Aan de kiezers (8/10)

 Computer algemeen

Beste kiezers,

Misschien hadden jullie het nog niet door, maar ik wil dat het huidige kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verdwijnt, voor het te laat is.

Waarom? Omdat Rutte 3 begeesterd is geraakt door de klimaatmaffia, de migratiemaffia en de Brusselse maffia.

En dat wordt nog erger na de verkiezingen van woensdag, want dan kan dit kabinet sowieso niks zonder de steun van het vréselijke GroenLinks van het reken-, taal- en kluswonder Jesse Klaver.

Het Klimaatakkoord, dat ons van het gas, uit de auto en in de financiële misère gaat storten, moet van tafel. En dat lukt alleen als er een wederopbouwkabinet komt van VVD (de oude VVD dan), FvD, PVV, CDA en SGP. Dat is gezien de peilingen een reële optie, dus dat hoeven we alleen (via de getrapte Eerste Kamerverkiezingen) maar even te regelen. En ja, op zo’n kabinet valt ook heel veel kritiek te hebben (ik zal de eerste zijn), maar het alternatief (Jesse 1) is duizend keer erger.

Ik krijg regelmatig de vraag: “Wat moet ik dan stemmen?”

Nou moet je van mij helemaal niks, maar als je niet wilt dat ‘Rutte 3’ ‘Jesse 1’ wordt, is het slim om op een partij te stemmen die géén gedoogsteun (of erger) gaat geven aan Rutte 3.

FvD, PVV, SP, 50PLUS en Partij voor de Dieren liggen dan het meest voor de hand. De vraag is: in hoeverre vertrouw je politici die dat (min of meer) beloven? Het blijven immers politici 🙂 Dat moet je zelf maar beoordelen.

Ik krijg ook regelmatig de vraag: “Wat stem je eigenlijk zelf?”

Aangezien ik er een groot voorstander van ben dat journalisten transparant zijn, zal ik dat hier maar gewoon vertellen.

Ik stem deze keer PVV.

Dat heeft te maken met mijn hang naar vrijheid, mijn voorliefde voor underdogs en mijn verloren geloof in de integriteit van politici.

Ik heb begin vorig jaar The Post Offline opgericht. Een ‘verzetskrantje’. In eerste instantie omdat de huidige politieke elite in Den Haag en Brussel steeds nadrukkelijker de vrijheid van meningsuiting (VvMU) en vooral de vrijheid van meningsvorming (VvMV) begon aan te tasten.

Hoe bizar het ook klonk: alleen met een papieren krantje, waarvan de inhoud bij de lezers thuis wordt bezorgd en dat zonder advertenties kan bestaan, kun je voorkomen dat de overheid de verspreiding van je ‘content’ kon (laten) verhinderen en dat de overheid weet wie wat leest.

In Nederland is D66-minister Kajsa Ollongren de verpersoonlijking van het in ‘1984’ door George Orwell adequaat beschreven kwaad. De énige politicus die dit kwaad vanaf de eerste dag bestrijdt, is PVV’er Martin Bosma. Verder niemand.

Martin Bosma komt op voor de vrijheid die mij zo lief is en die de politieke elite aan banden aan het leggen is, met onder veel meer het nepnieuws over ‘nepnieuws’, de eisen aan internetbedrijven om onwelgevallige meningen te ‘deplatformen’ en de dreiging met wettelijke censuur- en strafmaatregelen zoals die in Frankrijk en Duitsland al gelden. Hij is op het gebied van de VvMU en de VvMV wat CDA’er Pieter Omtzigt op het MH17-dossier was tót die zich vanwege de coalitiebelangen liet wegmanipuleren.

Nu ik toch namen noem: Fleur Agema.

Terwijl de politieke elite de gezondheidszorg uitsluitend nog met de rekenmachine benadert, doet PVV’er Fleur Agema dat ook met haar hart. En dan niet alleen in verkiezingstijd, zoals D66-voorman Rob Jetten en CDA-minister Hugo de Jonge begin deze maand, maar altijd.

