Aan de NRC-hoofdredactie

Beste hoofdredactie,

Terwijl het kabinet verdere corona-ellende voor de Nederlandse bevolking aan het voorbereiden is, wil ik het met jullie eens over een vrolijker onderwerp hebben.

Cultuur!

Boeken!

Jullie media-reporter/gelegenheidsrecensent Wilfred Takken ontraadde de lezers van jullie krant afgelopen zaterdag om een bepaald boek aan te schaffen.

Takken tikte: “Dit werk is gevaarlijker dan boeken van gelijke strekking door politici als Thierry Baudet en Geert Wilders. (…) De verhalende hoofdstukken van het boek zijn een stuk beter te doen dan de beschouwende, waarin de schrijfster haar licht laat schijnen over kwesties als de dood, het uiterlijk, het christendom. En over haar racistische overtuigingen dus – de reden dat ik u afraad dit boek te kopen.”

Nou heb ik het betreffende boek toevallig gelezen en ik zie een schrijfster die een hardcore feministe is en wier zogenaamde ‘racistische overtuigingen’ eruit bestaan dat ze vindt dat moslimmannen hun vrouwen onderdrukken. Iemand met een warm hart voor onderdrukten en mensen in nood.

Maar goed, het is natuurlijk helemaal prima dat NRC Handelsblad dat boek uit de Bestseller Top 60 wil schrijven.

We leven in een vrij land.

Wat ik alleen nogal hypocriet vind, is dat datzelfde NRC Handelsblad dat boek zélf wel verkoopt.

Kijk maar:

Ik had het telefoonnummer van die schrijfster toch, dus ik heb haar even gebeld geappt met de vraag wat ze ervan vond dat jullie enerzijds je lezers oproepen haar boek niet te kopen, maar er anderzijds zelf wél geld aan willen verdienen.

Ze moest lachen.

En ze stelde vervolgens voor dat jullie de winst die jullie maken op haar boek overmaken aan de Stichting Wakker Dier.

Vond ik een strak plan.

Want jullie weten toch wel op welke partij ze bij de laatste verkiezingen heeft gestemd?

Staat op pagina 61.

Maar dat vertelde die Wilfred Takken, die we nog kennen als de man die in een duet met NPO-baas Frans Klein Ongehoord Nederland een club van racisten en journalistenhaters noemde, er natuurlijk niet bij toen hij jullie lezers ‘adviseerde’.

Nuance is namelijk niks voor NRC.

Handel daarentegen…

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Van jullie favoriete band!

4 thoughts on “Aan de NRC-hoofdredactie

  1. Over NSB gesproken; die andere fascistische splinterfractie in de Tweede Kamer, BIJ1, wil geen Nationale Dodenherdenking meer op de Dam. Want racistisch enzo. Inderdaad, die Duitsers waren ook geen lieverdjes.. (..)

  2. Toch jammer dat je het nerveuze optreden van Knot in nieuwsuur gemist hebt Jan.
    Door ECB als Nlds ‘waakhond’ vakkundig kalltgestellt met een benoeming in FSB die de ambitieuze ijdeltuit niet kón weigeren. Dag Nlds monetaire soevereiniteit…
    Enfin.. wat ‘t zwaarst is moet ‘t zwaarst wegen niet…

  3. Vandaag is het Engel, morgen is het Baudet, overmorgen is het Wilders, volgende week zijn het alle ongevaccineerden en volgende maand zijn het alle dwarsdenkers en critici. Ja jongens, “we” zijn goed bezig “met zijn allen.” Ik snap die move van Bea nu opeens heel goed. Ook in 2002 werd het ‘probleem’ snel opgelost.

  4. Wat zullen de NRC-laven balen dat ze met hun hooghartige afkeuring van Erica de allerbeste reclame hebben gemaakt voor het boek. Daar kan ik zo van genieten.

Comments are closed.