Aan de Nederlandse boeren (2)

Bol 10-Daagse

Beste boeren,

Ben ik weer!

VVD-premier Mark Rutte zei vrijdag: “Ik kan de boeren niet gerust stellen”.

Als Rutte dat zegt, dan weet je één ding zeker: jullie zijn de lul. Normaal belooft Rutte namelijk allemaal dingen aan zijn potentiële kiezers (die hij vervolgens niet nakomt). Als hij van tevoren al met slecht nieuws komt, dan is er weinig verbeeldingskracht voor nodig om te snappen dat jullie prachtige, door generaties opgebouwde bedrijven, door Rutte en de zijnen om zeep zullen worden geholpen.

VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders schreef gisteravond laat op Twitter: “Boeren onderweg naar Den Haag. De VVD draagt boeren een warm hart toe. Deze mensen staan dagelijks voor dag en dauw op om ons voedsel te produceren. En dat op duurzame en innovatieve wijze. Deze mensen moeten we niet wegjagen of betuttelen, maar juist koesteren.”

Inmiddels, 5.31 uur, zijn jullie met duizenden mensen en honderden stuks materieel op weg naar Den Haag om te protesteren tegen de ongekende aanslag op het boerenbestaan die jullie te wachten staat.

Maar de politie gaat proberen te voorkomen dat jullie materieel het Malieveld bereikt. Daarvoor schijnen zelfs ‘blokkeer-NSB’ers’ te zijn ingehuurd, van loon- en bergingsbedrijven.

In opdracht van burgemeester Pauline Krikke.

VVD-burgemeester Pauline Krikke.

VVD-burgemeester Krikke wil niet dat de hele wereld vandaag televisiebeelden te zien krijgt van een sector die massaal in opstand komt tegen de gevolgen van de maffiose kongsi van de ‘linkse’ klimaatkerk met de ‘rechtse’ klimaatindustrie.

Daar heb je dan al die jaren die VVD- (en CDA-)verkiezingsborden voor op je land gezet…

Jullie zijn nu wakker.

Hopelijk ziet het Malieveld vandaag rood, groen en blauw van de trekkers.

Hopelijk kijken de cameramensen van de Staatsomroep niet weg.

Hopelijk is vandaag het begin van de ommekeer in dit land.

Succes!

Groet,

JanD

PS. Me nieuwe nieuwsbrief is (eindelijk!) uit.

UPDATE Boeren fotograferen nu de NSB’ers 🙂

UPDATE 2 Collaboreren is contractueel vastgelegd, aldus de Vermeulen Groep.

UPDATE 3 Met boeren fuck je niet: Malieveld stroomt vol met trekkers.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

23 thoughts on “Aan de Nederlandse boeren (2)

 1. Hoi Jan, ik ben het eindelijk een keer met je eens. Boeren hebben bezit, maar slechts om door te geven. En dat geeft enorm veel werk. Een leven lang! Cees

 2. Ik ben zelf 12 jaar boerin geweest op een akkerbouwbedrijf 24 bunder , Pacht . ( bedrijf overgenomen van mijn man zijn vader in de NOP Kraggenburg ) . Elke ochtend vroeg op , geen vakanties , ook in het weekend werken . Het bedrijf was uiteindelijk te klein en door nieuwe regelgeving hebben we de boel aan de kant moeten doen . Ik vind het vreselijk wat er nu gebeurd . Wat een zorgen en verdriet in menig boerengezin en waarvoor ? Crimineel !!!

 3. Prima briefje. In Nederland schijnt dit te moeten om een stel doorgeslagen ambtenaren in Den Haag ervan te doordringen dat Nederland groter is dan de Randstad. De Nederlandse burger moet feller laten zien wat er speelt en hoe ze bij de neus worden genomen door bestuurders die de blik alleen maar op de EU hebben gericht en hun oren laten hangen naar kleine actiegroepen.

 4. En dat het maar inderdaad een enorme chaos mag worden in den Haag en ver daarom heen. Dat het Malieveld omgeploegd mag worden en daarmee het VVD bullshit beleid erbij!

 5. Helemaal me eens. Dit is hoop ik niet de laatste sector die in opstand komt en Nederland plat legt. Ik denk aan de bouw de pensionarissen en de leraren. Laat je horen misschien helpt het! Want we moeten het niet langer toelaten dat er door allerlei regels mensen in de problemen komen!!

