Aan de dierenactivisten

Schoencadeaus (NL)

Goedemiddag, kneusjes!

Ja, goedemíddag, ja. Jullie lezen dit stukje vast pas als de boeren, die mensen die zorgen voor ons voedsel en ons mooie natuurlandschap, er al een werkdag op hebben zitten.

Ik heb keihard gelachen om het feit dat jullie met z’n allen aangifte hebben gedaan tegen CDA-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus.

Alleen maar omdat Grapperhaus op de algemene ledenvergadering van de POV (Producenten Organisatie Varkenshouderij) heeft gezegd dat boeren de hogedrukspuit mogen gebruiken om jullie van hun erf te spuiten als jullie het zonder expliciete toestemming van de boeren zouden betreden.

Ik vond het nog netjes van Grapperhaus.

Hij hintte daarnaast nog op het confisqueren van de auto’s van jullie papsen en mamsen (“Op de platte kar en meenemen”), zodat jullie identiteit makkelijker te achterhalen was. Hij zei dat jullie achter de tralies horen als jullie boerenbedrijven bezetten. En hij vond het een strak plan om jullie met boetes pijn in je portemonnee te bezorgen.

Maar hij zei óók tegen de boeren dat ze niet tot eigenrichting moesten overgaan.

Ik bedoel: hij had ook kunnen pleiten voor een knieschot met een jachtgeweer.

Sint

Dus die aangifte van jullie, uiteraard gesteund door Esther Ouwehand van de echte Dierenpartij en door meisje Bromet van GroenLinks, is kansloos.

Dit komt nooit tot een proces.

En mocht Grapperhaus tóch voor de rechter komen (geen idee in hoeverre extreemlinks ook in het Openbaar Ministerie is geïnfiltreerd), dan neem ik aan dat geen boer in de zaal zal meewerken aan zo’n proces door camerabeelden of audio-opnamen af te staan.

En dan hoeft Grapperhaus alleen nog maar te verklaren dat hij geen actieve herinnering aan zijn uitspraken heeft.

Oh ja, ik begreep uit jullie persverklaring ook nog dat jullie geen flauw idee hebben hoe een hogedrukspuit werkt. Want jullie zeggen dat zo’n ding “extreem gevaarlijk” is.

Maar nou heb ik er zelf één naast mijn jachtgeweer staan, en ik kan jullie vertellen dat dat echt gelul is. Zo’n hogedrukspuit is alleen enigszins link als iemand van heel dichtbij in de straal gaat staan. Dus zolang jullie voldoende afstand houden als een boer het vuil van zijn erf spuit, is er niks aan het handje.

Snap je?

Groetjes!

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

8 thoughts on “Aan de dierenactivisten

 1. Hogedruk spuit heb je helemaal niets aan. Binnen 2-3 meter is die straal mist geworden.
  Concentratie zit vlak voor de spuitkop. Nee, boeren moet gewoon mest gaan uitrijden.
  Bedrijfsmatig bezig zijn. Of je laat een beregeningsinstallatie staan en zet de sproeier vast in bepaalde richting. Daar komt pas een vracht water uit. Kan ook met dompelpomp in gierkelder.

 2. Begrijp ik goed dat Grapperhaus op de hand van boeren is? mijn mond valt open…. En die Esther Hulpedepup van de Dierenpartij moet haar mond houden. Waar is haar verweer als onze katten als gewetenloze moordenaars betiteld worden? Dat zijn nl dieren die alleen de zwakkeren eventueel vangen en verder veel ongedierte die al niet vergiftigd zijn door … ja helaas de boeren. Maar dat door mensenhanden de grote moordwerktuigen -windmolens-op zee geplaatst worden die met honderden duizenden vogels onthoofden maakt blijkbaar niet uit. En dat diezelfde vogels door het vele vele gif de dood vinden maakt ook niet uit. Waar is Esther met haar Partij voor de Dieren dan?

 3. Hopelijk heeft u meer verstand van dieren, dan van recht. Een minister van justitie, heeft zich sowieso, aan andere normen te houden, dsn een burger, in dit soort gevallen

 4. Komt er ook nog een “briefjevanjan” over de boeren die vernielingen aanrichten aan openbaar eigendom (waar wij als belastingbetalers voor op moeten draaien) en waar de politiek zo ongeveer eensgezind over zwijgt? En over de boeren die met hun landbouwvoertuigen over de autowegen reden en daarmee extra lange files, dus een miljoenenstrop, hebben veroorzaakt?
  Of is daar al een briefje over geest en heb ik die gemist?

 5. Alleen een bananenrepubliek vindt inbraken geoorloofd, maar dan ook zonder dierenwelzijnsregels.

 6. Wat een zielige reacties hierboven, jullie moeten gvd van andermans spullen én dieren afblijven, en die domme opmerking, dat de minister “op de hand van de boeren” zou zijn, is de grootste kolder die vandaag al weer gehoord heb, en zo’n hogedrukspuit îs er nou eenmaal om alle smerigheid van je erf af te spuiten, dus blijf er voortaan uit de buurt, dan worden jullie ook niet nat, en over nat gesproken, met die rechtzaak gaan jullie wel nat !!!!!! 😂😂😅😅😂😂😂🤣🤣🤣

Comments are closed.