Daarmee is zij één van de heel weinige politici die echt opkomt voor de generatie die het hardst geraakt wordt door de bezuinigingen op de zorg: de generatie die dit land heeft opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog.

Zet de kilte van GroenLinks-jonkvrouw Corinne de Jonge van Ellemeet (beter bekend als ‘Corinne Ellemeet’, want dat klinkt wat volkser) met haar plan om geriaters verplicht te laten ‘meekijken’ bij 70-plussers die in het ziekenhuis komen voor een nieuwe heup of chemotherapie eens tegenover de bevlogenheid van Fleur Agema voor mensen die het minder goed hebben getroffen in het leven. Dan zou je je toch juist dood schamen als je op GroenLinks stemt?

En dan de man die -op Theo van Gogh na- het beste bewijs is dat de vrijheid waarmee ik ben opgegroeid niet meer vanzelfsprekend is: Geert Wilders. Sinds oktober 2004 krijgt de PVV-leider 24 uur per dag, 7 dagen per week de meest verregaande beveiliging die in dit land mogelijk is. Later dit jaar ‘viert’ hij zijn derde lustrum als gevangene van de uitwassen van de islam.

Waar al die leden van de politieke elite de Nederlandse bevolking keer op keer kunnen bedonderen op hun route naar hun volgende door partijgenoten geregelde baantje, staat op alleen maar de méning van Geert Wilders letterlijk de doodstraf.

Alleen dat al is reden genoeg om uit solidariteit eens een keer op de PVV te stemmen.

Het verschil met eerdere gelegenheden is dat het nu ook echt zin heeft. Een stem op de PVV is niet alleen een proteststem, waarmee premier Rutte net zo hard lachend zijn kont afveegt als met de uitslag van referendums. Een stem op de PVV is ook een stem die binnen een paar maanden een einde maakt aan het bewind van het VVD/CDA/D66/ChristenUnie-kabinet.

Als er namelijk ooit een mogelijkheid was te zorgen dat het kabinet in de Eerste Kamer haar meerderheid verliest, dan is het nu. Zélfs met de steun van GroenLinks én van de PvdA, die in Rutte 2 alles en iedereen in Nederland verloochende, is een meerderheid van 38 zetels in de Eerste Kamer twijfelachtig – als de boze, bezorgde en teleurgestelde kiesgerechtigden tenminste van hun luie reet komen om die zes partijen weg te stemmen.

Dat verdienen ze, omdat ze bijvoorbeeld rond het Klimaatakkoord het meest ranzige politieke spel speelden dat je je maar kunt indenken. Zonder dat wij er ook maar één keer over hebben kunnen stemmen, jagen ze de Nederlandse burgers van het gas, uit de auto en op hoge kosten omdat een maffiose combinatie van klimaatindustrie en klimaatsekte handel respectievelijk karmapunten ruikt. En daarbij regeert de leugen natuurlijk weer, met die van Mona Keijzer over de energierekening als eerste, maar zeker niet laatste, voorbeeld.

Het bestuur is er niet meer voor de burger, de burger is er voor het bestuur.

Ik wil echt dat dat stopt.

En ik geloof dat het beste signaal een strategische proteststem op de PVV is.

Dat is de kortste weg naar de val van het kabinet, naar nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer en naar een wederopbouwkabinet van VVD, FvD, PVV, CDA en SGP.

Het is ook wel een dingetje.

Ik heb namelijk ooit geschreven dat ik (bij wijze van spreken) de benen van mijn kinderen zou breken als ze PVV zouden stemmen. En nu ga ik het dus zelf doen…

Gedwongen door de VVD van Mark Rutte, die de side-kick van Groen Links is geworden.

En door mijn tegendraadse karakter.

Het is voor een teleurgestelde vrijheidshunkeraar namelijk véél makkelijker om FvD te stemmen. Misschien na woensdag wel de grootste partij van Nederland.

