Aan de bruidegom

Bol.com Algemeen

Meneer Grapperhaus,

Mevrouw Dijkgraaf zegt weleens dat ik weinig empathie toon.

Dat ik de gedachten of emoties van andere mensen slecht aanvoel dus.

Zelf vind ik dat (uiteraard) wel meevallen.

Ik kan bijvoorbeeld wel janken als ik denk aan al die oudjes die van CDA-minister Hugo de Jonge in eenzaamheid moesten overlijden.

En als ik denk aan hoe dat voor hun nabestaanden was.

En als ik denk aan die crematies en begrafenissen, waar nabestaanden met veel te weinig mensen op een vreselijk onpersoonlijke manier afscheid moesten nemen van hun dierbaren.

En aan die mensen in de verpleeghuis- en thuiszorg die zonder mondkapjes moesten werken en die bij verschijnselen van corona niet werden getest, maar moesten doorwerken.

En ik heb medelijden met de stelletjes die hun lang geleden geplande bruiloft moesten uitstellen. Daar ging hun ‘dag van je leven’.

Met de kankerpatiënten wier behandeling maanden werd uitgesteld, met alle straks in de statistieken weggemoffelde gevolgen van dien.

Met de ondernemers en zelfs complete sectoren die kapot gingen en nog zullen gaan omdat ze nu eenmaal niet de lobbykracht hebben van de luchtvaartsector (of de gokhallen).

Met de werknemers die hun baan verloren en zullen verliezen.

Met de zzp’ers die als eerste het haasje waren.

Gezondheid

Met kinderen met probleemouders die maanden opgehokt werden met hun verwekkers en als ‘uitlaatklep’ werden gebruikt.

Met de boa’s die als Jan Boerenlullen met een meetlint op pad werden gestuurd om namens u geld in te zamelen.

Met jongeren die hun festivals en evenementen of hun vakantie naar hun eigen land aan zich voorbij zagen gaan en waarvoor uw soortgenoot (qua regent) Hubert Bruls nu “iets leuks wil doen”.

Zélfs met de wappies bij wie de grijze massa onder hun schedeldak door het maandenlang thuis bekijken van YouTube-filmpjes zodanig geklutst is, dat ze nu niet alleen meer denken dat corona maar een griepje is, maar ook dat er een kartel van pedoseksuele, in kinderen handelende machthebbers is en dat Donald Trump de wereld en Willem Engel Nederland van dat schorremorrie komen verlossen.

Maar ik voel inderdaad geen enkel mededogen met een glashard liegende minister die zich welbewust niet aan zijn eigen regels houdt en die anderen die dat ook niet doen ‘aso’s’ noemt, laat beboeten, voor de rechter brengt en een strafblad bezorgt, terwijl-ie zichzelf ‘beboet’ met een aftrekbare gift aan een goed doel dat hij zelf uitkiest.

En ik ben werkelijk kotsziek van alle politici, in het kabinet en in de Tweede Kamer, die deze overduidelijke vorm van klasse-justitie door de vingers zien. Sowieso, maar nog meer van hen die de man die uw wangedrag openbaarde (‘pics or it didn’t happen’) nog gingen lopen beschimpen ook.

Ik gun ze állemaal een Ferry de Kok in de bosjes.

Groet,

JanD

PS. Ik heb eigenlijk een cadeautje voor uw partijvoorzitter Rutger Ploum. Kunt u het aan hem geven?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)