Aan de Extinction Rebellion-lui

Beste wappies,

Na een bezetting’ van een straat in Amsterdam en een actie waarbij jullie je vast lijmden aan wat bedrijfsgebouwen is het vrij stil rond de Nederlandse tak van Extinction Rebellion.

Terwijl we toch niet echt kunnen spreken van een strenge winter.

Op zich deel ik jullie zorgen over het klimaat wel, al zit ik op een schaal van 1 tot 100 ergens op 8 of 9, terwijl jullie moeiteloos de 198.666 aantikken. Dankzij mensen als jullie worden wij bijvoorbeeld geconfronteerd met misdienaartjes van de klimaatkerk die denken dat de aarde over twaalf jaar vergaat als we niet massaal D66 stemmen.

Maar goed, de mens is inderdaad verantwoordelijk voor de slijtage van de aarde en daarom ben ik erg voor de meest simpele én effectieve maatregel om de invloed van de mens op het klimaat te beperken: gratis kapotjes mét gebruiksaanwijzing naar Afrika en andere onderontwikkelde streken. Of de pil.

Reizen

Het is niet normaal dat vrouwen in Niger, Angola en Mali meer dan zes kinderen per persoon werpen en die in Burundi, Somalië, Burkina Faso, Oeganda, Zambia, Malawi, Afghanistan, Mozambique, Zuid-Soedan, Nigeria en Liberia tussen de vijf en zes de neus.

Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar.

Al moet ik zeggen dat de oplossing die jullie vrienden in Melbourne hebben gevonden voor mensen die wél geboren zijn mij ook wel aanspreekt.

Het nieuwsstation Nine News meldt althans dat een paar honderd Extinction Rebellion-aanhangers aldaar op Inverloch Beach bij een demonstratie letterlijk hun kop in het zand hebben gestoken.

Als jullie daar nou eens met al die miljoenen aanhangers van jullie een wereldwijde actie van maken?

Zo maken wel meer sektes collectief een einde aan het onweer in hun hoofd.

En dan krijgt ome George qua impact eindelijk eens waar voor zijn geld.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

9 thoughts on “Aan de Extinction Rebellion-lui

 1. Wederom perfect Jan.
  Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
  By the way : een heel prettig weekend .

 2. In de 18e eeuw was er een zekere heer Malthus die massale hongersnood voorspelde omdat de wereldbevolking sneller zou gaan groeien als de voedselproductie. In de 1e helft van de 20e eeuw waren er mensen die riepen dat de maatschappij achterlijk zou worden omdat de dommen en mentaal gehandicapten en wat zij de inferieure rassen zich sneller zouden voortplanten dan de slimmen en superieure rassen en zij propageerden verplichte sterilizatie en ander eugenetische geneugten. In de Koude Oorlog dachten we dat we elk moment dood konden gaan als Reagan op de nucleaire knop zou drukken en zong Doe Maar over De Bom. Tegelijk was er paniek over dat zure regen alle bossen zou laten afsterven en het gat in de ozon laag ons allemaal huidkanker zou bezorgen. Wie heeft het daar nog over? In de jaren 90 hadden we Y2K en zouden alle computers op tilt slaan en hebben hordes programmeurs computers lopen afspeuren en zijn er miljarden verdient. En is er niks gebeurd. Ook in landen die daar niks tegen deden zoals Rusland. Ik wacht nog steeds op de parlementaire enquete daarover. Terreur hield ons bezig na 11 september en nu is klimaatverandering de grote boeman die ons doet uitsterven.

  Het voordeel van wat ouder zijn is dat als je terugkijkt snapt dat dat de waan van de dag precies dat is. Helaas heeft de jeugd dat inzicht nog niet. Klimaatverandering vind gewoon plaats. Dat is een feit. Maar het zal ons echt niet laten uitsterven. De wereld veranderd en zoals altijd zal er een nieuw evenwicht ontstaan, want zo werkt de wereld nou eenmaal al miljarden jaren. En misschien verrast de mens ons wel door heel ongemerkt er toch wat tegen te doen, net zoals we ook wat gedaan hebben tegen de zure regen en CFK’s die het gat in de ozonlaag veroorzaakten. Zonder massale ingrepen zoals de halve aarde bedekken met windmolen en zonne energie parken.

 3. De vraag is natuurlijk, hoe lang en hoe diep, die kop in het zand. Langer en dieper moet het motto zijn.

 4. ik vind het nog steeds bizar dat deze sekte destijds toestemming van de Rvd en Aivd heeft gekregen om op Koningsdag in de gracht te mogen springen ,95% zijn betaalde activisten en acteurs, de rest wereldvreemde kneusjes en misfits betaald door de sociale dienst en Wajong

 5. Dag Jan,

  Ze zijn al bezig met het proberen van anticonceptiemiddelen populair te maken in ontwikkelingslanden die mede veroorzaker zijn van de exponentiële groei van het aantal mensen op aarde. Dit is alleen dankzij factoren zoals geloofsovertuigingen en de benauwde positie van de vrouw niet aangeslagen zo ver als dat eigenlijk noodzakelijk zou zijn. Maar misschien als je deze brief opstuurt naar desbetreffende landen in Afrika of belangenorganisaties, dat het probleem van overpulatie dan wel opgelost kan worden. Dankje Jan.
  Klimaatactivisten protesteren tegen te weinig beleid van de regering om de opwarming van de aarde tegen te houden. Dat we geen strenge winter hebben is daar een gevolg van, niet een tegenargument voor ontkenners. Al begrijp ik wel dat je als klimaatontkenner probeert te grijpen wat je kunt pakken, omdat er toch wel een moeilijk schaarse hoeveelheid onderzoek is geweest dat het standpunt “het klimaat verandert niet” kan bevestigen.
  In Nederland hebben we inderdaad niet veel te vrezen, vooral niet als je al bijna tegen je pensioen aan loopt. Je zorg van 9 op een schaal voor 100 is niet heel gek. Sommige mensen lijken alleen net iets verder te kijken dan alleen de situatie in Nederland. Bijvoorbeeld dat er elke minuut ongeveer 15 babies sterven in ontwikkelingslanden aan oorzaken die voorkomen hadden kunnen worden. Door bijvoorbeeld een eerlijkere verdeling van de voedselproductie. We hebben echter niet genoeg vruchtbare grond om iedereen op dezelfde landbouwgrondsintensieve manier eten te geven. Nee, mijn excuses, je hebt gelijk dan houdt het ook gewoon op. Bedankt Jan, dankzij je brief zijn mijn zorgen ook weer terug naar 8. Van de 100.

  Groetjes

 6. Hoi Jan dank voor je mening ,als er 1 is die zijn kop in het zand steekt ben jij het helaas. Je volgt blijkbaar geen nieuws leest geen kranten denk niet na over de toekomst van je (klein) kinderen….dus Jan hoeft zelf niets te doen blijf jij maar die struisvogel Jan

 7. Ik zeg al jaren tegen de Unicef vrijwilligers: op het moment dat jullie condooms uitdelen ipv voedsel, wordt ik sponsor! Overbevolking is DE OORZAAK van veel problemen wereldwijd (klimaat, honger, natuurrampen)

 8. Per minuut sterven er 15 baby’s in de wereld………..Met anticonceptie waren ze nooit geboren…….

 9. Hi Jan,

  Wat een ferme taal en visie. Daar houden de softies niet van hoor. Die gaan voor pappen en nathouden en demoniseren
  Ga zo door!

Comments are closed.