 6. Wij wonen met veel plezier in bijna het mooiste agrarische gebied van Nederland: de Noordoostpolder. En we zijn trots op onze boeren en blijven ze door dik en dun steunen om te zorgen dat de efficiënte en milieubewuste manier van voedselproductie gewaarborgd blijft. LANG LEVE DE BOER!

 7. “Hopelijk is vandaag het begin van de ommekeer in dit land.”
  YESSS !

  Bedenk echter goed dat of er nu een rechts of links kabinet zit… ze denken alleen aan zich zelf en naaien het volk waar het maar kan.
  Baas in eigen land,
  Assielzoekers pas je aan!
  Zwarte Piet terug
  en ga zo maar door

  ik hoop echt dat vandaag de ommekeer van Nederland begint!

 8. Ingehuurd door de politiek? Daar maakt de rechter gehakt van. Getuige de uitspraak over de personen die de bus anti-zwartepiet personen tegen hielden. Dat mag niet namelijk. In ons land mogen we demonstreren. Ik ben trots op de boeren. Vooral de boeren die actie ondernemen! Het heeft wel impact. Vanmorgen de langste files ooit en chaos op de weg! Ook zo wordt een statement gemaakt!

 9. Het zou toch te zot voor woorden zijn als de Politie zou worden ingeschakeld om die boeren tegen te houden. Juist de politie, die zelf de snelwegen blokkeren als het water aan de lippen staat zouden begrip moeten hebben voor dit laatste redmiddel. Het is inderdaad te hopen dat dit een begin zal zijn van massaal protest tegen het gevoerde wanbeleid van Rutte en zijn maten!
  Het zal tijd worden!!!

 10. Dit raakt ons allemaal heel erg in onze basis.
  Maar hoeveel mensen die nu overal in files zitten beseffen dat en zullen alleen maar boos worden.
  Hoeveel mensen gaan hun solidariteit tonen.
  Of kiezen we voor wegkijken en zeggen we later dat we niet wisten dat Nederland naar de slachtbank werd geleid.

 11. Volgens mij gaat het zo helemaal mis op de wegen richting Malieveld. Laten we nog wat aan de stoelpoten van die Krikke zagen. Die vrouw verdient het niet om burgemeester van Den Haag te zijn want zij staat erom bekend hier en daar een oogje toe te knijpen. Denk aan de jaarlijkse brandhaarden op het strand en de wind de verkeerde richting opwaait!

 12. Ze hebben helemaal gelijkeerst het zwarte pieten feest wordt om zeep geholpen nu de boeren
  Door die markiezen in de oorlog hadden ze de boeren hard nodig denk daar maar aan

 13. Zonder de boer heeft u Geen ei, Geen biefstuk Geen kippendij Geen speklap Geen groenten Geen aardappels Geen groenten Geen fruit Geen jus Geen saus Geen graan Geen mais Geen Chips Geen noten Geen chocolade Geen melk Geen wijn Geen vis Geen kaviaar Geen snoepjes Geen boter Geen kaas Geen mayo Geen friet Geen ham/kippen burgers Geen mac donalds Geen KFC Geen Burgerking Geen snackbar Geen restaurant geen kroket Geen Friekandel Geen supermarkt vol eten en drinkenl Want zonder boeren Heeft u geen voedsel .( Oke alleen een lege buik ,Dankzij Rutte 3 .Dat dan weer wel) Alle elite en politici zullen ook geen eten meer hebben En sterven van de honger Zonder boeren Gaan we allemaal dood Boeren houden ons in Leven En geven ons voedsel Zoals brood ! Steun de boeren Door dik en dun ! Want alleen de boeren houden jou in leven! Dus Laat dit kabinet gauw vallen .Dan Kunnen we eindelijk Ons Nederland Zelf weer op bouwen!Met politici Die er wel echt zijn voor de burgers !

