Aan de Haagse pro-Piet’ers

Schoencadeaus (NL)

Beste pro-Pieters,

Wat dachten jullie?

Als we de autoruit van Kick Out Zwarte Piet-activist Mitchell Esajas kapot slaan, dan binden ze wel in?

Als we dat racistische tuig met vuurwerk gaan bekogelen, dan blijft Zwarte Piet voortaan zwart?

Als we ramen van het pand aan de Beatrijstraat ingooien, dan maken we voor eens en voor altijd een eind aan het buigen van politici en Sinterklaascomités voor die beroepsactivisten?

Dan hebben jullie echt hersens ter grootte van een pinda.

Of dachten jullie: “Lekkâh! Relle!”

Dan hebben jullie echt hersens ter grootte van een pinda.

Zelfs als jullie als doel hadden om aan te tonen dat de Nederlandse overheid wél optreedt tegen autochtonen die het grondwettelijk recht op demonstratie met geweld verstoren (jullie dus) en niet tegen allochtonen die het grondwettelijk recht op demonstratie met geweld verstoren (die Turken in Eindhoven bij een Pegida-demonstratie) hebben jullie echt hersens ter grootte van een pinda.

Ten eerste omdat we wel weten dat de Nederlandse overheid zo is.

Ten tweede omdat jullie actie van gisteravond compleet averechts gaat uitpakken.

Gelijk hebben, is geen gelijk krijgen.

Die paar imbecielen onder jullie die gisteren zijn opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting hebben het racistische activistentuig van Kick Out Zwarte Piet ontzéttend goed geholpen.

Die paar imbecielen worden gebruikt én misbruikt om de agenda van Kick Out Zwarte Piet en haar blanke helpers er nóg sneller door te drukken.

Ik zie maar één remedie om de boel nog te redden: de komende zaterdagen bij alle intochten in het land massaal verkleed en geschminkt als Zwarte Piet héél veel lekkers uitdelen.

En dat KOZP-tuig compleet negeren.

Jullie hebben iets goed te maken.

Gewoon doen.

Niet nadenken.

Want jullie zijn niet zo goed in nadenken…

Groet,

JanD

UPDATE Sorry, ik was nog iets vergeten!

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me. En anders lekker niet. Vrij land.

8 thoughts on “Aan de Haagse pro-Piet’ers

 1. Deze slachtoffer-zieligheidskaart zal ongetwijfeld stevig worden uitgemolken door KOZP. Talkshowuren kunnen en zullen probleemloos met deze actie worden gevuld. Heb ik begrip voor de actie? Het is inderdaad geweldige PR voor het anti Zwarte-Piet kamp en daardoor erg dom natuurlijk. Anderzijds kan ik me het ongenoegen de frustratie van de anti-anti pieters heel goed voorstellen. Dat komt er van wanneer verandering door een kleine groep fanatici worden opgedrongen door te drammen. Mensen continue wegzetten als racisten en xenofoben. Mensen (de meerderheid!) niet respecteert om hun pro-piet mening. Kortom: mensen niet serieus neemt. Geweld is voortzetting van politiek met andere middelen. Naar mijn idee toont deze actie vooral aan dat huidige besluitvorming, (uitvoering van) wetgeving en inspraak niet meer voldoet.

 2. Jan, ik ben het helemaal eens met de strekking van je verhaal, maar ik kan mij ook heel goed voorstellen, dat er mensen zijn die deze façade zo zat zijn, dat ze naar dergelijke middelen gaan grijpen!
  Dit moet namelijk eens een keer klaar zijn, dit tuig van KOZP krijgt namelijk een veel te groot platvorm en dat moet maar eens afgelopen zijn!

 3. Voor het gebruik van geweld tijdens deze actie heb ik geen begrip.
  Voor het niet langer tolereren van de intolerantie van KOZP, des te meer.

 4. het is inderdaad niet zo slim maar ik vrees dat het nog wel erger gaat worden Men wordt dat gedram zo langzamerhand spuugzat Dat het niet eerder gebeurd is verbaast me eigenlijk.

 5. Wanneer we een politiek landsbestuur hebben, dat staat voor onze al eeuwenoude tradities en gebruiken, krijgen tegenstanders van Zwarte Piet of elke andere traditie of gebruik geen kans om die te veranderen.
  Moeite met onze tradities? Terug naar je eigen roots.

 6. Grijs schminken zwart bruine vegen …. de nwe zwarte piet enkel donker en onherkenbaar door schoorstenen op de stoomboot en van de huizen
  zo klaar is kees ehuuhh
  piet en klaas
  Rust en vrolijkheid terug bij dig leuke unieke feest ….

 7. Of het was een fals flag operatie tegen KOZP. Een groep gesponsord door een bekende filantroop om KOZP meer gun factor te geven en een stok om te slaan, want waarom de auto van esajas stuk maken?

Comments are closed.