Aan de Jehova’s Getuigen

Winter 2020

Beste sekteleden,

Zo af en toe krijgen normale mensen een inkijkje in de gang van zaken bij godsdienstgekkies.

Gisteren waren jullie aan de beurt.

Jullie probeerden tijdens een besloten zitting van de rechtbank te voorkomen dat de wereld kon zien hoe jullie omgaan met seksueel misbruik van kinderen. Een door minister Dekker van Justitie en Veiligheid besteld onderzoek was volgens jullie niet ‘wetenschappelijk’ en publicatie moest worden verboden.

Gelukkig veegde de rechter jullie argumenten van tafel.

Dus nu weten we dat seksueel misbruik van kinderen bij jullie schering en inslag is. Dat jullie er alles aan doen om het onder de pet te houden. En dat jullie niet de slachtoffers omarmen, maar de daders beschermen, doordat jullie er een eigen rechtspraak op nahouden.

Kort en goed: als er voor een ‘rechtbank’ van drie ouderlingen (boze blanke mannen) geen twee getuigen zijn, komt de kindermisbruiker er bij jullie altijd mee weg. En wordt het slachtoffer voor eeuwig getraumatiseerd.

Waar kennen we die afkeer van de algemeen geldende ‘moderne’ wetten en regels en een voorkeur voor een eigen rechtspraak toch ook alweer van?

Oh ja, uit de katholieke kerk.

En van de sharia.

In die islamitische rechtspraak is, tenzij er een bekentenis ligt of víer getuigen iemands schuld bevestigen, het slachtoffer ook altijd de lul. En is het slachtoffer getrouwd, wat bij die club soms al op basisschoolleeftijd gebeurt, dan wordt haar verkrachting beschouwd als ‘overspel’. En dan kan het zomaar gebeuren dat ze als ‘bonus’ ook nog gestenigd wordt.

Jullie zijn geen haar beter.

En dat bedoel ik niet als compliment.

Had iemand jullie al een criminele organisatie genoemd?

Zo nee, dan bij deze!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

4 thoughts on “Aan de Jehova’s Getuigen

 1. De stelling over Sharia law en verkrachting is onjuist. Adultery vereist 4 getuigen. Verkrachting enkel een verklaring van het slachtoffer en circumstantial evidence. Een misdrijf als verkrachting is juist zeer ernstig in de Islam.

  If a woman claims to have been raped or sexually abused under duress, she will be acquitted of adultery in light of Qur’anic verse 24:33, which states that a woman has not sinned when compelled to commit this crime.[9]

  According to Professor Oliver Leaman, the required testimony of four male witnesses having seen the actual penetration applies to illicit sexual relations (i.e. adultery and fornication), not to rape.[10] The requirements for proof of rape are less stringent:

  Rape charges can be brought and a case proven based on the sole testimony of the victim, providing that circumstantial evidence supports the allegations. It is these strict criteria of proof which lead to the frequent observation that where injustice against women does occur, it is not because of Islamic law. It happens either due to misinterpretation of the intricacies of the Sharia laws governing these matters, or cultural traditions; or due to corruption and blatant disregard of the law, or indeed some combination of these phenomena.[10]

 2. Jaren terug kwam ik naast een Jehova vrouw te wonen. Ontdekte dit later pas.
  Af en toe kwam er een groepje mensen. Buitengewoon aardig, dat wel. Maar er was ‘iets’ waar je de vinger niet op kon leggen. Wij mochten altijd bij haar komen, zij kwam nooit bij ons over de vloer. Verjaardagen verliepen vreemd, afwijzend. Dan hoor je later dat Jehova’s buiten de eigen kring GEEN vrienden mogen hebben of maken. Ik groeide op in Veenendaal en heb van jongs af aan verhalen gehoord van bekentenissen die jonge mensen in de kerk moesten doen als ze te enthousiast bezig waren geweest met hun seksuele ontdekkingstocht.
  >We hebben het nu over op gereformeerde grondslag<.
  Dan moest je je zonden bekennen en werd je gedwongen met je mede-zondaar te trouwen.
  Laatst was er nog een dominee die een getrouwde vrouw van zijn kerk bezwangerde.
  De zoveelste. Gelovig volk is niet zozeer slecht, ze zijn ware artiesten in de kat in het donker knijpen. Jou wordt voorgehouden dat God alles ziet. Voor hen knijpt diezelfde God kennelijk een oog toe of laat weten dat hij een ommetje maakt.

 3. Het blijft onverteerbaar hoe die godsdienstgestoorden telkens lijken weg te komen bij het gangbare recht. Al eeuwenlang hanteren zij een parallel rechtssysteem waarbij die van hen kennelijk boven de nationale wetgeving staat, of het nu gristengekkies zijn, moslims, hindoes of wat dan ook met ongekend en niet erkend leed tot gevolg wat nooit is bestraft, alsware zij god. Dat op zich geeft al de hypocrisie aan want geen van de religies staat misbruik binnen de eigen gelederen toe en slechts met perverse constructen proberen zij recht te praten wat voor iedereen zichtbaar krom is.

  Als je naar de prevalentie kijkt dan lijken de respectievelijke kerken eerder op pedo-verenigingen dan op oprechte samenkomsten van gelijkgestemden en dat is het natuurlijk ook. Misschien ooit oprecht begonnen als groepswaan in het geloof van een godheid is het uiteindelijk zoals alle ondemocratische systemen een door macht gecorrumpeerde criminele bende verworden met daarbij alle verbonden uitwassen zoals machtsmisbruik, geweld, seksueel misbruik, corruptie en diefstal.

  Het wordt tijd om te erkennen dat geloof in een nooit bewezen god een waanstoornis tot de 21e eeuw was. Helaas is met de ontkerkelijking niet een echte secularisatie ingetreden want de groene waan groeit net zo hard als de neergang van andere religies.

Comments are closed.