 14. Henk,
  Boeren van Nederland, ik ben trots op jullie, laat die ambtenaren van ons eten afblijven. De hard wekende mensen worden in dit land slecht beloond en dwars gelegen met regels en bureaucratie. Wij denken hier met dat kleine prut landje de hele wereld te veranderen, vergeet het maar het wordt tijd dat we met z’n allen tegengas geven tegen dit beleid.😡😡😡😬

 15. Hebben jullie ook nog steeds mensen in jullie omgeving die bv Rutte een aardige en integere man vinden (ik niet meer trouwens)? Vraag ze dan eens wat zij onder integer verstaan! En dat ze aan die kop van Wilders wel kunnen zien dat hij niet deugt? Probeer dan voor een laatste keer hen te overtuigen van het nut van oren, het nut van (relatief) denkvermogen en het nut van enig financieel inzicht. Lukt dat niet, zeg dan dat ze moeten oprotten. Ik ben absoluut voorstander van vrijheid van meningsuiting. Maar als je godgloeiende god….. geen mening hebt en je weigert de juiste bril op te zetten (stel je even voor, gaat niet gebeuren, alhoewel, dat Klaver of Jetten premier wordt of, als je weer wakker wordt, Rutte (give me the promised hell), dan moet je je domme bek houden! Ik ben ook sterk voor tolerantie, maar sterker nog voor grenzen. In alle opzichten!

 16. Alle reacties ten spijt, Den Haag doet toch wat ie wil. Dat liegen en huichelen in de genen van de politiek bedrijvers zit, moge bij deze wederom bewezen zijn. Niets dan lof voor de agrarische ondernemers in dit land.
  Na CO2 krijgen ze de Stikstof op hun bord.
  Belachelijk onwetenschappelijk.
  Geloof me, ik heb mijn hele leven op dat vakgebied m’n bedrijf gehad.
  Democratie is verworden tot een “handhaaf” (lees politie) staat.
  Geen enkele verandering is hierin te verwachten. Wij blijven voor jullie duimen, meer MAG niet!

 17. Ten eerste: Ik ben dol blij met de boeren. Eindelijk mensen die massaal actie willen voeren. Ik ben echter werkelijk perplex hoe ver de overheden willen gaan. De politie, zelf niet vies van demonstreren, laat weten alles wat langzaam rijdt, van de weg te halen. Speciale “troepen” die worden ingezet om de boel in banen te leiden, lees te saboteren, zijn ingehuurd. De grootste (vuurwerk) fout van Den Haag, burgmeesteres Krikke, eist dat er slechts 75 tractoren het Malieveld op mogen, onder het motto dat zij, Krikke geheel open staat voor de democratische regels van het recht om te demonstreren. Rutte die nu eens niet liegt, maar meteen een nekslag uit deelt. Het wordt tijd, écht de hoogste tijd dat de linkse bende in Den Haag die regering wordt genoemd, maar meer op een stel partij activisten lijkt, wordt opgerold. Het meten met twee maten moet eindelijk eens stoppen.

 18. Ik kan van deze laatste reactie geen chocola maken. Misschien als gevolg van mijn (relatieve) denkvermogen.
  OT. Ik heb grote waardering voor deze protestactie van de Nederlandse (geen Hollandse dus!) boeren. Gezien echter de (te verwachten) reacties van vooral die milieuhysterische partijen en de ‘uitvoerder’ van de Brusselse oekazes MP Rutte, voorspelt het vervolg niet veel goeds. Walgelijk zijn de tweets van hypocriete politici die nu zo gepassioneerd met de boeren meeleven en die mede verantwoordelijk zijn voor het landbouwbeleid van de laatste tientallen jaren. Totale omwenteling is nodig en kan alleen via verkiezingen.Maar de kiezers zullen wel weer blind achter dezelfde partijen aan blijven hollen zoals volwassen klimaatfanatici en regeringsleiders als kleine kinderen achter een Zweeds rattenvangstertje van Stockholm met vlechtjes die CO2 schijnt te ruiken. Werkelijk onbegrijpelijk. Als dat niet verandert krijg je de regering die je verdient. Alhoewel kartelvorming slechts te doorbreken is met radicaal stemgedrag.

 19. Goed zo! Ik ben in de verste verte geen boer, maar heb diep respect voor mensen die echt wat maken en daarvoor dingen doen. Schandalig hoe de schijnelite van Den Haag de kern van dit land de nek om probeert te draaien. Het enige dat nog miste vandaag waren de hooivorken, pek en veren.

 20. er helpt maar een ding namelyk politieke ongehoorzaam heidt van zulke politieke leugenaars kun je niets verwachten het beste is wilders kiezen een jaar aan de macht is genoeg en heel nederland is netjes opgeruimt.

Comments are closed.