Aan de boeren

Tuin

Beste boeren,

Allemaal hopen ze dat jullie vandaag in de fout gaan.

De politici. Die willen jullie graag wegzetten als criminelen, zodat ze jullie verhaal kunnen negeren.

De soldaten. Die worden vandaag voor het eerst door het kabinet ingezet tegen de eigen bevolking en kunnen na voornamelijk uitwedstrijden in Afrika en het Midden-Oosten eindelijk eens hier laten zien dat die jongens en meisjes van de M.E. maar pussies zijn.

De kruipmedia. Die willen graag beelden waarop jullie strafbare feiten plegen, zodat ze jullie kunnen tonen als domme tokkies.

De beroepsactivisten. Die willen graag huiliehuilie doen over het feit dat jullie wel het verkeer mogen ontregelen en zij boehoehoehoehoe altijd met ‘repressie’ worden geconfronteerd.

De opiniepanels. Die willen dat hun verzonnen ‘Steun voor boeren neemt af’-persberichtjes íetsje geloofwaardiger worden.

De emancipatiebeweging. Die vindt dat vrolijke beelden van allemaal blanke mannen op trekkers onze kinderen een totaal verkeerd wereldbeeld geven (en weet niet dat moeder de vrouw vandaag thuis de tent runt, want die bleekscheetjes hebben nog nooit een boerderij van binnen gezien).

Tineke Ceelen van Vluchtelingenwerk Nederland. Die stond op 1 oktober in de door jullie veroorzaakte file en dat zinde de koningin van de vluchtelingenindustrie maar niks, dus die wil bloed zien.

En natuurlijk Gordon. Die vindt dat het nu wel lang genoeg niet over Gordon gaat.

Dus gebruik je verstand. Geef de hulpdiensten ruim baan. Verniel geen persoonlijke eigendommen van mensen. Rijd geen paarden dood.

En tenslotte: laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de eigenaar van ’t bos, de schillen en de dozen.

Succes!

Groet,

JanD

PS. En wat Harry Pater zingt:

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

11 thoughts on “Aan de boeren

 1. prachtig..gedaan…ja inderdaad, geestelijk beperkt, ze kunnen niet zelf logisch nadenken, omdat ze zogenaamd gestudeerd hebben…

 2. als de hooligans treinen, stadions, winkelstraten slopen, wordt alles afgedaan met “het hoort erbij”
  nu er een paar hekken en een deur is beschadigd , wat overigens door de boeren worden vergoed, (en niet meer dan terecht, het had niet zo gemoeten) wordt dit constant herhaald.
  TEKENEND VOOR de beerput WestNederland

 3. Een beter milieu begint bij je zelf dus 1 kind voortplanten is voldoende vertel de rest van je kinderen maar dat ze niet meer welkom zijn Nederland en gelijk vertrekken

 4. De heersende klasse w.o. de media, haten de eigen bevolking. Dat is heel erg ongezond voor het functioneren van een land.

 5. “zodat de politici jullie verhaal kunnen negeren.” Jullie verhaal? Voor zover ik weet zitten we allemaal, de boeren, burgers, buitenlui, bouwers, politici, klimaatprotesteerders, ik, mijn kinderen en straks hun kinderen in één en hetzelfde verhaal. En als ik alles zo lees, bekijk en beluister dan lukt het ons voor geen meter om er samen een beetje een goed geheel van te maken. Het wordt een waardeloos boek zolang iedereen alleen maar denkt aan zijn eigen hoofdstuk. Een steeds slechter wordend verhaal met een klote einde.

 6. Het afleidings-spel is door de regering weer briljant uitgevoerd. De boeren uit de tent lokken en meteen Schiphol meer vluchten toelaten.

 7. De beer, de boer gaat los, dat is dan ook de hoogste tijd dat we de boer opgaan, dat er een vuist gemaakt wordt naar de gekte die erin Nederland momenteel heerst.
  Terug op onze oude vertrouwde schreden keren, geen provincie maar weer een land zijn met boeren, zoals het van oudsher was.

Comments are closed.