Aan de herstelbetalingsactivisten

Bol 10-Daagse

Beste Sylvana’s en Jerry’s,

Mij bereiken positieve geluiden.

Zo heeft Selimah Agostien van de Kominshon San Nikolas, die voor de derde keer de officiële Sinterklaasintocht op Bonaire organiseert, ons duidelijk gemaakt dat Zwarte Piet gewoon zwart blijft.

“Op Bonaire zullen geen roetveegpieten te zien zijn”, vertelde ze aan de krant Èxtra. “Er zijn ook op Bonaire wel wat mensen die vinden dat de Pieten er anders uit moeten gaan zien, maar wij gaan daar niet in mee. Het is een volksfeest en een traditie, waarmee we allemaal zijn opgegroeid.”

Hallelujah, praise the Lord.

Er bestaan nog ‘vrouwen van kleur’ die ze wel allemaal op een rijtje hebben.

Ook in Nederland zie ik op het Zwarte Pieten-front iets moois ontstaan.

Want de NTR kan onder druk van jullie jarenlange zevengezeik wel denken te beslissen dat de nationale Sinterklaasintocht in Apeldoorn dit jaar zonder zwarte Zwarte Pieten gaat plaatshebben, maar daar denken heel wat Jannen, Pieren, Tjorissen en Cornelen toch anders over.

Er zijn allerlei Nederlanders die klaar zijn met omroepen en politici die buigen voor jullie Social Justice Warriors-terreur. Heel wat zeggen op 16 november op eigen houtje als zwarte Zwarte Piet in Apeldoorn strooigoed in elke hoek te gaan strooien – en aangezien de gemeente Apeldoorn heeft aangegeven dat daar geen verbod op is, kan het nog een gezellige boel worden. (Ik doe even geen linkje naar oproepen, want anders worden die keurige brave burgers weer gejennydouwest door het OM).

Mobile

Als ze althans hun belofte nakomen en geen last hebben van een scheurtje in de nagel van hun kleine teen, boodschappen moeten doen met moeder de vrouw of het die dag toevallig te koud vinden. Jullie merken, ik houd een kleine slag om de arm, want als het er op aankomt is de Nederlander die belooft actie te gaan voeren net een Surinamer uit de moppen van Wim Kan; liever lui dan moe.

Maar het signaal is duidelijk: ze benne het spuugzat.

En tenslotte hebben we natuurlijk nog dat Gerechtshof in Leeuwarden. Dat heeft inmiddels het bewijs gezien dat de vader aller herstelbetalingsactivisten, de Ghanese ‘dichter’ Jerry Afriyie, het hof bij de hoger beroepszaak van en tegen de blokkeerfriezen keihard heeft staan voorliegen. Én er direct een financieel slaatje uit probeerde te slaan door te pleiten voor een verplichte cursus negerdenken bij de stichting van de ‘dichter’ zelf.

We mogen aannemen dat de leden van het Gerechtshof met die hele ‘slachtofferverklaring’ (LOL @ ‘slachtoffer) nu de hooggeleerde reet afvegen.

Enfin, er kantelt dus iets.

En dat wordt tijd ook.

We hebben dat gezeik van jullie en jullie ‘helper whiteys’ nu wel lang genoeg getolereerd.

Zoek een baan.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

8 thoughts on “Aan de herstelbetalingsactivisten

 1. Dat laatste zinnetje (zoek een baan ) is bij deze personen nooit van toepassing Jan .
  Gr Henkie .

 2. Slavernij , voor de mensen die van slavernij beschuldigd worden was de toen geldende norm ,, het is handelswaar ,, die ons wordt aangeboden door de plaatselijke inboorlingen.
  Nu stel dat deze handelaren dit niet hadden gedaan .
  Dan waren ze inwoner van afrika gebleven.
  Èn dan nu het positieve van de slavernij , ze maken nu deel uit van onze mooie westerse waarden.
  Erkenning , goede opleidingen , uitkeringen .
  Wat is bij een deel van hen misgegaan of ruiken ze het geld dat de linksen hen graag gunnen.
  HERSTELBETALING !!!

