Aan de Nederlandse boeren

(c) Jan Dijkgraaf
Tuin

Beste boeren,

Ik hoop dat jullie morgen met véél meer mensen naar Den Haag trekken om te protesteren tegen de sanering die er voor jullie sector aankomt dan de autoriteiten op dit moment verwachten.

Ik geloof dat burgemeester Krikke maximaal vijf tractoren op het Malieveld wil toestaan, zodat het in de beeldvorming allemaal wel meevalt met jullie boosheid en bezorgdheid. Maar als jullie maar met voldoende veewagens, tractoren en aanhangers op verschillende tijden via verschillende aanvoerwegen naar de Haagse binnenstad rijden, is er voor de politie geen houden meer aan.

En ja, ik weet dat jullie op dit moment alleen (vaste) mest mogen uitrijden op bouwland, maar weten jullie veel dat dat Malieveld geen woonbestemming heeft? Alles in die binnenstad is volgebouwd en een park kun je die lap grond ook moeilijk noemen, toch?

Waarom deze oproep om Den Haag plat te leggen en te laten ruiken naar de plekken waar met liefde voor het vak en de dieren de groenten, de melkproducten en het vlees worden geproduceerd door hardwerkende ondernemers?

Omdat ik het zat ben dat boeren worden behandeld als criminelen.

Niet alleen door politici, maar ook door de media.

Kennen jullie Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant?

Die schrijft vandaag in een column aan jullie dat jullie moeten stoppen met wijzen naar anderen.

Ik citeer: “Maatregelen zijn onvermijdelijk, ze raken ieder. Ook daarom moeten we af van jij-bakken. Het verlammende ‘maar de ander’: ‘Laat Rutte eerst z’n vrindjes van de industrie aanpakken.’ Of: ‘Wanneer Schiphol wordt ingeperkt, kom je aan de heilige vakantie en schreeuwt iedereen moord en brand.’ Of: ‘Telkens weer mag de stad haar eisen opleggen aan het land. De stad zelf is één groot stinkend verontreinigd astmatisch gebied, maar ja, dat maakt niet uit, want daar heb je geen Natura 2000.’ Zo heeft ieder een ander om achter te kruipen en komen we nooit uit deze shit. Beste boze boeren: voor je met stront gaat gooien, kijk eerst nog even in je eigen emmer.”

Op zich mag zo’n gast uit de Haagse Schilderswijk die schrijft voor een Amsterdamse krant natuurlijk vinden dat júllie zijn shit moeten oplossen.

Maar Jean-Pierre Geelen is niet zomaar een columnist van één van de grotere Nederlandse kranten.

Hij is ook een dierenactivist.

Een criminéle dierenactivist.

Bol 10-Daagse

Dat verzin ik niet, dat schreef hij zelf op 3 juni 2016 in dezelfde Volkskrant.

Ik citeer weer: “Moordlust is ook mij niet vreemd. De misdaad is juridisch verjaard, dus ik kan hem bekennen: als radicale puber zaagde ik in het Sauerland de hoogste sporten van ladders op jagershutten voor driekwart door. ‘Een eerlijke strijd.’ De ongelukkige jager die neer zou storten, hoefde van mij niet meteen dood. Maar een béétje ongelukkige val mocht best.”

Na die ‘verzetsdaden’ rende het bleekneusje uit de stad ongetwijfeld heel hard weg, dus we weten niet hoeveel doden en zwaargewonden Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant uiteindelijk op zijn geweten heeft.

Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant is eigenlijk een soort Volkert van der Graaf.

En zo iemand mag jullie dan ten overstaan van enkele honderdduizenden Nederlanders vertellen dat jullie niet zo moeten zeiken. En je moet niet gek opkijken als de staatsomroep hem vandaag of morgen ook nog een podium geeft.

Daarom zeg ik: morgen is misschien wel jullie enige kans om te voorkomen dat jullie sector wordt geslachtofferd.

Grijp ‘m.

Toon de Jean-Pierre Geelens van dit land jullie middelvingers.

Ik bedoel: laat ze een poepie ruiken!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

15 thoughts on “Aan de Nederlandse boeren

 1. Als ze met stront gaan gooien gaat het OM weer helemaal lòs! Maar niemand kan de boeren en -innen kwalijk nemen als ze met strontlaarzen daar rondlopen. En misschien kan een geel hesje ook geen kwaad 🤨

 2. Zet um op boeren , dit kan zo niet langer. Zonder jullie geen zuivel enz enz. Ga door met aktie voeren , hoop dat er wat bereikt word.

 3. Als door die lul een jager “ongelukkig” is gevallen zou dat toch terug te vinden moeten zijn in oude jaargangen van de Sauerlaendischer Beobachter of een dergelijke lokale courant.

