Aan de burgemeester van Eindhoven

Naar Buiten - Genieten

Beste meneer Jorritsma,

Effectievere actievoerders dan Edwin Wagensveld van Pegida zijn er niet in Nederland.

Wagensveld slaagt er keer op keer in aan te tonen dat het Grondwettelijk recht op demonstratie in Nederland met voeten wordt getreden door het bevoegd gezag.

Danwel verkracht.

Als hij met anderhalve man en een paardenkop ergens gaat demonstreren, zoals afgelopen week in de buurt van de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven, heeft hij actieve bescherming van de M.E. nodig om een stukkie te kunnen lopen en wordt de demonstratie steevast door de politie afgebroken.

Maar veel vaker kan hij het zelfs zonder die anderhalve man en die paardenkop af. Dan hoeft hij alleen maar een mailtje te sturen naar de gemeente om een demonstratie aan te melden.

Dan zijn er twee opties.

Optie 1: de demonstratie wordt verboden.

Optie 2: hij krijgt een plek aangewezen die ver verwijderd is van de plek waar hij wilde demonstreren. Opdat de vaste bezoekers van die plek maar niet met hem geconfronteerd worden. Een beetje wat al die burgemeesters, u incluis, bij die Kick Out Zwarte Piet-activisten nou net níet doen.

Het verbaast dan ook niemand dat u een formeel smoesje verzon om een demonstratie van morgen te verbieden: door Hemelvaartsdag was er een te korte voorbereidingstijd.

Gelukkig heeft hij voor donderdag meteen een nieuwe demonstratie aangekondigd.

Dan zullen we eens zien hoe stevig uw ruggengraat is.

Die vraag is temeer relevant nu de religieuze organisatie ‘Oemmah Nederland’ u gisteren op Facebook een dienstopdracht gaf: verbied demonstraties van Pegida.

Sterker, een zich ‘Omar Abdullah’ noemende woordvoerder schrijft: “Mocht u onverhoopt toch toestemming voor een haatdragende anti-islam demonstratie willen verlenen dan zijn wij genoodzaakt om een tegendemonstratie te houden waarvoor wij een grote menigte op de been zullen krijgen waarmee we de neonazi’s onverrichter zake huiswaarts zullen sturen.”

Daar staat, meneer Jorritsma: “De straat is van ons”.

Als u een organisatie de kans geeft conform artikel 9 van de Grondwet te demonstreren, brengt ‘Oemmah Nederland’ een grote menigte op de been om Pegida tegen te houden.

Wat wordt het?

Een rechte rug of buigen voor het tuig?

Ik denk dat we het antwoord allemaal wel kunnen raden.

U buigt zo ver voorover dat u met uw tong de sandalen van die Oemmah-lui kunt poetsen.

Groet,

JanD

PS. Dat demonstreren met varkensvlees zouden u en ik vast niet doen. Maar de Grondwet gaat niet over goede of slechte smaak. En Wagensveld heeft er best een goede reden voor.

Spannende boekenweken mei 2019

11 thoughts on “Aan de burgemeester van Eindhoven

 1. Jorritsma heeft als commissaris van de Koningin kennis gemaakt met de Friezen. Bij het laatste carnaval in Eindhoven liep hij als een trotse pauw rond als een blokkeer Fries . Bent u ook zo benieuwd hoe Jorritsma met het volgende carnaval gekleed zal zijn? Hij heeft wel keuzes. Dit kan zijn een blokkeermoslim , een persoon zonder ruggengraat of bijvoorbeeld een Pegida demonstrant.

 2. Van Wagensveld praat anders dan hij doet, genuanceerder. Wie betaald die demonstraties. Vanwaar deze moodswings?

 3. Pegida bewijst haar gelijk en daarmee haar nut en bestaansrecht.

  Tegelijkertijd bewijzen de ongekozen zogenaamde burgervaders hun democratische minachting. Door partij te kiezen zijn zij partijdig en een gevaar voor de democratie. Dat wisten wij natuurlijk allang want dat is de reden dat de gevestigde orde zo krampachtig vasthoudt aan het benoemen ipv verkiezen. Rutte noemt dat ‘Het verkeerde soort populisme’. Ondertussen is deze beroepsleugenaar bezig zijn volgende benoeming zeker te stellen, dit keer van een ondemocratisch instituut want democratie is Rutte ontgroeid; te ordinair dat gewone volk dat maar denkt een mening te kunnen hebben.

