Aan de Farmers Defence Force-boeren

Valentijn

Beste FDF-boeren,

Ben ik nou zo slim, of zijn jullie zo dom?

Jullie wéten toch hoe het werkt?

Ze, ‘het partijkartel’ en ‘de polder’, wachten tot je een foutje maakt en dan duiken ze er met z’n allen bovenop. Dan halen ze de aandacht volledig af van de inhoud en hebben ze het, samen met de media en een groot leger vol trouwe soldaten op social media, alleen nog over dat foutje.

Dus toen jullie gisteren in een statement spraken over ‘Judassen die nog wel zouden merken wat er ging gebeuren’ als ze zich naar een compromis over jullie sector lieten pamperen door Christenunie-minister Carola Schouten en VVD-premier Mark Rutte, wist je wat er ging gebeuren.

Ze braken het overleg met alle betrokkenen af.

Slachtoffers werden daders.

Zo ging het met Pim Fortuyn die de islam een achterlijke cultuur noemde.

Zo ging het met Geert Wilders die het woord ‘criminele’ vergat toen hij zes jaar geleden vroeg of het niet eens tijd werd voor minder Marokkanen in Nederland.

Zo ging het met Thierry Baudet toen hij een roman schreef, waarin vrouwen overmeesterd wilden worden.

Zo ging het tijdens jullie eigen eerdere protesten met die doodskist waarop de jongensnaam Jesse stond.

Zo ging het met die boer die net het graf van zijn vader (die door het overheidsbeleid zelfmoord zou hebben gepleegd) had bezocht, en die in een emotionele bui met zijn tractor een hek om duwde.

Zo gaat het altijd.

Ze lóeren op een blunder en als je ‘m maakt ben je reddeloos verloren.

En excuses, zoals jullie die uiteindelijk wel maakten voor die paar oerdomme zinnetjes in jullie hartekreet richting jullie eigen onderhandelaars bij Schouten en Rutte, helpen niet meer.

Zeker niet als je voor de tweede keer in de fout gaat.

Want natuurlijk wordt de Holocaust-vergelijking van jullie voorman Mark van den Oever ook weer uit de kast getrokken.

Wie zich schuldig maakt aan Godwins, is sowieso af.

Wie dat doet, kan rekenen op de toorn van politici, media en meelopers en is voor altijd uitgerangeerd.

Tenzij…

Maar ja, Guy Verhofstadt is er dan ook eentje van hen. Het gezicht van de VVD en D66 in Brussel.

Dan hoor je ze inderdaad niet.

Maar dat betekent niet dat jullie je hetzelfde kunnen veroorloven.

Ze denken: wie denken jullie wel dat jullie zijn?

Als je dat weet, moet je dus niet alleen zéggen dat je gezond boerenverstand hebt, maar het ook éindelijk eens gaan gebruiken.

Groet,

JanD

PS. Weet je wie (bijna) een groter onmens is dan Guy Verhofstadt? Walter van Wijngaarden. En wel hierom:

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen

4 thoughts on “Aan de Farmers Defence Force-boeren

  1. Dit soort blunders doen me altijd denken aan dat vluchtelingencentrum debat in een kleine gemeente in 2014 waar zo’n AZC moest komen. En waar een stelletje losers toen de vrouwelijke burgemeester zaten uit te jouwen met ‘daar moet een piemel in’. Op dat moment wist ik dat we verloren hadden en dat de grenzen opengingen voor nog meer asielshoppers, want vanaf dat moment werd iedereen die tegen de komst van asielshoppers was als scanderende racistische loser weggezet. Zoals een Engels gezegde zegt, with friends like these, who needs enemies?

    We leven in emotionele tijden, waarin de twitterende klasse hele lange tenen heeft. En wie werkelijk wat wil veranderen aan de macht van het partijkartel, de multinationals en de twitterati en actievoerders moet heel erg op zijn woorden letten. Elk woord moet tien keer worden gewikt en gewogen, blijf vooral weg van twitter en instrueer je medestanders dat ook zij heel erg op je woorden moeten letten. Want 1 verkeerd woord en het partijkartel laat de jachthonden van de media op je los. Tenzij je Trump heet, maar die speelt 4D schaak met de media en het partijkartel.

  2. Bizarre tweet van Guy “Maidan” Verhofstadt. Bij een normaal mens is dit gelijk strafbaar en kun je voor de rechter verschijnen. Ironisch genoeg is Verhofstadt zelf liberaal, net als zijn collega Kemmerich uit Thuringen van de liberale FDP. Die tweet van Verhofstadt heeft hij overigens gepikt van Bodo Ramelow, de vorige premier van Thuringen. Ramelow is van Die Linke, een extreemlinkse communistische partij voortgekomen uit de vroegere DDR staatspartij SED en later de PDS. Een zeer foute partij die bewezen anti-democratisch is. Vroeger werd deze partij categorisch van elke deelname uitgesloten door een landelijk cordon sanitair. Ze werd zelfs gevolg door de veiligheidsdiensten in Duitsland. Maarja, tijden veranderen. Momenteel is de AfD aan een opmars bezig. De AfD is behoorlijk rechts, rechts van de PVV zou je kunnen zeggen. De partij heeft enkele dubieuze figuren in haar midden zonder twijfel. Maar het blijft een democratisch gekozen partij. Deze partij haalt momenteel in geheel Oost-Duitsland rond de 25% van de stemmen. Een serieus aantal dat je niet langer kan negeren. Echter niet in Duitsland natuurlijk, met Mutti Sturmbannfuhrer Merkel aan het roer. Lang verhaal kort, Kemmerich is al binnen de 24 uur weer kunnen aftreden. Wegens massale ophef en dramatiek. “Duizenden” mensen gingen de straat op. (Duitsland heeft 83 miljoen inwoners) De media voorop waren de vergelijkingen met het derde rijk niet van de lucht. Leuk of niet, de AfD is een democratisch gekozen en niet verboden partij. Net als hun collega’s van Die Linke. Echter is nu duidelijk dat men extreem links prefereert boven extreem rechts. Alles voor de goede zaak natuurlijk en nie wieder Hitler. Dat hierbij de democratie en het stemrecht met voeten wordt getreden, ach… klein detail. Het zijn maar domme ‘Ossies’ tenslotte. Linksom of rechtsom, het is een inktzwarte dag voor Duitsland en vooral Thuringen. Duitsers blijken maar weer eens te meer hele slechte verliezers.

  3. JAN! Wat een meesterlijke opsomming weer van symptomen van de macht. De kern van Jan zijn verhaal: “Dan halen ze de aandacht volledig af van de inhoud en hebben ze het (…) alleen nog over dat foutje.” Want daar gaat het allemaal om natuurlijk. Je moet toch wel stekeblind (no offence, no offence..!!) zijn om de idiote beslissingen van de politiek niet te zien: giga kunststof windmolens in de natuur, massa immigratie van uitkeringsgerechtigden.
    Ze moeten wel gaan schelden. Want van de inhoud moeten ze het niet hebben. Wat er nu in NL en de EU gebeurt, is de decadentie van de macht. De macht van een halve eeuw marxisme. Kiezers. Schapen. Wordt nou eens wakker!

Comments are closed.