Aan de naïeve Nederlanders

Naar Buiten - Inrichten

Beste naïeve Nederlanders,

Ruim een jaar geleden spraken wij elkaar al eens.

“Het project is uit de hand gelopen”, schreef ik toen.

Dat ‘project’ was het internet.

“U kunt op dit moment gewoon zeggen wat u wilt. Tegenover de door hen gecontroleerde berichtgeving, staat de wisdom of the crowd.

En dat zint ze niet.

Dat gaan ze kapot maken.

Laat ik als voorbeeld The Post Online nemen.

Als je iets wilt lezen over de overeenkomsten tussen de Duitse minister van Volksvoorlichting en Propaganda Joseph Goebbels (NSDAP) en zijn Nederlandse collega Kajsa Ollongren (D66), dan kun je terecht bij TPO.

Als je niet gediend bent van zulke vergelijkingen, dan zit er een spreekwoordelijke knop op je ‘televisie’. Dan lees je niet over de overeenkomsten tussen de Duitse minister van Volksvoorlichting en Propaganda Joseph Goebbels (NSDAP) en zijn Nederlandse collega Kajsa Ollongren (D66).

Die lui van TPO willen natuurlijk zoveel mogelijk lezers kond doen van de overeenkomsten tussen de Duitse minister van Volksvoorlichting en Propaganda Joseph Goebbels (NSDAP) en zijn Nederlandse collega Kajsa Ollongren (D66).

Dus op social media als Twitter en Facebook melden ze dat het stuk gepubliceerd is en waar het te vinden is. Ze maken het de lezers ook nog extra gemakkelijk door het plaatsen van een linkje, waarop geklikt kan worden. Da’s fijn voor de mensen die wel benieuwd zijn naar het stuk.

En ook voor Twitter en Facebook geldt: er een spreekwoordelijke knop op je ‘televisie’. Je kunt de mensen en bedrijven die je lastig vallen met stukken waarvan je niet gediend bent ‘ontvrienden’, ‘ontvolgen’, ‘muten’ of ‘blokkeren’ en dan word je niet meer geconfronteerd met dat stuk over de overeenkomsten tussen de Duitse minister van Volksvoorlichting en Propaganda Joseph Goebbels (NSDAP) en zijn Nederlandse collega Kajsa Ollongren (D66).

Mij lijkt dit een ideale wereld.

Veel beter dan de wereld van voor internet.

Je kunt als burger over een onderwerp alle informatie tot je nemen, de zin van de onzin scheiden en dankzij een redelijk tot goede opleiding en een goed functionerend buikgevoel tot je eigen oordeel komen. De volksverheffing waarover in mijn jonge jaren Joop den Uyl (PvdA) het had, is compleet.

En dat moet van Brussel en Den Haag dus kapot.

En dat gaat kapot.

Hoe?

Doordat ze de macht over internet gaan terugpakken. En door TPO (e.a.) uit te roken.

Ze gaan media keurmerken verstrekken. TPO krijgt natuurlijk geen keurmerk. Sterker: als ik TPO een beetje ken, wíl TPO niet eens een keurmerk.

Ze gaan bedrijven die nu het advertentieverkeer regelen op internet vriendelijk dwingen om alleen nog te (laten) adverteren op media die een keurmerk hebben. Niet meer op TPO dus.

Ze gaan social media-organisaties als Twitter en Facebook vriendelijk dwingen om al die ‘gratis reclame’ voor stukken op TPO tegen te houden. Ze gaan –de korte klap– providers vriendelijk dwingen media zonder keurmerk (en mensen met een hen onwelgevallig weblogje of zonder ‘vinkje’, for that matter) af te sluiten.

En vergis je niet in de moraal van bedrijven die het advertentieverkeer regelen op internet, de social media-organisaties en de providers. Ook daar is het: ‘money rules’ (ik heb een hekel aan Godwins, maar anders wist ik het wel).

Zonder advertentie-inkomsten, zonder bezoekers, zonder te mogen ‘uitzenden’ is TPO kapot.

Nu denk je misschien: maar dat gaan de andere media toch niet pikken? Die komen toch in het verweer tegen zulke maatregelen?

