Aan de Nederlandse media

Bespaar Continu NL
Beste oud-collega’s,

De man die in Naaldwijk ‘Allahu akbar’ roepend met een mes zwaaide, blijkt een 28-jarige Syriër die in Zweden verblijft en die op bezoek was bij (Syrische) familie in Nederland.

Hoe lang duurt het nog voor jullie met z’n allen besluiten dat jullie “in het kader van de bescherming van de privacy van de verdachte” stoppen met het bekend maken van de achtergrond van zo’n door het Middeleeuwse geloof geïnspireerde crimineel? “Een 28-jarige Zweed” klinkt zoveel minder stigmatiserend…

Of verschuilen jullie je liever achter de brede rug van ‘de autoriteiten’?

Dat kan ook.

Hoe lang duurt het nog voor de politie voor jullie besluit “in het kader van de bescherming van de privacy van de verdachte” geen andere gegevens dan “een 28-jarige Zweed” meer door te geven aan de media (áls er al wat wordt doorgegeven aan de media)? Dan kunnen de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Genootschap van Hoofdredacteuren daar plichtmatig tegen protesteren, gaat het toch door en zijn jullie van een probleem verlost.

Dat probleem is dit: jullie willen nog altijd niet toegeven dat West-Europa met het ongecontroleerd en soms ongelimiteerd binnenlaten (en nooit meer terugsturen) van door de islam geïnspireerde oorlogszuchtige primitievelingen cultureel én economisch naar de knoppen wordt geholpen.

En elk bericht waarin jullie dat indirect wel moeten toegeven omdat jullie lezers, kijkers en luisteraars het frame ‘verwarde man’ iets te vaak hebben gehoord om het nog te geloven, doet een beetje pijn aan jullie hart.

Wat zou dat fijn zijn hè, alleen maar: “28-jarige Zweed zwaait met mes”?

En als dan ook het verspreiden van filmpjes en foto’s van dat soort ‘incidenten’ via internet nog even aan banden wordt gelegd vanuit Brussel, dan is het af.

Na jullie de zondvloed.

Ik wilde zeggen: sterf.

Maar jullie zijn al dood.

Moreel dan.

Met je leibandjournalistiek.

Groet,

JanD