Maar ik kies dan toch liever voor solidariteit met mensen als Martin Bosma, Fleur Agema en de man die levenslang heeft, Geert Wilders.

En ik kom daar open voor uit.

Is dat zakelijk handig? Ach, ik wil niet eens werken voor opdrachtgevers die menen zich te mogen bemoeien met mijn politieke keuzes – wel voor de leden van ‘mijn’ krantje 🙂.

Kost dit vrienden? Dat waren dan geen vrienden.

Peter R. de Vries (verder een eersteklas luldebehanger) heeft op zijn been de tekst ‘On bended knee is no way to be free’ laten tatoeëren.

Dat is ook hoe ik leef.

Dus ik stem, uit protest en met gezonde tegenzin omdat ik vind dat Wilders moslims te veel over één kam scheert, PVV.

Maar ik snap FvD-stemmers (en SP’ers) ook heel goed.

Eigenlijk snap ik vooral VVD’ers niet.

Die stemmen woensdag namelijk gewoon op Jesse Klaver.

Groet,

JanD

PS. Mevrouw Dijkgraaf vroeg of ik jullie nu wel op de donatiemogelijkheid ging wijzen. “Dat kan weleens handig zijn”, zei ze. Maar zo ben ik niet.

15 thoughts on “Aan de kiezers (8/10)

 1. Beste Jan,

  Vandaag zal ik voor de laatste keer mijn steun uitspreken – en beargumenteren- voor je uitstekende betogen. Woonde ik nog in Rotterdam, dan was ik zeker meegelopen in geel hesje. Overmorgen zal ik doen wat ik moet doen, en dan hopen en bidden dat de Rutte era eindelijk ten einde komt.Weg met deze geleiglibberige dwangleugenaar.
  Ik besluit met het volgende. Een psycholoog heeft me ooit uitgelegd dat de dimensie introvertie/extravertie, een normaalverdeling is (de bekende klokvorm). Hij was het met me eens dat Rutte een voorbeeld is van iemand aan de rechterkant van de verdeling. Onvermoeibaar high op sociaal gebabbel: hoi, hai, alles goed, hoe is het. Schuif je nog iets verder naar rechts, dan kom je in het spectrum van de manipulatieve, altijd snel aangepaste onzichtbare sociopaten, de ideale schoonzoonburgers met duistere gewelddadige driften. Deze uitleg zette mij verder aan het denken over mijn intuïtieve afkeer van Rutte. De man zet mijn hele wezen op scherp.
  Jan, ik blijf je briefjes uiteraard graag lezen en wens jou, ons en Nederland zoveel beter dan nu – qua “leiders”.

 2. Ik zou willen dat ik mij ideen zo duidelijk kon verwoorden, maar als een ander dat kan is het ook goed.
  Perfect.
  Dan moet ik mij maar op een andere manier inzetten.

 3. Ik twijfel ontzettend tussen FvD en PVV. Ik denk dat FvD meer kan bereiken, want (nog) geen cordon sanitair. Maar ik vertrouw ze niet. Het zou me niets verbazen als die binnen no time zijn onderdeel zullen zijn van het door hen nu zo verketterde partijkartel.
  Na het lezen van de motivatie van zowel lid nr. 1 als die van lid nr. 2 werd de twijfel alleen maar groter.
  Maar ik denk dat ik toch ook voor de underdog ga. Vanwege Martin B, Fleur A, Geert W, maar ook zeker Harm B.
  En bij ons in de provincie de nummer 4 op de lijst. Een jonge knul die zijn bek open durft te doen en zich niet laat intimideren. Zoals hij de afgelopen jaren al heeft bewezen.

 4. Ik leg mijn lot niet in handen van de haagse maffia. Ik stem provinciaal. het zijn tenslotte provinciale verkiezingen. PARTIJ VOOR HET NOORDEN

 5. Goed zo Jan.
  Ik ga vandaag weer verder plakken en borden ophangen. Het is een nare, lastige klus vanwege de harde wind. Ik vind dat ik het MOET DOEN. Ik ben 70 jaar maar toch zit ik niet de hele dag op mijn luie kont om maar af te wachten.
  Mensen, trek ten strijde! Kom me helpen met plakken en borden ophangen. (Kop van Noord Holland).

