Aan de KLM

Beste KLM-directie,

De Telegraaf onthult vandaag dat de KLM vorig jaar september de tickets waarmee de (destijds) illegale asielkinderen Lili en Howick naar Armenië hadden moeten reizen de avond voor hun uitzetting annuleerde.

Mensen met een roze bril zouden dit kunnen uitleggen als een bewijs dat de directie van KLM over een warm hart beschikt. Niet met de oogkleppen op geld verdienen over de rug van twee zielige kinderen, maar gewoon principieel weigeren om mee te werken aan een onmenselijke ‘deportatie’.

Hallelujah, praise the KLM!

Mensen met een gewone bril zien het anders.

Die zien een luchtvaartmaatschappij die er doorgaans totaal geen moeite mee heeft om stoelen te verkopen aan een overheid die mensen terugstuurt naar hun eigen land.

Een luchtvaartmaatschappij die in één geval de al verkochte tickets annuleerde, omdat de publieke opinie na een jarenlange mediacampagne wel erg op de hand van die twee kinderen was.

Kerst

Een luchtvaartmaatschappij die dus terugkrabbelde uit angst voor imagoschade.

Het heeft allemaal niks te maken met een rechte rug, of barmhartigheid, maar alles met marketing.

Al noemen jullie het zelf anders.

“We doen voor elke uitzetting onze eigen risicoanalyse.”

Angst voor twee kinderen?

Angst voor asieladvocaten?

Angst voor “welkom, welkom in mijn land”-vrouwtjes die met mattenkloppers naar Schiphol zouden trekken?

LOL.

Natte tosti’s zijn jullie.

En die rozebrildragers ook.

Ik hoorde EO-presentator Jeroen Snel vanochtend bij WNL al zeggen dat het “fantastisch was dat jullie je hart lieten spreken”.

Zou zo’n kneus nou echt niet doorhebben dat jullie 99 van de 100 keer gewoon de poen pakken als een illegaal wordt teruggestuurd naar zijn eigen land?

Of moet ik -in activistentaal- zeggen: als een mens richting ellende wordt gedeporteerd?

Groet,

JanD

UPDATE O ja, helemaal vergeten: de KLM heeft ‘een zekere reputatie’

PS. Respect voor mijn zakenpartner, die niet buigt voor activistenterreur.

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

4 thoughts on “Aan de KLM

  1. 99 van de 100 keer? Hahaha, dat mocht KLM willen, dat ze 99 keer zo gemakkelijk geld konden verdienen. Dat aantal uitzettingen zou geweldig zijn.

  2. Blijft natuurlijk nog over de 100.000 euro vraag; waar zijn ze de laatste nacht voor hun uitzetting ‘ondergedoken’ na hun ‘vermissing’? Kereltje Pechtold? Voor de KLM/Air Soros is er niks getreurd; hun gestoorde moeder is inmiddels per business class ‘herenigd’ met haar kinderen. U weet wel, de volgens de staatsomroep psychisch gestoorde moeder die niet voor haar kroost kon zorgen. Dat was de reden dat ze uiteindelijk niet terug hoefden. Voor de KLM breken binnenkort weer gouden tijden aan; tientallen gestoorde IS/Daesh vrouwen met hun kroost terug naar Nederland halen. Volgens de staatsomroep aangeduid met het eufemisme ‘strijders’ en ‘strijdgroeperingen’. Alsof het een of andere padvindersclub is. Ooh Camiel Eurlings, wat missen we je bij KLM. Ps. Rutte hoe beviel je speciaal gecharterde toestel naar de klimaattop in Madrid? Waren de Gin Tonics koel genoeg? De stewards knap genoeg? Ach, ik snap je wel. Dat beetje CO2 en stikstof extra. De Thalys/TGV/AVE is ook ‘zo’n gedoe’ en zo omslachtig allemaal tussen het gewone plebs.

  3. Toch een kanttekening: waarom is dit nu in de openbaarheid gekomen? Wie heeft hier belang bij?
    KLM vliegt namelijk niet rechtstreeks naar Jerevan in Armenië. De verantwoordelijkheid had namelijk gemakkelijk afgeschoven kunnen worden naar haar partner Air France die deze bestemming wel in haar dienstregeling heeft.
    Lili en Howick hadden vanaf Schiphol met Air France naar Parijs en vanaf daar naar Jerevan kunnen en moeten vertrekken.
    Ik ben zelf een aantal malen in Armenië geweest. Goede ervaringen daar gehad. Ik zie geen redenen -anders dan economische- om mensen niet naar dat land terug te laten gaan.

Comments are closed.