Aan de kiezers (5/10)

Beste kiezers,

Begint volgende week eindelijk de ‘Nederlandse Lente’?

Er is alle reden om optimistisch te zijn!

Er hóeft namelijk helemaal geen kabinet ‘Jesse 1’ onder leiding van Mark Rutte te komen.

Onderzoeksbureau Ipsos kwam bij de laatste peiling tot 39 van de 75 zetels in de Eerste Kamer voor een coalitie van VVD (13), PVV (9), FvD (8), CDA (7) en SGP (2).

Trekken we dit door naar de Tweede Kamer, dan komen deze vijf partijen op 78 van de 150 zetels. Twee meer dan de huidige coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. En 22 (!) meer dan de huidige coalitie volgens Ipsos nu in de Tweede Kamer zou scoren.

Ofwel: een gezond-verstandkabinet is (voor het eerst sinds járen) dichterbij dan we denken.

Dan kan de klimaatsekte teruggeschopt worden in haar hok. Dan kunnen we stoppen met die open grenzen voor iedereen die op zoek is naar gratis wonen, gratis zorg en gratis geld. Dan kunnen we een nog verdere overdracht van bevoegdheden aan Brussel tegenhouden.

Hoe fijn moet het voor de VVD zijn dat het weer een ouderwetse liberale volkspartij kan worden, in plaats van het schoothondje van Jesse Klaver? Hoe fijn moet het voor het CDA zijn dat het weer de meest sociale partij kan zijn in het kabinet, in plaats van de grijze muis in het midden? Hoe fijn moet het voor de PVV zijn dat het het beleid mede kan bepalen, in plaats van te moeten schreeuwen aan de zijlijn? Hoe fijn moet het voor FvD zijn dat het (net als de Vijfsterrenbeweging in Italië) zo snel al regeringsverantwoordelijkheid mag dragen, in plaats van het volgende slachtoffer van een cordon sanitaire te worden? Hoe fijn moet het voor de SGP zijn dat het wat van de ouderwetse normen en waarden in beleid kan vervatten, in plaats van louter preken voor eigen parochie?

Ja, het vereist even een omslag in het denken.

Ja, het vereist even wat excuses voor domme uitspraken in verkiezingstijd.

Ja, het vereist even wat minder naïviteit over de uitwassen van de islam bij de één en wat minder starheid over de islam in het algemeen bij de ander.

Maar daar moeten die partijen in het belang van het land toch toe bereid zijn?

Het is na 20 maart namelijk ‘Knipmessen voor Klavers Klimaatsekte’, of het is kiezen voor de belangen van Nederlandse bevolking en zorgen dat er ook snel Tweede Kamerverkiezingen komen.

Niemand heeft het er deze dagen over, maar een verstandig, vaderlandslievend ‘wederopbouwkabinet’ is dichterbij dan we denken.

En als we dan Edith Schippers minister-president maken (eindelijk een vrouw!), kan Mark Rutte in Brussel gaan doen wat VVD’ers éigenlijk willen: op de rem trappen.

Jullie hoeven alleen maar massaal op de PVV of FvD gaan stemmen (of desnoods op de SGP).

Dat heet: strategisch stemmen.

Wie dat niet doet, moet verder niet meer zeuren als Jesse (en Jetten) ons straks in de ellende storten. En onze kinderen en kleinkinderen nog dieper…

Het is nu of nooit!

Groet,

JanD

PS. Korter spul bij de buren 🙂

6 thoughts on “Aan de kiezers (5/10)

 1. VVD zal nooit met PVV in zee gaan.
  Dus dat gaat het niet worden…..
  Strategies stemmen was ik al van plan om te kijken of dat helpt tegen dit kabinet.

 2. Bijzonder sterk stuk.

  Niks aan toe te voegen behalve inderdaad: STEMMEN volgende week op de PVV of FvD gaan stemmen (of desnoods op de SGP)!!!

  Want vrijheid begint met kiezen voor vrijheid 🙃😇🥰🥂

 3. Het is tegen mijn principe om te stemmen voor iemand die alleen maar open deuren inschopt, (wat W. al jaren roept hoort hij allemaal in de straat en hij heeft toevallig een parlementszetel dus roept hij het daar gewoon), maar verder met geen enkele oplossing komt. Het lijkt mij dan beter om desnoods maar voor de ouderen partij 50+ te stemmen

 4. Inmiddels: FvD 13, VVD 12, CDA 9 PVV 5 = 39. Meerderheid dus! Maar dan heb je ook nog: 50+ 2 en SGP 1 = 42. Als vvd niet links geworden was, was dat echt wel rechts! Doe dit eens keer 2 voor Tweede Kamer. 78. plus 6 die gedogen. = 84. er moet en kan dus een reali-rechtse coalitie komen. en dan: draining the swamp. subsidies droogleggen aan allerlei NGO’s, belangenclubs, denktanks, asiel-industrie, klimaat-industrie, enz. schoolboeken herschrijven. neutraal onderwijs op straff van ontslag. de Lange Mars van Gramsci maar dan op rechts. 30 jaar herstel nodig. geeft niet. rechts verdient het geld. links geeft uit. dat gaan we hen even duidelijk maken nog…

Comments are closed.