 6. Heb hulp nodig bij plakken en borden plaatsen STEM ZE WEG (kop van Noord Holland)!
  Wie heeft tijd over vandaag?

 7. Dank beste Jan voor je openhartig en helder betoog. Ik kan me er voor het grootste deel in vinden, alleen ga ik woensdag met rode stip voor FvD. Jouw bewondering voor Bos- en Agema onderschrijf ik, maar ja ik ben nou eenmaal geneuveld voor die twee eigenzinnige snuiters van ‘Forum’. Bovendien wil ik het deze keer vooral met mezelf – en nog veel erger, met meisje des huizes – eens zijn. Ga onverschrokken heer Dijkgraaf.

 8. Hartelijk dank, Jan voor dit sublieme ‘briefje’. Gezien de lengte kunnen we beter spreken van een ‘brief’, maar dit terzijde.
  Je verwoord m.i. precies de twijfels en vragen waar veel kiezers mee zitten en die, net als jij, hun keuze inmiddels al hebben gemaakt. Daarbij komt dat ik eerst nog eens moet zien of FvD niet een soort D66 2.0 wordt. Kan me heel goed de opkomst van D66 herinneren, ik heb dat bewust meegemaakt en verwonder me nu dagelijks wat er de laatste decennia met de erfenis van HAFMO is gebeurd.
  Ik hoop dat woensdag een keerpunt gaat worden!

 9. Al heel lang heb ik het gevoel dat links en rechts na de oorlog eens verwisseld zijn.
  Ik bedoel, waren verzetsmensen altijd links of waren dit juist de mensen die nu ook in opstand komen. Ik bedoel, als links in de oorlog wat kritischer was geweest waren er dan minder joden vermoord. Op dit moment volg ik hunting hitler en ik moet zeggen dat het me hele ander kijk op organisaties zoals het rode kruis, paus en media geeft. echt een aanrader: https://www.youtube.com/watch?v=bXmo9sCMjIM

  Hitler is naar argentinie gevlucht via denemarken en spanje. Bariloche waar maxima en Willem alexander elkaar ontmoet hebben heeft hij ondergedoken gezeten.

 10. Jan,
  Ken jij het boek “Warum.schweigen die Lämmer”, van professor Rainer Mausfeld. Een aanrader voor degenen die kritisch zijn over politici van het kartel en die de mainstream media niet meer vertrouwd, omdat ze steeds de gevestigde partijen ondersteumen.
  Gtet, Tjeerd van der Meulen.

 11. Wilders verdiend het gewoon, hij zal drastische maatregelen nemen en die zijn hard nodig.

 12. Ben je niet bang dat een stem op FvD of PVV júist een stem op Klaver is? Immers, het is vrijwel ondenkbaar dat FvD of PVV straks willen of kunnen meeregeren in de provincies of in Den Haag (ik zit zelf in Provinciale Staten en geloof me: de PVV wil echt niet. Ze vinden een plek in de oppositie veel comfortabeler omdat men dan compromisloos politiek kan bedrijven. Jammer dat je dat punt niet aanroert). Dus wanneer VVD, D66, CDA et al hun meerderheid verliezen zal men niet kunnen terugvallen op eventuele (compromis)steun van FvD en PVV, en is men automatisch aangewezen op PvdA, GroenLinks, PvdD (help!), etc. Een stem op FvD of PVV is dus indirect een stem op Jesse, zou je kunnen zeggen. Als je dan toch strategisch wilt stemmen, stem dan een middenpartij. Zodat ook PVV en FvD merken dat men niet weg kan komen met een simpele hashtag #stemzeweg maar dat ze er echt iets voor moeten doén om op den duur echt invloed te kunnen hebben.

Comments are closed.