Aan de Gretariërs

Speelgoed Deals 2020

Beste Gretariërs,

Helemaal vergeten!

Nog gecondoleerd met jullie verlies.

Voor het tweede jaar op rij heeft het Noorse Nobelprijs Comité de Nobelprijs voor de Vrede tegen jullie uitdrukkelijke wens in de gore moed gehad om de prijs níet aan Greta Thunberg te geven.

How dare they!

Dat vijf Noren in zo’n jury niet knipmessen voor de druk van hoogbejaarde ‘influencers’ als George Soros, megalomane machtswellustelingen als Frans Timmermans, van professionele spandoeken voorziene spijbelaars en dweepziek journalistenvolk en hun middelvinger opsteken naar het boegbeeld van de klimaatsekte…

Ik vond het heerlijk.

Vooral toen bleek dat het Comité de prijs dit jaar niet eens geeft aan een andere persoon, maar aan een of ander programma van de Verenigde Naties. Dan zijn er dus te weinig kandidaten van vlees en bloed en nóg laten ze het door Frans en Alleman misbruikte autistje links liggen.

Al moet ik toegeven: Greta’s mannetjesmakers gingen niet bij de pakken neerzitten.

Want nog geen 24 uur nadat ze haar al geproduceerde bedank-filmpjes voor YouTube en de social media kon weggooien, kwam ze terug.

Gezondheid

Met de aanbeveling aan de kiesgerechtigde Amerikanen om niet op Donald Trump, maar op Joe Biden te stemmen.

LOL.

Toen ik ooit in de journalistiek begon, honderd jaar geleden, werd er op de redactie van de Schoonhovense Krant altijd hartelijk gelachen om de voormalig hoofdredacteur, die in een hoofdredactioneel commentaar de Sovjet-Unie voor de allerlaatste keer zou hebben gewaarschuwd.

Dat was net zoiets.

Met één verschil.

Dat van die hoofdredacteur was verzonnen. Dat van dat vréselijke Thunberg-kind niet. Die is écht een beetje teveel in zichzelf gaan geloven.

Als je dáár toch achteraan loopt, heb je dan een gaatje in je hoofd of een gaatje in je hoofd?

Groet,

JanD

PS. Ik heb een cadeautje gevonden waarvoor jullie wél je nest uitkomen.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)