 4. Mochten de boeren dan toch het Malieveld uitkiezen, zo ver is het Binnenhof daar dan niet vanaf verwijderd, als jullie daar de nodige stront naar binnen spuiten, dan doet u mogelijk niet alleen mij een plezier, maar zeer waarschijnlijk vele Nederlanders met mij.
  De arrogantie van de macht, verdreven door een dikke lucht, die ze normaal zelf ook achterlaten in de wc, want het zijn net koeien.
  Zie Mona doe eens een toetje Keizer op haar naaldhakjes dan eens allerlei vreemde grimassen maken en Carola Schouten spontaan gaan loeien en zitten bouten.
  Ja ze zijn daar allemaal bij de pinken, zelfs Greta II laat een Dunberg vallen, zij heeft niets met ons op, want wij zijn de schuldigen en willen nooit luisteren.
  Het zou me wat zijn, een vloeibare vloer van zo’n decimeter dik, wat een biodiversiteit zou die Tweede Kamer kunnen zijn, laat zien dat jullie schijt aan ze hebben, de EU aan het gas, het broodje Mac van Wim Duisenberg is veranderd in een broodje kak, want vlees mag niet meer, de EU verworden tot een milieu maffia stronthoop!
  Laat de lakeien in Den Haag maar eens brullen, ze doen toch niets anders dan alleen maar zakken vullen.

 5. Laten we eerst eens de auto’s, vliegtuigen en industrie aanpakken. De grootste vervuiling is in de randstad. Niet op het boerenland.
  Daarnaast kunnen we door meer te betalen voor melk-, vlees- en eierprodukten, de boeren laten overstappen op biologisch boeren. Hierdoor wordt de stront minder agressief en hebben we de boeren gered.
  Dus, in plaats van alle boeren stuk te maken…..

 6. Den Haag heeft toestemming gegeven voor een “tegendemonstratie” van “dierenactivisten”. Wedden dat de boeren straks worden gedelegeerd naar een weilandje buiten de stad en dat de linkse meute op het Malieveld staat te schreeuwen? Vanwege de veiligheid natuurlijk, ze zijn zo bezorgd…

  Doe iets creatiefs met die mest van jullie veestapel. Op plekken waar onze regenten er nog wekenlang plezier van hebben!

 7. Hoeveel amoniak scheiden die azijnpissers in de Randstad uit?
  Het is daar overbevolkt en laat ze hun eigen shit opruimen en niet de schuld in het echte Nederland neerleggen.
  Het wordt tijd dat er een Nederlandse regering komt en niet een regering voor de Randstad!

 8. Laten we allemaal lokale producten eten die we dan niet hoeven intevoeren uit ver weg landen , de Supermarkten en hun leveranciers beheerse de markt TE VEEL ! Bv : in de supermarkt vond ik GEEN Nederlandse aardappels WEL uit Italië , Spanje en EU&niet EU landen ? ?

 9. Als de veestapel minder wordt, de mensen minder vlees eten, dat gaat zeker helpen. Plus dat er minder dieren een vreselijk rot leven hebben in de bio industrie.
  Maar om nou meteen maar weer de ver van mijn bed show te doen, dus de boeren te gaan pakken. Kom nou. Ga eens in die vieze stinksteden in het Westen van Nl rond kijken. Kijk ook eens naar het ongebreideld binnen halen van nog meer mensen, die nog meer rotzooi produceren en nog veel ernstiger, bakken kinderen produren.
  Want in die hele klimaat hype, hoor ik nooit iemand over geboortebeperking praten, terwijl dat juist esentieel is voor het welzijn van de overbevolkte aarde. Begin daar eerst maar eens aan..
  En nog beter: Kap eens met dat hitsige gedoe en met het het braafste jongetje te zijn.
  Wat is Nederland nou helemaal op de kaart? Een paar autosnelwegen . Meer niet.

 10. Ik ben voor de boeren. Het zijn eerlijke, diervriendelijke mensen.
  Die keihard werken, en voor ons voedsel zorgen.
  Pak Schiphol aan, dan gaan we maar minder met vakantie!!

 11. Is J-P Geelen misschien ook nog een ex RaRa lid en nu dus automatisch lid van een huidige criminele , communistische organisatie, die Groen (s)Links heet ?
  ( Ik zal de ontredderde blik van Ad Kosto, wiens huis werd opgeblazen, nooit meer vergeten. Pure doodsangst bij een PvdAer.. )
  Het klinkt wel zo, als ik Het verhaal van Jan lees. Misschien kan ie dat ook nog even bekennen, nooit een dader gepakt..

Comments are closed.