Aan de leden van de VVD

Beste VVD-leden,

Op 19 maart 2019 schreef een Tweede Kamerlid van de VVD op Twitter: “De VVD draagt boeren een warm hart toe. Deze mensen staan voor dag en dauw op om ons voedsel te produceren. En dat op duurzame en innovatieve wijze. Deze mensen moeten we niet wegjagen of betuttelen, maar juist koesteren.”

Op 30 maart 2019 zei een ander Tweede Kamerlid van de VVD in een interview met Demo, het ledenmagazine van de D66-jongeren: “Ik ben onwijs trots op onze landbouwsector. Wist je dat Nederland de tweede exporteur van landbouwproducten ter wereld is? Alleen de VS zijn groter. Moet je nagaan wat een innovatiekracht er bij onze boeren zit. Dat wil ik omarmen, niet kapotmaken.”

Het eerste toenmalige VVD-Tweede Kamerlid constateerde gisteren met de hashtag #fail “dat het leven van duizenden boerengezinnen op z’n kop staat” en retweette een bericht dat het kabinet boeren wegjaagt om huizen te kunnen bouwen voor statushouders, terwijl het kabinet niets doet om de instroom van asielzoekers te beperken.

Het tweede toenmalige VVD-Tweede Kamerlid zette gisteren haar krabbel onder het plan van VVD-minister Christianne van der Wal dat de Nederlandse boeren kapot maakt.

Het eerste toenmalige VVD-Tweede Kamerlid is een boerendochter uit Klundert.

Het tweede toenmalige VVD-Tweede Kamerlid is een advocatendochter uit Ankara.

Het eerste toenmalige VVD-Tweede Kamerlid werd bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 bestraft vanwege haar kritische houding in het Toeslagenschandaal (D66-minister Wouter Koolmees ergerde zich volgens de ministerraad-notulen dood aan haar).

Ze kwam niet op de kandidatenlijst.

Het tweede toenmalige VVD-Tweede Kamerlid werd bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 beloond vanwege haar handtekeningen bij alle kruisjes, bijvoorbeeld onder het Klimaatakkoord.

Ze werd zonder fatsoenlijke opleiding minster van Justitie en Veiligheid.

Jullie weten natuurlijk allang over wie ik het heb.

Helma Lodders en Dilan Yesilgöz.

Provincie versus Amsterdam.

Kaplaarzen versus hoge hakken.

Principes versus carrière.

VVD’er versus partijhopper.

Mens versus machine.

Vandaag, op het partijcongres van de VVD, is jullie laatste kans om de boeren niet weg te jagen, maar te koesteren.

Om ze niet kapot te maken, maar te omarmen.

Tenzij jullie vinden dat de VVD is opgericht om (ik citeer jullie partijleider) “weilanden leeg te trekken” voor het huisvesten van een ongelimiteerde stroom asiel- en gelukszoekers.

Ga dan vooral zo door.

Laat Mark Rutte dan vooral de geschiedenisboeken ingaan als de premier die niet alleen de boeren, maar ook vele andere groepen Nederlanders heeft weggejaagd en kapotgemaakt.

En neem na afloop van het congres nog een veganistische bitterbal en een selfie met de Kakelkip.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Het komt jullie echt toe, na zestien jaar Rutte!

UPDATE Ze bestaan nog, VVD’ers die niet knipmessen voor Baas Kaag.

Dank voor jullie donaties!

5 thoughts on “Aan de leden van de VVD

  1. De VVD is de laatste jaren veranderd van een partij voor zelfstandigen en bedrijven naar een partij voor grote bedrijven en CEO’s. De kleine zelfstandige, zoals een boer, wordt aan zijn lot overgelaten. Nu wordt zelfs alles afgepakt.

    En inderdaad is het doel landbouw om te zetten naar stad. Dan komt er een grote afzetmarkt voor de grote bedrijven.

    Totdat er een economische crisis komt en we niet voor ons eigen voedsel kunnen zorgen omdat alles uit het buitenland moet komen.

    Nog een probleem is dat er over NO2 cijfers gelogen wordt. Op de site van de overheid zelf nota bene (redactie: mail me maar voor een link), is duidelijk te zien dat NO2 door verkeer en wonen veroorzaakt wordt. Politiek wenst dit niet te zien, beslist is dat het aan de boeren moet liggen en dan is dat zo.

  2. Simon: terechte vraag. De HEER Rutte en de DAME Kaag e.a. tonen zelf geen enkel fatsoen. Dat wil zeggen: niet naar het Nederlandse volk. Moeilijk om netjes te blijven als het over hun (wan)daden gaat…

  3. Ik moet even reageren op de framing van boeren en van der Wal. De staatsomroep gaat weer helemaal los met hun ‘boze boeren’, ‘demonstranten’, ‘afschuw’, en maakt zelfs vergelijkingen met die idioot met die fakkel bij Kaag. Even wat feiten; de boeren stonden buiten op straat, niemand is op priveterrein gekomen, er waren politieagenten bij die een oogje in het zeil hielden, volgens de politie zijn er geen strafbare feiten gepleegd, er is geen enkel moment sprake geweest van een dreigende situatie, van der Wal had het over ‘trillende kinderen’, ze is bijna 50 dus haar kinderen zijn minimaal pubers, niemand is op haar oprijlaan geweest van haar sjieke miljonairsvilla. Laatste punt; iedereen moet vegan worden en geen vlees meer eten, alleen nog maar groente en fruit en vleesvervangers in de toekomst. Waar komen die groenten dan vandaan? Van Nederlandse boeren? Of alleen nog maar goedkope import en uit fabrieken? Enfin, de staatsomroep kan weer een hele zomer boeren gaan bashen. Het was een beetje ondergesneeuwd door corona en Oekraine. Nu kan men weer helemaal los in de media. Na wappies, Russen en extreemrechts weer een nieuwe volksvijand.

Comments are closed.