En dan die “politie”: Agent Khallil in Bergambacht die aan kickboksen doet, gezond voer inneemt en zijn “ideologische rust meeneemt in zijn werk”. Agent Khallil kent helemaal géén rust in zijn werk. Het wordt hem opgelegd door de koran, dat nastreven van de wereldhegemonie. Die “rust” is het vuur om Joden en Christenen te verbranden, of hen te onthoofden. Schande, dat deze “politie” is verworden tot een hersenspoelend islamiseringswerktuig ! Dergelijke “politie” dient uit de Nederlandse samenleving verwijderd te worden.

 6. Door deze niet-plaatsing van mijn reaktie dient jij de islam Jan Dijkgraaf !! Eo ipso ben jij ongeloofwaardig !

 7. Helemaal eens met Hans!!!
  Werk voor dezelfde “baas”
  Dat islam knuffelen komt bij mij ook de keel uit.
  Ik weet, velen bij “de politie”, die hier ontzettend van balen.

 8. En dat terwijl maar 5% van de Nederlandse bevolking moslim is. Islam en de aanhangers daarvan worden je door de strot geduwd of je wilt of niet. Alles wat westers, christelijk of als je een klein beetje om je eigen land op de eerste plek durft te zetten zal men het kapot maken. Dit alles via de linkse overheid, media en natuurlijk het brainwash-onderwijs.

 9. Beste Jan,

  Kom net van de dokter voor bloeddrukmeting. Inderdaad bleek ik prematuur op je gescholden te hebben, waarvoor verontschuldiging. Gevolg is uiteraard irreversibel.
  Blijft staan, dat jij niet de islam dienT ! Dit dien je nog even te weten ! Groetend, (w.g.
  onleesbaar).

Comments are closed.