Aan de Kakelkip

Dier

Yo, Kakelkip!

Toktok. Toktoktoktoktok. Tok. Toktoktoktoktok. Toktok. Toktoktok. Toktoktoktokok. Toktoktoktoktok. Tok. Toktoktoktoktok. Toktok. Toktoktok. Toktoktoktoktok. Tok. Toktoktoktoktok. Toktok. Toktoktok. Toktoktoktokok. Toktoktoktoktok. To…

Oh, wacht, voor de meelezers even in mensentaal!

Op 1 februari toktoktokte je in De Telegraaf en op Twitter: Mijn bezoek aan de Italiaanse anti-maffia commissie heeft veel info opgeleverd. Ook Nederland heeft specifieke wetgeving nodig: speciale cellen voor drugsbazen, betere beveiliging van kroongetuigen en hun omgeving, zorgen dat advocaten veilig kunnen werken en meer!”

Gisteren toktoktokte je op Twitter: “Vanavond zit ik bij Jinek aan tafel om te vertellen over ons bezoek aan Italië. Zij hebben veel ervaring met het aanpakken van de maffia. We gaan aan de slag om hun anti-maffiawetgeving uit te werken in Nederland. Ik houd jullie op de hoogte over de vervolgstappen!”

Uren voor je bij Jinek al toktoktokkend de misdaadbestrijder zat uit te hangen en je haar goed zat te doen, lekte uit hoe succesvol de misdaadbestrijding in Nederland na een kleine tien jaar op rij onder een premier van jouw partij, de VVD, is.

Ik citeer de Staatsomroep: “Voor de derde keer heeft het Openbaar Ministerie foto’s van kroongetuige Nabil B. in het strafdossier van de Marengo-zaak gestopt. Dat dossier is verstrekt aan de rechtbank en de verdediging in de zaak. (…) Het Openbaar Ministerie heeft aan de rechtbank en de verdediging gevraagd of zij de cd-rom kunnen teruggeven in ruil voor een exemplaar waar de foto’s niet in staan. (…) Het Landelijk Parket van het OM neemt de fout hoog op en onderzoekt de zaak.”

Om met jullie demente ome Ivo te spreken: “Powerrrr!”

Of in jouw taal: “Toktoktoktoktok…”

Ik zou dolgraag tegen je zeggen: “Ach mens, ga toch koken!”

Maar ja…

Een ei kunnen leggen, is wat anders dan een ei kunnen bakken.

Groet,

JanD

‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen

4 thoughts on “Aan de Kakelkip

 1. Probleem is niet Dilan. Ik geloof best dat zij oprecht haar werk en haar best doet. Probleem is dat zij bij de verkeerde partij zit. Een partij met twee gezichten, waarvan het liegen en opportunisme bij de leider zo diep zit verankerd dat het een ideologie-loze en daarmee stuurloze en richtingloze partij is geworden waar het behouden van de macht het doel is en politiek slechts het middel.

  Deze rot zie je ook bij onze oosterburen. Ooit was het dogma voor het CDU: wij laten geen politieke partij rechts van ons ontstaan dus ontnemen wij door onze (rechtse) politiek alle zuurstof rechts van ons. Nu is Merkel net als Rutte en zoveel andere politici links van het midden gaan zitten om van alle walletjes te kunnen mee eten. Dat dit ten koste van de grondslagen en doelstellingen van de partij en van datgene waar zij voor staan gaat is minder belangrijk dan de macht en aanzien. Merkel zal ter zijner tijd worden herinnerd als de meest destructieve naoorlogse Bundeskanzler omdat zij zuurstof heeft gegeven aan het onder haar explosief groeiende neo-nazisme, aangewakkerd door de met antisemitisme doordrenkte koran. Een samenwerking uit Nazi-Duitsland die door de ongeremde import van hele ons vijandige volksstammen weer tot leven bloeit. Het democratische fundament in heel Europa schudt op haar grondvesten, niet door het ontstaan van ‘populistische’ partijen maar door het verzaken en het verraadt van de gevestigde politiek. Strijd is onvermijdelijk en burgeroorlogen niet onwaarschijnlijk. De nieuwe vijanden die op ons grondgebied vegeteren en doelbewust heimelijk onze democratie en vrijheden ondermijnen gaan niet vrijwillig weg. Geruststellend is dat er hele generaties jeugd opgroeit die niet van plan is dit zonder slag of stoot weg te geven waar onze voorouders voor zijn gestorven en bereid lijken dit met geweld te verdedigen. Zoals gebruikelijk fungeert links weer als werktuig van de (dit keer religieus extremistische) vijanden maar ook daar prikken de nieuwe generaties, met uitzondering van de zwakkere indoctrineerbare sneeuwvlokjes en verwarden, haarfijn doorheen.

