Aan de Nederturkse mannen

Vakantie!

Knullen!

De internettrol Zeki Gevenc schreef gisteren op Twitter: “Als het moet sterven wij Turken voor ons land.”

Nou, dat valt wel mee.

Feit is namelijk dat de meeste van jullie niet bereid zijn om in het kader van de dienstplicht als kanonnenvoer te dienen.

Gelukkig biedt de Turkse wet jullie dan ook sinds jaar en dag de gelegenheid om de dienstplicht af te kopen. Je moet dan alleen wat geld betalen en een verkorte training van drie weken volgen.

In dat kader is het voor jullie verdomd interessant om de koers van de lira goed in de gaten te houden. Want als ik het allemaal goed begrepen heb, mag je die afkoopsom van dictator Erdogan nog gewoon in lira betalen. Als je met 15.000 van die muntjes naar het consulaat gaat, hoef je geen PKK’ers af te knallen uit naam van dictator Erdogan. En aangezien de koers van de lira harder daalt dan de marktwaarde van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, kan het slim zijn om ergens de komende tijd die gang naar Rotterdam of Deventer te maken, vóór dictator Erdogan je dwingt om in euro’s te betalen of de Europese banken de koers van de lira weer omhoog gaan helpen.

Ik stuitte bij mijn zoektocht naar hoe het nou precies zat met die dienstplicht trouwens op nog iets aardigs. De ‘Regeling faciliteiten bij afkoop Turkse dienstplicht voor politieambtenaren’. Tot 1 januari van dit jaar konden Nederturken die bij de politie werkten een renteloze lening van 6.000 euro krijgen om hun Turkse dienstplicht af te kopen. Ik wist wel dat er zo’n regeling was, maar toen ik ‘m vanochtend doorlas, zag ik dat de agenten ook nog doorbetaald buitengewoon verlof kregen om in Turkije die verkorte opleiding te volgen én ze er meteen vier weken vakantie aan mochten vastplakken (waarvan de reiskosten dus al waren betaald).

Tien jaar lang trachtte de Nederlandse overheid zo dus om meer Nederturken te verleiden toe te treden tot de politie. Een lening, doorbetaald drie weken het leger van dictator Erdogan dienen en daarna lekker lang vakantie vieren in het thuisland.

Ik vind daar wel wat van.

Groet,

JanD

PS. Hebben jullie je euro’s, dollars en goud al omgewisseld?