 3. Jan, je plaatste een prachtige foto boven je duidelijke boodschap, maar ik krijg toch werkelijk de neiging om deze foto een beetje te gaan fotoshoppen!
  Allereerst weg met die uilenbril, want Sylvana Simons is helemaal niet zo geleerd.
  Dan zou ik haar lippen flink wat roder maken en haar huid gitzwart, haar wilde haarbos, wat mogelijk een pruik is verwijderen, had ze vroeger ook kaal, en op haar kop zo’n originele pieten pet met veer en uiteraard van die grote gouden oorbellen in.
  Dan kan ze hier zichzelf eens een keertje echt nuttig maken, dan mag van mij Jerry Afryie de zak in, laat dan de stoomboot even doorvaren, dus niet direct naar Spanje, maar eerst naar Ghana, om deze welzijnswerker daar nuttig werk te laten doen, namelijk zijn land gaan opbouwen, hier loopt hij alleen maar in de weg!

 4. Paradijs Nederland 2019. Ik heb deze week in de genderindifferente Hema een “bureaulamp van kleur” gekocht. Er zat een zeer vriendelijk “kassapersoon” om af te rekenen. Uiteraard was niet te zien wat van dit persoon de toevallige biologische geslachtsoorsprong was.
  Ook ik heb ik ergens een pak “witte vla” gekocht. Heerlijk. In het winkelcentrum hield ik – heer als ik ben – de deur open voor een menspersoon achter mij, maar dat was gezien de aard van deze persoon een slecht idee. Het was toevallig een niet-witte oorspronkelijk vrouwsgeboren mens, dus kreeg ik een boete voor zowel machogedreven betutteling als koloniaal gedreven neerbuigend gedrag. Dit enpowered mens kon heus wel zelf de deur open doen.
  Voor de gezelligheid bij de koffie heb ik nog ergens “gelijkwaardige mensen geboren in het Afrikaanse-continent-zoenen” gehaald.
  Tussendoor kreeg ik nog bijna ruzie met mijn zus (Diemen, dan weet je het wel). Ik vroeg of daar nog een aankomst komt van Sint en Zwarte Piet. Van dat telefoongesprek ben ik erg nederig geworden en bewust van mijn racistische inclinaties.
  Met een bevriend mensch ben ik nog naar de bios geweest, daar was een film met – zoals nu geëist door terecht verontwaardigde feministische menschen- realistische sexscenes vanuit vrouwelijk perspectief. Dat alles vond ik wat minder smakelijk, maar dat kan ook komen omdat ik tegenwoordig (vroeger mocht ik gewoon homo zeggen) lid ben van de lhbtiqzxcyopmbn “community”. O ja ik mag van mijn “community” niet meer thuisblijven van gay pride feesten, want ook ik moet bijdragen aan empowerment en deze bijeenkomsten ZIJN leuk en zinvol!!
  Nog iets vergeten? O ja ik ben op cursus geweest en weet nu dat nooit meer mag zeggen dat iemand dom is. Neem Sylvana: zij is weliswaar “cognitief-intellectueel uitgedaagd” maar heeft dan weer uiteraard vele andere gelijkwaardige talenten. Paaldansen bijvoorbeeld. Rijke mannen plukken. Zendtijd in de babbelmedia vullen. Andere mentaal uitgedaagden achter zich krijgen. Echt altijd in de aandacht moeten staan. Of is dat laatste geen talent, mmm…
  U ziet paradijs Nederland 2019: wat een feest.

 5. Zoek een baan ?Heb ooit aan mijn tante sylvana Simons de tip te hebben gegeven, toch maar te solliciteren bij Drugsbaron Bouterse uit Paramaribo, als hoofd van toilettenjuffrouw bij zijn presidentiële paleis. Oh, Nederland geef mij maar …..kousenband…..

 6. Als je geen goede gelovige vrouw kan vinden is het toegestaan om met een gelovige slavin te trouwen aldus de koran. Misschien nieuw actie puntje voor Sylvana en onze Ghanese vriend??
  Ik steun jullie
  of durf je niet?

Comments are closed.