Aan de Nederlandse politici

Beste politici,

Ze zeggen weleens dat de opkomst van partijen als eerst de PVV en nu FvD veroorzaakt wordt doordat jullie allemaal eenheidsworst geworden zijn.

Als we een pondje Mark Rutte met een snufje Sybrand Buma, een stukje Rob Jetten en een snipper Gert-Jan Segers in een pan gooien en door elkaar roeren, komt er na een uurtje sudderen een Jesse Klaver uit. En om de smaak wat te neutraliseren, voegen we een theelepel Lodewijk Asscher toe. Vanuit Brussel flikkert Jean-Claude Juncker er vervolgens nog een borrelglaasje gin bij en controleert Frans Timmermans of het gerecht wel de goedkeuring kan wegdragen van Mutti Merkel en toyboy Macron.

Met de aanslagen in Sri Lanka zagen we het weer in jullie tweets.

Bij niemand speelt de islam een rol.

Bij iedereen heten christenen opeens ‘Easter worshippers’.

En o, o, o, wat leven jullie allemaal ontzettend mee met de slachtoffers.

Kap daar nou eens mee. Wees een origineel en wees eens eerlijk!

Al zou maar één van jullie, bijvoorbeeld Buma of Segers, zondag gewoon getwitterd hebben: “Vreselijk voor de slachtoffers en nabestaanden van de onschuldige christenen die in Sri Lanka werden afgeslacht door die tyfusmoslims.” (‘Tyfus’ desgewenst te vervangen door ‘nare’)

Of, Jesse Klaver: “Heel erg allemaal voor die mensen, maar ik zit lekker met mijn kinderen aan de paasbrunch en straks komt de Volkskrant me fotograferen voor de Europese Verkiezingen-special, terwijl ik een schroef vast draai. Moet dat links- of rechtsom? #dtv”

Of de RVD, op Ruttes Twitter-account: “Namens Mark Rutte, die met Jort een stukje varen is, hebben wij ff de ambassadeur geïnstrueerd dat ze vooral het toerisme op gang moet houden.”

Of, Rob Jetten: “We hebben er in de fractie uitgebreid over gesproken en de fractie is unaniem van mening dat er een VN-verdrag moet komen waarin iedereen automatisch orgaandonor is, tenzij die persoon expliciet toestemming weigert, want Pia had toch weer dik 290 levers kunnen scoren.”

Of, Klaas Dijkhoff: “Bommetjes. Harde knal. Ja, dus? Niet fijn. Botsing met trein doet ook pijn. En nu?”

Maar nee, jullie kiezen voor eenheidsworst.

Platgeslagen PR-praat.

En iedereen die het leest, die snapt: ze liggen er werkelijk geen minuut van wakker, die politici. Sterker: geen secónde.

Nou ja, behalve Pia Dijkstra dan.

Groet,

JanD

6 thoughts on “Aan de Nederlandse politici

 1. Het gaat inderdaad zo…..De betreffende politici vragen zich af hoe ze met een voor hun partij juiste formulering een kiezer kunnen trekken…..De slachtoffers kan ze geen bal schelen……..Ze proberen er zelfs profijt uit te halen door het woord …islam….te vermijden.
  Jammer dat het altijd maar weer burger slachtoffers zijn….terwijl juist de zogenaamde politici mede verantwoordelijk zijn dat dit soort aanslagen kan plaatsvinden……omdat ze niet benoemen wat werkelijk de oorzaak is…..nl…….de ideologie islam.
  Zo gaat het meestal…..de veroorzakers( in deze ook de verantwoordelijke politici) komen met de schrik vrij…..en onschuldigen zijn het slachtoffer.

 2. Het feit dat politici – bewust of onbewust – zo om de hete brei van die olifant in de kamer heen dansen is slechts bewijs van het oorzakelijk verband dat alle anderen wel zien.

