Aan de kopschopkakkers

Stelletje kutkakkers,

Vol walging lees ik hoe jullie pappies een legertje aan advocaten in Nederland én Spanje hebben ingehuurd om te voorkomen dat jullie worden uitgeleverd.

Jullie waren blijkbaar stoer genoeg om met een groepje de 27-jarige Waddinxvener Carlo Heuvelman op Mallorca dood te trappen.

Maar daarna vertonen jullie louter pussy-gedrag.

Na de moordaanslag vluchten voor de Spaanse politie door het eerste vliegtuig naar Nederland te nemen (en daar als kutsmoes ‘angst voor corona’ voor op te voeren).

Geen verantwoordelijkheid voor jullie daad nemen door terug in Nederland naar de politie te stappen om je aan te geven, maar hopen dat alle suirveillancecamera’s en mobieltjes van omstanders niet werkten toen jullie Carlo de kist in schopten.

En wel de gevulde portemonnees van jullie pappies aanspreken om dure advocaten in te huren die jullie uitlevering naar Spanje moeten voorkomen.

Waarom dat laatste?

Reizen

Omdat voor het zomaar doodschoppen van iemand in Spanje straffen van 15 tot 17 jaar heel normaal zijn en rechters zich daar niet laten beïnvloeden door zielige verhalen over “tweede kans”, “nog geen strafblad” en “hij is al genoeg gestraft door de publiciteit”.

Zijn jullie volgens buren en vrienden altijd hele lieve jongens van wie ze zoiets nooit verwachtten?

Kunnen jullie mammies jullie geen 15 jaar missen?

Gaat zo’n straf ten koste van een grootse maatschappelijke carrière?

Was het domme pech dat jullie raak trapten toen jullie Carlo’s hoofd als voetbal gebruikten omdat jullie er eigenlijk net naast probeerden te trappen?

Mogen jullie niet levenslang het slachtoffer worden van één zo’n stom incidentje?

Vecht dat legertje advocaten van jullie daarom tegen jullie uitlevering aan het land waar jullie je misdrijf pleegden?

Van die advocaten snap ik het. Jullie zijn handel.

Van jullie ook. Jullie zijn laffe mietjes.

Maar van jullie ouders? Nee. Die hebben jullie toch niet willen opvoeden tot kopschopkakkers die dankzij de poen van pa hun gerechtigde straf ontlopen? Die hebben jullie toch willen opvoeden tot volwassenen die verantwoordelijkheid nemen voor hun daden?

Het lijkt wel of daar in Het Gooi iets in het drinkwater zit.

Sale / Solden juli 2021

Laatst hadden we die Walter van W. met zijn zoon. Lekker streetracen met hun dure wagens, een meisje doodrijden en dan tot de hoogste rechter roethoffen en háár de schuld geven omdat zíj roekeloos gereden heeft.

Ik wed dat dat ook jullie verweer wordt.

Jullie waren weliswaar met z’n negenen, maar Carlo begon en jullie handelden puur uit zelfverdediging.

Een Nederlandse rechter, die nog met één van jullie pappies studeerde of één van jullie mammies tijdens hockeykamp op het ruggetje legde, gaat daar misschien in mee, hopen jullie. Een Spaanse rechter niet.

Daarom hoop ik dat Nederland gewoon netjes meewerkt aan jullie uitlevering en jullie je daar moeten verantwoorden.

Als jullie in Spanje de kopschopkakker uithangen, is er namelijk geen enkele reden om jullie in Nederland te berechten.

Behalve: klassenjustitie.

Zo simpel is het.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als Nederland tóch een fatsoenlijke rechtstaat is en jullie daar een tijdje op water en brood zitten.

UPDATE En wat Harry zegt:

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.