En dan zeg ik: Rosanne Hertzberger. Een miepje van NRC Handelsblad dat met 139 andere mediamiepjes in de kranten van de Belgische (!) uitgevers Mediahuis en Persgroep en op de Nederlandse Staatstelevisie (NOS, VARA) alle ruimte kreeg om te pogen onze vrienden van Geenstijl te killen.

De traditionele media, de vrienden van Brussel en Den Haag, zullen dansen op het graf van de internetmedia en de via internet ‘zendende’ individuen.

Dus ja.

Het zal zo’n vaart wel lopen.

Ze willen de controle terug.

Ze pakken de controle terug.

En jullie?

Jullie staan erbij en kijken er naar.

En later zeggen jullie tegen je kleinkinderen dat je het niet gewusst hat”.

We zijn nu een jaar verder.

Dat keurmerk viel niet zo goed.

Dus ze doen het nu rechtstreeks.

Voortdurend spreken de topmannen van Facebook en Twitter met politici en hun ambtelijke zetbazen over wat zij noemen “de aanpak van terrorisme en geweld” op social media.

Dat klinkt allemaal als volkomen logisch. We kunnen de islamitische landveroveraars en ‘varkensslachterijen’ niet hard genoeg aanpakken, nietwaar?

Tót blijkt dat ze onder ‘geweld’ ook een onschuldig re-tweetje van Geenstijl-voorman Bart Nijman scharen. Of satire. En dan weer niet een ‘Waar blijft de sniper?’-tweet richting de Amerikaanse president Trump…

Dat komt mede doordat Facebook en Twitter NSB-gedrag belonen; linksgekkies houden gecoördineerde acties om zelfs volkomen onschuldig PVV-volk dat vanuit Uruguay een beetje loopt te roeptoeteren permanent van Twitter te laten verwijderen. Andersom gebeurt dat veel minder, deels omdat ‘rechtse’ mensen niet zo van kuddegedrag houden, deels omdat het NSB-gen bij ratio-mensen veel minder breed verspreid is dan bij emo-mensen.

Rustig maar gestaag wordt de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van meningsvorming de nek omgedraaid.

Wereldwijd, in Brussel, in Den Haag.

En als het volk serieus in opstand komt, zoals in Frankrijk, dan gaat op een volstrekt waanzinnige manier de lange lat er over. Of de rubber kogel een oog in.

Geen idee of jullie het inmiddels zien.

Of dat ze het langzaam genoeg doen, en met uit de traditionele media gehouden geweld als ergens iemand zich ertegen verzet, om het niet te laten opvallen.

Je leert het meest van de fouten van je voorgangers, hè?

Groet,

JanD

PS. Klik niet hier.

4 thoughts on “Aan de naïeve Nederlanders

 1. Er zijn en waren vele wegen die naar Rome leiden. Voor Twitter en Facebook zijn ook alternatieven te vinden. Ga maar eens zoeken op internet. Hoe breder de informatie beschikbaar is hoe meer vrijheid van meningsuiting mogelijk is.Stop desnoods met Twitter en Facebook.

 2. Het gaat niet om het vinden van alternatieven voor o.a. Twitter en Facebook -die zullen ongetwijfeld beschikbaar zijn- maar om de mogelijkheid in vrijheid tot meningsvorming te komen. Geen last te hebben van inmenging door de overheid of, meer indirect, via anonieme organisaties & onduidelijke algoritmen. Ik ben overigens wel voorstander om dergelijke fora enigszins te reguleren en bijvoorbeeld bedreigingen, scheldpartijen te verwijderen. Probleem is dat het vaak niet duidelijk is wat nu een bedreiging is of tot hoever een verbale krachtmeting mag gaan. Zowel mensen als algoritmes zijn over het algemeen slecht in het herkennen van sarcasme, cynisme, ironie en nog vele andere vormen van beeldspraak. Van essentieel belang is het dan om duidelijk te laten zien waarom een bepaalde beslissing is genomen, dat er bezwaar mogelijk is en dat er een onafhankelijke beroepsmogelijkheid is. Transparantie dus. En dat kost geld, veel geld. Geld dat organisaties als Twitter en Facebook liever anders willen besteden. De EU zou zich sterk moeten maken voor transparantie en daarmee niet de boodschappers (zoals anonieme reaguurders) aanvallen maar juist ongrijpbare ingewikkelde processen inzichtelijk maken en reguleren in het vertrouwen dat nepnieuws zichzelf wel bestrijdt

 3. Vrijheid van Meningsuiting geldt in de praktijk alleen voor policor sLinks.

  Formeel heeft iedere Nederlander Vrijheid van Meningsuiting maar dit is zo geregeld dat ‘zij’ over ons mogen zeggen en schrijven wat zij willen, maar het omgekeerde niet.