  Deze bidsprinkhanen aka moslims plegen aanslagen als religieuze soldaat in naam van de islam omdat de koran hiertoe verplicht.
  Deze bidsprinkhanen verkrachten in hun ogen ongelovigen als religieuze soldaat in naam van de islam omdat de koran hiertoe verplicht.
  Deze bidsprinkhanen koloniseren en veroveren gebied als religieuze soldaat in naam van de islam omdat de koran hiertoe verplicht.
  Deze bidsprinkhanen destabiliseren onze samenleving door zich onterecht van sociale voorzieningen toe te eigenen als religieuze soldaat in naam van de islam omdat de koran hiertoe oproept.
  Deze bidsprinkhanen zullen nooit stoppen met hun jihad tegen ons omdat zij religieuze soldaten zijn in dienst van de islam en de koran hen hiertoe verplicht.
  Als zij dit niet doen worden zij niet als moslims beschouwd dus als ongelovigen beschouwd dus moeten zij ook worden vermoord. Dat is de reden dat de gematigde moslim nooit de extremist tegenwerkt omdat die gematigde moslim weet dat hij dan bovenaan het moordlijstje van de extremisten komt. Niks wordt in extremistische kringen zo veracht als ‘broeders’ die het heilige werk van de echte strijders die de islam wel eren en zuiver proberen te houden, frustreren. Bovendien, vergeet niet: de extremist wil ons doden, de gematigde moslim wil dat de extremist ons dood.

  ALLE moslims zijn religieuze strijders in dienst van de islam omdat de koran hen hiertoe verplicht. ELKE moslim. Doet iemand die zich moslim noemt dit niet, dan is die per definitie GEEN moslim!

  Om die reden is er geen tussenweg te vinden met deze groep die zich gelovigen noemt maar in letter, woord en daad al sinds het ontstaan een ideologie is.

  Elke moslim is een soldaat die in oorlog is met ons. De fout die velen van ons maken is hen als mensen te zien in plaats van wat zij zijn: soldaten. Met een mens heb je empathie, een vijandige soldaat neutraliseer je.

  Het wordt tijd om te erkennen dat er oorlog tegen ons wordt gevoerd en het wordt tijd om de soldaten van die vijand te herkennen: alle moslims: man, vrouw, kind, bejaarden. Allen beschouwen zich moslim dus zijn zij religieuze soldaten in dienst van de islam.

  Deze oorlog zal pas stoppen als één der partijen is overwonnen. Overwinnen van deze vijand zal slechts dan een feit zijn als er geen enkele soldaat van die vijand meer is. Pas als ons grondgebied moslimvrij is gemaakt.

  Ons grondgebied moet etnisch gezuiverd worden van moslims voordat zij dat met ons doen. Dat klinkt wellicht zwaarder dan het in de praktijk zal zijn, want zij kwamen en zij kunnen weer gaan. Slechts een dwingende hand met forse middelen achter die hand zullen zij begrijpen want het is een primitief en barbaars volk. Het zij zo want dit doel heiligt de middelen. Dit doel heiligt zelfs alle middelen.

  Pas dan zullen wij weer de vrede kennen die onze jongeren niet eens meer kennen.

 3. Beloftes maken is het enige dat Den Haag doet en geen enkele nakomen Empatie ontbreekt o elk front Dit bewijzen ze nu ook weer met de slachtoffers en nabestaanden eigen glorie voor alles Politici in Den Haag SCHAAM je

 4. Het is instaat zo zoals Jan het schets. Wat een drillen, waar blijft Halsema met haar herdenking zo ook die net Christen Buma, en de wegwijzer Ritten, als er ergens 1 moslim vermoord wordt op de wereld staan deze scherts figuren vooraan maar bij 300 christenen hoor je ze niet. Ba wat een misbaksels.

 5. Ik denk dat Jan het hier helemaal bij het juiste eind heeft. De spijker op zijn kop en al dat omfloerste geblabla maakt dat we er niet meer in geloven en ook het geloof in politici helemaal kwijt raken. Wees oprecht, wees duidelijk en noem de dingen bij de naam. Het is zoals het is.

Comments are closed.