Aan de kiezers (6/10)

Beste kiezers,

Gisteren kwamen de ratten weer eens uit hun holen.

De Joshua Livestro’s. De Arnoud van Doorns. De Sjors Frölichs. De Leo Lucassens. (Hans Nijenhuis zat even in zijn hok…)

Ze wisten niet hoe snel ze de link moesten leggen tussen Nederlandse journalisten en politici en die Australische rechts-extremist die in Nieuw-Zeeland een barbaarse aanslag op onschuldige mensen pleegde.

De vraag op zo’n dag is niet óf Wierd Duk, Thierry Baudet en Geert Wilders de schuld krijgen, maar wie van de Nederlandse vingerwappers de grootste ransaap is.

Ik nomineer: Hein Westerouen van Meeteren.

Voor deze tweet:

Nu zult u denken: ken ik die naam niet ergens van?

Dat zou goed kunnen. Als u oud genoeg bent.

Hein was, als Hein van Meeteren, tussen 1997 en 2001 deelnemer aan het destijds razend populaire VARA-programma Lagerhuis, het programma van Paul Witteman dat ook de Haagse hooligan Henk Bres op de kaart zette.

Maar Hein was ook journalist (bij, je zou het niet verwachten, NRC Handelsblad).

En politicus.

Mogen jullie één keer raden bij welke partij.

Juist.

Wat meldt namelijk Wikipedia over Hein van Meeteren?

“Van Meeteren stelde zich in 2001 tegenkandidaat naast Thom de Graaf als lijsttrekker voor D66 en in 2002 en 2003 was hij kandidaat-Tweede Kamerlid voor D66. (…) In mei 2006 presenteerde hij zich op het D66 voorjaarscongres als kandidaat-lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen. Uiteindelijk werd Alexander Pechtold gekozen als lijsttrekker, Van Meeteren eindigde als derde met 221 van de 3.823 stemmen (2.009 voor Pechtold en 1.752 voor Van der Laan)”.

Het is al een tijdje geleden. En hij heeft inmiddels, voor de tweede of derde keer, zijn lidmaatschap opgezegd.

Maar hij heeft nog altijd zijn D66-streken.

Al is er, qua ransaap, binnen die partij inmiddels een waardig opvolger voor Van Meeteren opgestaan: Sjoerd Sjoerdsma.

Toch stemmen er nog mensen op die partij…

Denk daar maar eens over na 😉

Groet,

JanD

7 thoughts on “Aan de kiezers (6/10)

 1. Grappig hoe Hein van Westerouwen van Meeteren in zo’n korte tekst haat wil veroordelen met .. haat.

  Typetjes als Hein van Westerouwen van Meeteren krijgen in het algemeen pas inzicht in hun gedrag als hetzelfde met hen wordt gedaan. Stel dat bv iemand een prijs op het hoofd van Hein van Westerouwen van Meeteren met de tekst “wegens haatzaaien: levend of dood” en hij hoort dat er op hem wordt gejaagd en dat dit zo ernstig is dat hij moet onderduiken, misschien zelfs met vrouw en kinderen.

  Zou dat een moment zijn dat Hein van Westerouwen van Meeteren tot bezinning komt? Erkent dat hij dit aan zichzelf te danken heeft en dat diegenen die op hem jagen groot gelijk hebben? Dat hij eigenlijk een stuk afval in onze samenleving is? Dat de wereld beter af is zonder Hein van Westerouwen van Meeteren? Maar dat hij te laf is om er zelf een einde aan te maken omdat als er een hemel zou bestaan God hem rechtstreeks de hel in zou trappen met de boodschap: extra zwaar en nooit retourneren.

  Helaas voor de wereld zal Hein van Westerouwen van Meeteren nooit tot bezinning komen omdat hij nu op een leeftijd is dat wijsheid niet meer tot hem komt maar juist van hem weggaat. Misschien is dat wel de reden van de haatzaaierij van Hein van Westerouwen van Meeteren: hij wordt vergeetachtig, wat verward, is regelmatig in zijn huis aan het ronddolen zonder doel.

  Nu kunnen wij de dijken rond het huis van Hein van Westerouwen van Meeteren, maar hoewel de gedachte hieraan aanlokkelijk is, zijn wij niet zo benepen. Bovendien, wat is een betere reclame welk een haatpartij D66 eigenlijk is dan Hein van Westerouwen van Meeteren?

  Daarom: ga door Hein van Westerouwen van Meeteren. Blijf doen waar je het beste in bent Hein van Westerouwen van Meeteren.

  Luldebehanger

 2. dat durf ik ja..ben geen racist.. ECHTE vluchtelingen moeten ALTIJD geholpen worden. dat is waar beide partijen voor staan. niet de gelukszoekers waar ons land voor open moet staan volgens velen. en wat mij nu het meeste verbaasd is de reactie op deze vreselijke aanval van alle gezagsvoeders. waar was de verontwaardiging bij alle aanslagen die de laatste jaren er zijn geweest door islam extremisten.aanslagen die ieder weldenkend mens niet toeschrijft aan ALLE islam gelovige. en nu er voor het EERST een aanslag door een rechtsextremist is gepleegd word er direct met een vinger naar de pvv en fvd gewezen. 2 partijen die totaal niet oproepen of aanzetten tot haat. nee..ze komen juist op voor een rechtvaardig integratie beleid. waar de laatste jaren totaal geen sprake van is geweest..dus deze kortzichtigheid en gebrek aan kennis over deze partijen maakt deze stelling van je een teken van domheid

 3. Dat is grappig. Qua inhoud magere Hein was in de nineties bijna- lijsttrekker van de Groenen ( met zijn tegenvoeter Roel v Duijn). De Groenen waren een wat consequentere versie van Groen Links. Hein met de adellijk aandoende achternaam zei wel eens wat provocerend dat hij van auto’s hield, zo is hij me bijgebleven 😀

 4. Stem uitbrengen maar zeker niet op de haatzaaiers van Democraten 666.
  De 6 zegt genoeg 1×6 is haat 2 x6 dubbel zoveel haat en zooooo dom.

Comments are closed.