Aan de KLM

Couponactie INT boeken - Juli

Beste KLM,

Als ik in een restaurant net de eerste hap van mijn hoofdgerecht wil nemen en op de lege stoel tegenover me komt een vrouw met een baby zitten die haar linkermem naar buiten gooit om eens demonstratief borstvoeding te gaan zitten geven, ga ik heus niet van vreugde op tafel staan dansen.

Sowieso ben ik meer een billenman.

Maar ik bedoel: het zou best ongemakkelijk voelen, want ik heb mannen van 56 die aan een tweede leg beginnen altijd vrij sneu gevonden en de overige gasten zouden eens kunnen denken dat die mevrouw bij mij hoorde. En dan krijg je praatjes.

Gelukkig gebeurt zoiets niet.

Wat wel gebeurt, is dat elders in het restaurant een vrouw met een baby zit die haar baby borstvoeding heeft.

En dat lijkt mij prima.

Jullie vinden zoiets, zo heb ik begrepen, niet prima.

Jullie schrijven namelijk: “Vanzelfsprekend is het geven van borstvoeding aan boord toegestaan. Echter, als internationale maatschappij vervoeren wij passagiers met vele achtergronden, en niet alle passagiers voelen zich comfortabel wanneer er in hun nabijheid borstvoeding wordt gegeven. Soms zijn er passagiers die zich hierover bij het cabinepersoneel beklagen. Om de rust aan boord te bewaren zal men in zo’n geval proberen een oplossing te vinden die voor iedereen acceptabel is en die respect toont voor een ieders comfort en persoonlijke ruimte. Dit kan betekenen dat we een moeder vragen haar borst te bedekken.”

Ik haakte eigenlijk al af na “echter…”

Daar heb ik namelijk ooit een tegelspreuk over gemaakt.

Hier:

Want wat jullie éigenlijk zeggen is dat als één restaurantbezoeker klaagt dat er ergens in het restaurant een moeder zichtbaar borstvoeding geeft, die móeder zich moet aanpassen.

De klaaggelovige van dienst hoeft niet een andere kant op te kijken, nee, die krijgt gewoon zijn zin.

Met als argument: “de rust aan boord bewaren”.

Een goed argument, want we hebben een kleine achttien jaar geleden nog gezien wat er kan gebeuren als vliegtuigpassagiers boos worden en eisen gaan stellen aan de bemanning. Voor je het weet nemen ze de boel over en parkeren ze de kist in een hoog gebouw.

Toch denk ik: íetsje meer ruggengraat zou jullie sieren.

Want wat is anders de volgende stap?

Groet,

JanD

PS. Ik was gisteren nog even bij Veronica Inside over andere faalhazen: de leden van het Gerechtshof Amsterdam.