  Ondertussen ontstaan in heel Europa steeds meer brandhaarden en kost het de MSM steeds meer moeite deze onder de pet te houden. Totdat de 2011 England Riots / London Riots in heel Europa zullen ontstaan, want je kan een democratie maar zolang ongestraft in de aars neuken.

  Ben benieuwd of Rutte met hetzelfde eeuwige optimisme zijn kop onder de guillotine zal leggen én of zijn eeuwig positieve grijns blijft als de kop rolt.

  Eens in de zoveel tijd is een revolutie noodzakelijk om de ontstane rot weg te snijden. Die tijd lijkt gekomen.

 4. Zover (de straat is van ons) is het in Vlaanderen (nog) niet gekomen. Hier riskeren ze (nog) voluit op hun halal bakkes te krijgen, en dat wéten ze. Want wij Vlamingen zijn (ook in de ogen van de waardige Nederlanders) varkens. En daarvoor zetten ze het op een lopen.

 5. Pegida is niets anders dan een neo-nazi-clubje dat de islamofobische sentimenten van deze tijd probeert uit te buiten om uiteindelijk hun natte droom te bereiken: een blanke revolutie in de stijl van Christchurch of Utøya. Daar komt bij dat ze bewust proberen onrust en rellen uit te lokken door extreem kwetsend en uitdagend te zijn. Een gevaarlijke combinatie die niet mogelijk gemaakt zou moeten worden. Dat u, meneer Dijkgraaf, daar voor op komt, is betreurenswaardig. Als het om Joden had gegaan, was u waarschijnlijk een stuk minder dapper geweest in uw mening. Maar dat zal de Nederlandse geest van deze tijd wel zijn, vrees ik. Zodat we over 10 jaar weer met z’n allen bij een monument kunnen huilen:”Nooit weer.”

 6. Tini Blankestijn Beste Jan zeer goed verwoord.!! De burgemeester is een schijterd die walgelijke regering van hier ook. Zijn als de dood dat er slachtoffers zullen vallen. Dat moet niet gebeuren. Maar die galbakken trommelen iedereen op die de knuffelaars zelf binnen hebben gehaald.!! Conclusie gaat net door. Ik zou zeggen dan maar eens flink aan de slag met de politie ME Waterspuiten. We zullen toch eens laten zien en voelen dat NEDELAND van ons de burgers is. Wat er verder rond hangt en loopt zijn hier te gast meer niet. Dan maar een burger oorlog sorry Jan. Gr.en geniet nog van je avond

 7. @Janus de Weerd.
  U kunt zich niet erger vergissen. Niet PEGIDA is het probleem (maar ook niet de oplossing) maar de islam die zich hier ongehinderd kan wortelen en kan woekeren. Ze zijn geen slachtoffers en ook niet zielig. Al 1.400 jaar wordt Europa bestookt door moslims, die vele eeuwen grote delen van Zuid- en Zuid-Oost Europa met keiharde terreur bezet hielden. Nu doen ze dat weer, alleen nu wel zonder enig verzet vanuit Europa. Door de verlichting en het humanisme zijn we zó versoft geraakt dat van enige zelfverdediging geen sprake meer is. Ze kunnen zó binnen trekken, zonder noemenswaardig verzet en zonder geweld te hoeven gebruiken. Dat hoef je de islam geen twee keer aan te bieden! Inmiddels zijn hele stadswijken geïslamiseerd en verworden tot Afrikaans-Arabische hell holes.

  Als we over 10 of 20 jaar weer bij een monument staan en zeggen “nooit weer!” dan gaat het om het herdenken van de vele autochtonen die dankzij dit krankzinnige migratiebeleid zijn omgekomen of moesten vluchten.

 8. En al deze immigratie en ongebreidelde groei van de islam alleen omdat dan de omzetcijfers van mulitnationals overeind blijven.

 9. Gelukkig hebben de mensen in Nederland gekozen voor meer EU meer asielparasieten en meer islam. Hopelijk zijn zij het eerste slachtoffer.

Comments are closed.