Aan de poldermanager

GezondheidGezondheid

Meneer Rutte,

Het wordt tijd voor leiderschap in plaats van poldermanagement.

Dan luister je dus niet naar een miljoenmiljard lobbyisten en denk je niet aan de gevolgen van je beleid voor de volgende verkiezingsuitslag, maar dan neem je beslissingen die helpen.

Hoezo gaan de scholen niet dicht?

Scholen zijn al sinds de start van de coronapandemie een van de grootste besmettingshaarden. Schoolkinderen besmetten hun ouders, hun ouders besmetten hun grootouders, die grootouders belanden in het (door elf jaar Rutte afgeknepen) ziekenhuis.

Hoezo wordt die boosterprik de gevaccineerden onthouden?

Uit buitenlandse ervaringscijfers blijkt dat die boosterprik voorkomt dat gevaccineerden in het ziekenhuis belanden. In alle landen om ons heen wordt al volop geprikt en in Nederland lopen we wéér dramatisch achter bij de buren. Zestig-plussers komen eind december of zelfs volgend jaar pas een keer aan de beurt, terwijl de vaccinaties beschikbaar zijn.

Dat de GGD een verbód heeft om te vertellen hoeveel boosterprikken er al zijn gezet, zegt álles.

Hoezo landt om 11.00 uur de KL592 uit Johannesburg?

Soms is het begrijpelijk dat u niet meteen kunt ingrijpen. Maar meestal niet. Gisteren werd bekend dat er een extreem gemuteerde Zuid-Afrikaanse corona-variant om zich heen grijpt, waartegen de huidige vaccinaties niet beschermen.

Black Friday 2021Black Friday 2021

Groot-Brittannië schrapte onmiddellijk alle vluchten vanuit dat land. Nederland wacht wéér tot het te laat is.

Hoezo moeten we vanavond weer anderhalf uur naar dat geleuter van die vreselijke ijdeltuit Hugo de Jonge luisteren?

U heeft Mona Keijzer, die in gewetensnood kwam, ontslagen. Blijkbaar kan de premier dat zomaar doen, bewindslieden ontslaan. Waarom doet u geen poging om het vertrouwen in uw kabinet een béétje te herstellen door vandaag nog iemand op Volksgezondheid te benoemen die de bevolking belangrijker vindt dan zijn plakboek?

Ik vrees dat we de antwoorden op deze vragen nooit gaan krijgen.

Al was het maar omdat de Floor Bremer-achtige polderjournalisten ze vanavond bij die persconferentie niet gaan stellen.

Want dan zet u ze op het strafbankje.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Niet van Hallmark 🙂

UPDATE Ook Israël heeft geen Hugo.

UPDATE 2 Even grafisch weergegeven:

One thought on “Aan de poldermanager

 1. Beste stuurlui staan aan wal. Als ze mij vragen voor minpres, doen ze niet hoor, maar stel, dan zeg ik, okee, maar dan ook demissionair en alleen op mijn manier. Neem ik alle verantwoordelijkheid voor.
  Dwz onmiddellijk, met ingang van morgen:
  – stoppen ALLE coronamaatregelen incl stoppen alle injecties; virussen gaan gewoon rond zoals ze altijd gedaan hebben, want de enige gezonde immuniteit is autoimmuniteit; wie klachten heeft, kan het beste thuis blijven;
  – direct stoppen massa-immigratie, veiligelandiërs in de gevangenis zolang ze niet vrijwillig vertrekken (oa Ter Apel);
  – direct stoppen met alle “klimaat”uitgaven, subsidies, windturbines, zonnepaneelvelden; investeren in kernenergie; voorlopig gas Groningen en bewoners ruimschoots compenseren, energiebedrijven terugkopen in NL handen.
  Enorme belastingopbrengst hierdoor, uitgeven aan:
  – snel en veel sociale woningbouw;
  – strakke vervolging van rovers en verkrachters, drastische inclusiviteit rechterlijke macht door aanstelling “rechtse” rechters; opzegging “mensenrechten”verdragen, NL grondwet is goed genoeg;
  – vrijheid van godsdienst uit de grondwet, godsdienst valt gewoon onder vrijheid van meningsuiting;
  – onderwijs flinke salarisverhoging, nadruk op rekenen, NL taal, techniek en verbod op woke onderwerpen zoals inclusief, klimaat en gender; geen subsidies meer naar religieus onderwijs; drastisch investeren in praktisch beroepsonderwijs voor basisschool niveau, stoppen financiering sociale studies;
  – drastische investeringen in MKB, desinvestering EU en Euro, ontwikkeling gulden.
  Hè, was toch ff lekker dit. Voor zover Jan het al plaatst.

Comments are closed.