  Er komt een tijd dat het met de Turkse vlag op de Erasmusbrug zwaaien tot gevolg heeft dat je er direct vanaf wordt geflikkerd . En laten we hopen dat die nieuwe generaties dat ongedierte meteen op een paal spiets zodat die ook die Turken weten dat ook deze islamitische invasie is gestopt!

 2. De VVD had altijd 4 stokpaardjes waarmee ze elke verkiezingen ingingen omdat ze wisten of hoopten dat het kiezers aansprak. Minder belastingen, minder overheid, minder regels en law & order. Onder Rutte zijn al deze parade paardjes bij het grof vuil gezet, net zoals D66 hun parade paardje het referendum naast hun andere parade paardje de gekozen burgemeester ook bij het grof vuil gezet.

  Minder belastingen, minder overheid, minder regels zijn geruisloos afgevoerd nu de VVD ontdekt heeft hoe leuk het is om geld uit te geven, extra ambtenaren mee te laten gluren en mensen de les te lezen. Daarom kan de VVD kennelijk zonder problemen met de ex-communisten, ex pacifisten en ex-radicalen van GL aan de onderhandelingstafel zitten en zelfs bijna met hen in een kabinet zitten. Maar Law & Order is toch echt door eigen onvermogen de VVD uit hun handen ontglipt. Natuurlijk proberen ze deze kaart nog steeds te spelen, maar zelfs zij die nog steeds in de Staatsomroep geloven kan het niet ontgaan zijn dat er nu toch echt een hele serie van VVD ministers is geweest op justitie die er een potje van hebben gemaakt. En ik weet niet of dat het komt door onvermogen van de bewindslieden of dat de ambtenaren van dit departement er gewoon net zo’n potje van maken als bij de belastingdienst. Misschien een combinatie van beiden, hoewel Opstelten volgens mij toch echt niet zo incompetent was. Kennelijk moet voordat we weer law & order op straat krijgen er eerst law & order op het departement gemaakt worden door een minister die supersterk in zijn schoenen staat met de bevoegdheid om met een kettingzaag het dode foute hout daar weg te zagen. Waarbij ik me dan weer afvraag of de VVD uberhaupt zo’n zwaargewicht heeft, want het grootste zwaargewicht is natuurlijk Rutte zelf. En die houdt niet zo van concurrentie. Zo’n zwaargewicht zou wel eens ideeën kunnen krijgen dat die een mes in de rug van Rutte zou kunnen plaatsen en zelf in het torentje kan gaan zitten.

  Politieke opvolging van een zeer succesvolle premier is altijd lastig voor een partij. De Grote Leider blijft het liefste het langste zitten, wat weer slecht is voor de opvolging, want die moet toch tijdig worden klaargestoomd. Maar een kroonprins die te lang moet wachten is daar zelf nooit zo blij mee. In de UK zagen we dit in de machtstrijd die uitbrak tussen Tony Blair en Gordon Brown, waarbij de 1e graag zijn 3e termijn wou uitzitten en de 2e geen zin had om nog eens 5 jaar op financiën te blijven zitten. In Nederland hadden we kroonprins Elco Brinkman die door grote voorganger Ruud Lubbers werd afgeserveerd met een mes in zijn rug. De grote roerganger heeft het liefst dan ook geen kroonprins en rivaal die klaarstaat in de gang, want hoe langer die moet wachten hoe groter de kans dat de grote roerganger moet oppassen voor het mes in de rug. Dus zorgt de grote roerganger er meestal voor dat zijn ministers en fractievoorzitters niet al te competent en mediageniek zijn zodat ze geen gekke ideeën krijgen. Dan maar liever een loser op Justitie, want chaos op dat departement is nog lang niet zo slecht als een toekomstige rivaal.

  Zoals ze in het Engels zeggen on the plus side, wanneer Rutte uiteindelijk het Torentje moet verlaten omdat zijn positie onhoudbaar is geworden, door schandalen of verkiezingsnederlaag, is de chaos door het ontbreken van een duidelijke kroonprins zo groot dat de partij voor ettelijke verkiezingen in de politieke wildernis mag gaan zitten. Zoals we bij de CDA nu al meerdere malen zagen. En hopelijk bij de PVDA ook.

 3. #Vlad Țepeș#: Dan is zij toch het probleem, want ze preekt voor haar eigen “parochie”, terwijl niemand haar dwingt dat te doen, of überhaupt bij een partij blijven waar je het niet met de standpunten eens bent. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken, uit wiens naam dan ook!

 4. Ik ben bang, dat Dilan een beetje dom is, maar dat komt voor veel voor in de beste kamerkringen.

Comments are closed.