  Zo is het bijvoorbeeld verboden om de moderne equivalent van de moffenhoer, de moslimhoer genaamd Sigrid Kaag, zo te noemen. Terwijl zij wel gewillig haar blanke dijen spreidt en haar kut vochtig wordt van de penetratie van een topleider van een terroristenorganisatie met zeer veel doden op haar geweten. De PLO, München! Met de vertegenwoordiger van die organisatie maakt zij kinderen. Zij is ook voor de vernietiging van de staat Israël, hoewel zij dat natuurlijk in veel diplomatieker woorden uit waar woordjes als BDS vallen.. Die moslimhoer heeft D66 als kopstuk genomen om de partij als minister te laten vertegenwoordigen. Van Mierlo heeft zich zonder twijfel in zijn graf omgedraaid!

  Ook mag bijvoorbeeld niet worden gezegd dat allah een hondelul is en moslims het smegma van die hondelul. Terwijl iedereen die de koran heeft gelezen weet: als allah bestaat dan en slechts dan als hij een hondelul is, en iedereen die in hem gelooft zijn de smerige stinkende substantie van die hondelul genaamd smegma. Als je bij moslim thuis bent geweest en je reukorgaan is zijn functie niet verloren dan ruik je het. Nu zijn moslims sowieso natuurlijk misselijkmakend achterlijk ongedierte en ongedierte dient te worden bestreden. Wij zouden kunnen doen wat de Chinezen doen, namelijk massaal investeren in dat ongedierte om hen naar een hoger plan te tillen door ze in opvoedkampen te stoppen om ze te leren poepen maar wij weten wel beter. Dat soort concentratiekampen kosten veel geld dat wordt gestopt in een zinloos project, want als +1400 jaar laten moslims geen vooruitgang zien, in geen enkele maatschappij waar zij van superieuren kunnen leren, maar vertonen telkens hetzelfde degeneratieve achterlijke gewelddadige pedoseksuele verkrachtende moordzuchtige incestueuze gedrag. Iedereen weet dat debiliteit niet kan worden overwonnen door beter onderwijs, want er is een begrenzing. Die begrenzing kent dat smegma ook, namelijk islam, het nog zwakzinniger broertje van debiliteit. Achterlijker kan je dan niet meer worden want simpeler dan de Grote Voorganger Mohammed, kan niet. Die mafklapper kan toch wel de druiper van die hondelul worden genoemd, zo gestoord als hij was. Elk normaal mens zou niet weten hoe ver hij zich van zo’n anale lekkage moest verwijderen om daar tenminste niet mee te worden geassocieerd, maar er loopt ongedierte op onze aardbol rond dat daar trots op is. Zij noemen zich moslim maar zijn gelijk de diarree van een ebolapatiënt welke best direct door de plee wordt doorgespoelt waar zij zich sowieso meer thuis voelen.

  Het enige effect van het inbinden van Vrijheid van Meningsuiting is dat mensen gaan opletten wie waarom wat censureert. Dat plaatje is natuurlijk smeriger dan gedacht want oproepen tot het vermoorden van Trump wordt natuurlijk goed bevonden terwijl oproepen tot het doden van om het even welk persoon in hun eigen gelederen merkwaardig genoeg dan weer minder wordt gewaardeerd, dus afgestraft met een stilzwijgen en als het even kan strafrechtelijke gevolgen.

  Zo ziet het ware gezicht van de fascist eruit: sLinks en iedereen gelijk maar zij altijd meer gelijk dan de rest.

 4. …..omdat ‘rechtse’ mensen niet zo van kuddegedrag houden….
  🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣

Comments are closed.